krzychun Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A tak spytam o te TD. O którym rozprawiacie, bo są 3 wg dragonowskiego katalogu:3-14g MF2-14g F3-14g XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 NFC ST 961-2 (IM) to wręcz modelowy przykład tego o co pytasz,- blank dostępny w art-rod.Jak lubisz takie wędki to nie oddasz jej za skarby świata Rzuca środkiem, więc maluchy nawet 2cm latają wyśmienicie.Klenie i jazie łowi się bardzo komfortowo, przyłowy w postaci większych boleni czy szczupaków masakruje w niedługim czasie,- no w końcu to stelhedówka...Bardzo długo łowiłem nim, jeszcze z naklejką G.Loomis ale to ten sam blank więc można go sobie zrobić jak się chce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Nie wiem jaki jest maksymalny budżet na wędkę, ale jeśli oscyluje w granicach 400-500zł to poszukaj używanego batsona(rx6, rx7, a może i jaką rx8 upolujesz) 290 8lb do 10g. Żeby jeszcze utrudnić wybór dodam, że sam kijek na taniutkim blanku MHX PanFish 275 do 14g, jest to szklany kompozycik...łowienie nim to pełen fan rzucać można już najmniejszymi smużakami, ładuje się pięknie w zasadzie bez przynęty Edytowane 11 Listopada 2014 przez apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jeśli klucha, to na muchowym szklaku. Mi udało się kupić taki skarb na blanku w klasie #5 Hardy-ego długość 8,6', zbrojony przez Pstrągmana - caculo. Ganiam głownie za potokowcami i czterdziestak na nim to krótki kaszel. Pięćdziesiątak po zacięciu też nie wie co się dzieje Po zakupie nie potrafiłem nim zarzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A tak spytam o te TD. O którym rozprawiacie, bo są 3 wg dragonowskiego katalogu:3-14g MF2-14g F3-14g XF3-14 m-f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Budżet to 500zł no 600 max. ale to już z tym: "dołóż 100 i kupisz..." Narazie najbardziej zainteresował mnie ten SC TRS90LM2talony, lemiglasy itd wiem, że to kozackie kije ale nie na moją kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Też polecam blank muchowy, sam łowię 3 składem w klasie 5 w wykonaniu FC, na rynku wtórnym dałem ok 350PLN rzucam od 1gr wobków czucie przynęty znakomite, hol przeciętnych 30cm rybek daje dużo frajdy, typowe łowienie ul klenio-jazi i okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Też polecam blank muchowy, sam łowię 3 składem w klasie 5 w wykonaniu FC, na rynku wtórnym dałem ok 350PLN rzucam od 1gr wobków czucie przynęty znakomite, hol przeciętnych 30cm rybek daje dużo frajdy, typowe łowienie ul klenio-jazi i okoni.a nie chcesz może odprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 kurde kumpel właśnie dzisiaj oglądał tego iri lucky na sklepie i mówił, że zalatywał tandetą, i że to nie korek tylko okleina... Aczkolwiek akcję ciekawą. Co sądzicie? nie widziałem kija. Taki offtop ...tutaj masz przekrój dolnika Kongera Iri Lucky...ta "okleina" to nie "okleina"...tylko full (może kiepskiej jakości ale...) korek. Zdjęcie broń Boże nie mojego autorstwa... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Potwierdzam, również skracałem dolnik w Kongerze Lucky i jest 100% korek, bez okleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Potwierdzam Iri lucky posiada korek a nie okleinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Używanego Batsona RX 6 w dobrym stanie za 300 -350zł można kupić. Kiedyś uważany za jaziowy ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pannfish MHX-a, szkła w tym sporo, tanie i wolne jak 126p. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 u Kawalca jest ciekawy blank , do małych przynęt może być ciekawą alternatywą , tym bardziej że szczyt zaczyna się od 1,4mm http://wedki.pl/content/34-im6-graphite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 u Kawalca jest ciekawy blank , do małych przynęt może być ciekawą alternatywą , tym bardziej że szczyt zaczyna się od 1,4mm http://wedki.pl/content/34-im6-graphiteTak blanki ciekawe , tylko trudno znaleźć opinie użytkowników wędek na tych blankach. Rzuca środkiem, więc maluchy nawet 2cm latają wyśmienicie. Kij który rzuca środkiem i ładuje się pod własnym ciężarem to jest recepta na lekkie przynęty.Zgadzam się z kolegą w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Tylko taki kij nie będzie chyba opisany jako fast.... A ten z linka jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Tylko taki kij nie będzie chyba opisany jako fast.... A ten z linka jest....Fast fastowi nierówny.Dziś większość kijów to fast , taka moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ideolo w sumie byłby tani stary dragon tournament hdc perch jig, klucha jakich mało, ładuje się pod własnym ciężarem, drugi element jest dość ciężki. Cholernie dziwna wędka ale mikrowoby latają zajebiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Fenwick elite tech SS 3-15gr 2.90 , co prawda nie lowilem nim ale na sucho klucha niezla ze sporym zapasem mocy w dole.Gdyby cie interesowal mozesz na priv skrobnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Poszukuję kija o długości 270-290 o akcji slow ma to być klucha o głębokim ugięciu. Kijek ma być pod mikro wobki kleniowe o wadze 1-2g. Obecnie używam SG Parabellum ul 215cm i brakuje mi te 50-60cm. Jeżeli ktoś wie o istnieniu takiego kijka to piszcie śmiało Jest wszak dłuższy Parabellum, tyle ze o wiekszym c.w (3-16g), ale to nie powinien być problem a może uczyni to wędkę bardziej uniwersalną dla Ciebie, bo bedziesz mógł też połowić ciut wiekszymi przynetami. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Do mikro wobków posiadam Kongera Iry Lucky 1-10 gr 2,75 dł. Jest jeszcze wersja 3m. Małe wobki do 3 cm i obrotówki 0,1 daję radę, przy większych przynętach już siada. Z czystym sumieniem mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi