siewicz Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Dziś męczyłem metodę walk the dog przez całe rano i kompletne zero efektów. Wprawdzie nikomu nic nie brało, ale jakoś nie nabrałem przekonania do tej metody. Używałem Doggy Jerka z Cormorana i narobiłem mnóstwo szumu i nic poza tym Łowicie na dogy jerki? Kiedy i w jakich warunkach stosować najlepiej ten sposób prowadzenia i tego typu przynęty? Jakie są Wasze doświadczenie dotyczące walk the dog'a? I czy ktoś w ogóle na to coś złowił? Oglądałem filmiki na youtube i na każdym jest nieco inaczej pokazany sposób prowadzenie. Niektórzy bardzo intensywnie szarpią i ściągają cały czas, inny robią jedno pociągnięcie chwila przerwy i tak w kółko.Ogólnie prosiłbym o opisanie Waszych doświadczeń Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=46996& amp;&srch=walk+the+dog#msg_46996 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=95891& amp;&srch=walk+the+dog#msg_95891 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6633& ;prevloaded=1&&start=0 Co do przynet, zauwazylem, ze jesli chodzi o zupelnie powierzchniowe lowienie i przynety prowadzone w taki sposob, ze ryba moze miec klopoty z oszacowaniem toru prowadzenia, to jest duzo spudlowanych pobic, w stosunku do lowienia, nazwijmy go podpowierzchniowego...I w zwiazku z tym unikam takiego lowienia, mimo ze jest widowiskowe...juz to kiedys pisalem ... ale co mi tam ... to chyba najmniej skuteczne przynety szczupakowe w skrocie, szwecja, dwie lodzie, w jednej dwoch facetow lowi uparcie 5 godzin na top watery a ci w drugiej 'calkiem normalnie', topwatery to okolo 30 bran, z tego 2 ryby w lodzi ... w drugiej lodzi prawie 20 wyladowanych szczupakow ... that's is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Jeśli tylko jestem na szczupakach to używam tej przynęty i to z niezłymi efektami. Moje prowadzenie tej przynęty mało przypomina walk-the-dog. Raczej staram się nią bawić, tak by przypominała agonię rybki na powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 wszelkiej masci powierzchniowce, top watery, poppery, super shallow runery i takie tam powstaly z mysla glownie do lowienia ryb morskich, ktore w wielu czesciach swiata znacznie lepiej reaguja na takie przynety niz ryby srodladowe w naszym kraju. Zobaczcie ile i jakich rodzajaow przynet powierzchniowych jest na rynku japonskim. Gdzie glownie lowi sie w morzu JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 oj tak @jerzy jak patrzę na łowione GT na te wabiki to niemoge wysiedzieć .zeby tak trochę bliżej to było.ale plany na GT snuje już tylko czasu potrzeba trochę i rozeznania ech dla mnie jak narazie nr 1 jest rapala skitter wolk. w tym sezonie w zarosnietych rzeczkach złapałem kilkadziesiat szczupakczków man 55cm ale brania są fantastyczne wyskakują jak wczecnieej wspomiane GT no masakra normalnie.wyskakują w pod burt i wala na maxa.miąłem nawet przypadek ataku 2 pistoletów w tym samym czasie ale tylko 1 sie zapiął coraz cześciej teraz wędkowanie zaczynam od wyprowadzenia pieska to fajna przyneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 mi sie zawsze wydawalo, ze te wszystkie nerwowo, z boku na bok, po falach skaczace stickbaity, to na bassy wymyslono ... @hasiorjakiego pieska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 no chyba pieska rasy rapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 tak jest na smyczy z 15 lb plećki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Hasior GT to lapia na poppery wielkosci puszek do piwa albo jeszcze wieksze. Sprawdzalem w neci na roznych blogach i stronach internetowych, gdzie glownym tematem jest wedkarstwo morskie. Tam popularnosc powierzchniowcow jest zdecydowanie wieksza. W omanie tez to widac, na bardzo plytko schodzace wabiki lub poppery bran czasami jest calkiem nie malo... JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 tak te GeTe-owskie wabiki to już puchy prawdziwe,ale poprostu to jest piekne,ja włąsnie lęcę na moje ledwowymiarowe pajki <_< z jedną przynętą na smyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 tak jest na smyczy z 15 lb plećki wbrew pozorom i tlumaczom slownikowym walk the dog ma tyle wspolnego z czworonogami, co ... golenie zaby spychaczem okreslenie 'walk the dog' wywodzi sie od stylu plywackiego pewnej malej, amerykanskiej, jaszczurki (gatunek salamandra), ktora potocznie jest znana jako waterdog ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 ah @pitt pięknie to zobrazowałeś i wytłumaczyłeś rozumiem ,że ten stworek z drugiego foto umie pływać i pieskiem i delfinem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Pitt ale się napracowałeś szacun Niestety wkradł się bład - do głowy psa przykleiłes kawał ssaka a nie ryby ... ale moze nie mieszajmy już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Hehehe.. no to się porobiło. Ja chyba odłożę powierzchniowe jerkowanie do momentu kiedy pojadę na na wakacje na moje ulubione jeziorko - może tam się jakoś przekonam do salamandro-piesków A złowił ktoś na to coś poza szczupakiem? Może chociaż jakiś okoniowy przyłów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 W mniejsze wersje uderzają okonie- jednak mnie nie usiadł żaden powyżej 30cm. Łowiłem na rovera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Pitt ale się napracowałeś szacun Niestety wkradł się bład - do głowy psa przykleiłes kawał ssaka a nie ryby ... ale moze nie mieszajmy już a z tym delfinem, to ... to nie bylem ja ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 @Pitt, masz coś jeszcze w zanadrzu?? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witaj dla Mnie Nr.1 to RAPALA X-RAP Walk de Dog w tych kolorach! Na wiosne KILER Nr.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Aaaaaa zapomnialem napisac jak nimi pracuje.Ogolnie zabawa szarpie ostro,za chwilke podciagniecia szczytowka,potem dwa trzy obroty korbka bez szarpania,a raz na jakis czas robie to wszystko razem taka szarpanina z podrywaniem i prawde mowiac najwiecej bran mialem jak tak szalalem przyneta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Panowie,po 3-4 latach stagnacji wędkarskiej spowodowanej obowiazkami wychowaczymi + ujowymi godzinami pracy drugiej połówki ...szykuje się konkretny powrót nad wodę. Temat jest prosty:szukam wabików typu walk the dog,rozm 5-8cm,mogą być z turbinką,grzechotką czy co tam jeszcze wymyślili. Nie interesują mnie poppery. Podajcie proszę jakieś firmy,modele,może coś hand made? Fajnie by było ,gdyby kilka słów o danej przynęcie napisać...czy lotna,czy prosta w prowadzeniu no i czy w ogóle coś łowi. Z góry dzięki za podpowiedzi.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kebap Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Lucky Craft Sammy, Megabass Dog X JR, Megabass Coayu ślinę sinker, Lucky Craft Gunnish, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Już "googluję"...dziękiKoledzy był kiedyś jeszcze taki 4-5cm strasznie prosty w budowie amerykaniec z turbinką,za nic nie pamiętam firmy/modelu,ale łowił skutecznie skubany...a taki zwykły ołówek był...może ktoś pamięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Megabass dog x jr jest swietny mam wersje delikatnie tonace ktora i tak pracuje na powierzchi jest mega lotna.Cormoran iwashi pencil tez robi robote ale nie jest tak lotny .Super walk the dogiem jest rowniez pandora huntera super pod okonie i bolenie .Probowalem jesacze 2 lata wstecz aliexpresoww wynalizki ale sprawdzaly sie jedynie na szczupaki .I co prawda nie walk the dog ale ciekawa mega lowna powierzchniowka szcxupaki okonie oraz sandacze noca . Megabass prop darter 80 .Zastanawia mnie pod jakie ryby przynet szukasz i gdzie planujesz nimi lowic o tej porze roku czy kompletujesz na maj lub lato (wtedy sa najlowniejsze ) Edytowane 20 Grudnia 2019 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Może to był jakiś Hedon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Hedonista?!?????Mam coś 'head-on' ze śmigłem ???? i co ciekawe działa na ryby,jak miód na misie...widzimisię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi