Skocz do zawartości

długi UL o akcji slow

Kaskader

Rekomendowane odpowiedzi

NFC  ST 961-2 (IM) to wręcz modelowy przykład tego o co pytasz,- blank dostępny w art-rod.

Jak lubisz takie wędki to nie oddasz jej za skarby świata :)

Rzuca środkiem, więc maluchy nawet 2cm latają wyśmienicie.

Klenie i jazie łowi się bardzo komfortowo, przyłowy w postaci większych boleni czy szczupaków masakruje w niedługim czasie,- no w końcu to stelhedówka...

Bardzo długo łowiłem nim, jeszcze z naklejką G.Loomis ale to ten sam blank  ;) więc można go sobie zrobić jak się chce...

• Like 1

Nie wiem jaki jest maksymalny budżet na wędkę, ale jeśli oscyluje w granicach 400-500zł to poszukaj używanego batsona(rx6, rx7, a może i jaką rx8 upolujesz) 290 8lb do 10g. Żeby jeszcze utrudnić wybór dodam, że sam kijek na taniutkim blanku MHX PanFish 275 do 14g, jest to szklany kompozycik...łowienie nim to pełen fan :D rzucać można już najmniejszymi smużakami, ładuje się pięknie w zasadzie bez przynęty :D

Edytowane przez apioo
  • Like 1

Jeśli klucha, to na muchowym szklaku. Mi udało się kupić taki skarb na blanku w klasie #5 Hardy-ego długość 8,6', zbrojony przez Pstrągmana - caculo. Ganiam głownie za potokowcami i czterdziestak na nim to krótki kaszel. Pięćdziesiątak po zacięciu też nie wie co się dzieje ;)

Po zakupie nie potrafiłem nim zarzucić.

Też polecam blank muchowy, sam łowię 3 składem w klasie 5 w wykonaniu FC, na rynku wtórnym dałem ok 350PLN rzucam od 1gr wobków czucie przynęty znakomite, hol przeciętnych 30cm rybek daje dużo frajdy, typowe łowienie ul klenio-jazi i okoni.

a nie chcesz może odprzedać? :D

kurde kumpel właśnie dzisiaj oglądał tego iri lucky na sklepie i mówił, że zalatywał tandetą, i że to nie korek tylko okleina... Aczkolwiek akcję ciekawą. Co sądzicie? nie widziałem kija.

Taki offtop ;) ...tutaj masz przekrój dolnika Kongera Iri Lucky...ta "okleina" to nie "okleina"...tylko full (może kiepskiej jakości ale...) korek.

post-54673-0-41313100-1415816956_thumb.jpg

Zdjęcie broń Boże nie mojego autorstwa... :D .

u Kawalca jest ciekawy blank , do małych przynęt może być ciekawą alternatywą , tym bardziej że szczyt zaczyna się od 1,4mm  http://wedki.pl/content/34-im6-graphite

Tak blanki ciekawe , tylko trudno znaleźć opinie użytkowników wędek na tych blankach.

Rzuca środkiem, więc maluchy nawet 2cm latają wyśmienicie.

Kij który rzuca środkiem i ładuje się pod własnym ciężarem to jest recepta na lekkie przynęty.

Zgadzam się z kolegą w 100%.

• 3 tygodnie później...

Poszukuję kija o długości 270-290 o akcji slow ma to być klucha o głębokim ugięciu. Kijek ma być pod mikro wobki kleniowe o wadze 

1-2g. Obecnie używam SG Parabellum ul 215cm i brakuje mi te 50-60cm. Jeżeli ktoś wie o istnieniu takiego kijka to piszcie śmiało :D

Jest wszak dłuższy Parabellum, tyle ze o wiekszym c.w (3-16g), ale to nie powinien być problem a może uczyni to wędkę bardziej uniwersalną dla Ciebie, bo bedziesz mógł też połowić ciut wiekszymi przynetami.

Edytowane przez mtz25