Skocz do zawartości

Jaxon XT-PRO NG Royal Spinning 272 cm / do 18 g

IRON_2010

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Hej, ja uzywam tego kijka i jestem zadowolony. Jest bardzo leciutki i nie meczy reki. Ma cienki blank, srednica 1cm. Uzywam go do lowienia okoni i kleni. Akcja kluskowata, gnie sie caly gorny sklad. Rybki pod 50 centow to zadne wyzwanie. Rzuca sie na zadowalajace odleglosci, przynajmniej dla mnie. Wydaje mi sie, ze cw jest troche zawyzone. Laduje sie gdzies od 2-3g a max ile rzucalem to jakies 8-10g. Brania oraz praca woblera jest dobrze wyczuwalna. Rybki nie spadaja. Wedka dosyc dobrze wykonana, przynajmniej moj egzemplarz. Jedynie po jakims czasie gorna pianka na rekojesci sie troche deformuje. No i brakuje mi uchwytu na przynete. Generalnie polecam, mimo tego, ze to jaxon. Wczesniej mialem lakiego od kongera i w ogole mi nie podszedl. Gruby blank, dlugi dolnik, niewygodna rekojesc i ciezki.

Edytowane przez Infernal1995

O dzięki za info myślałem że już nikt się nie odezwie w sprawie tego kijka , wpadł mi w oko bo był w fajnych pieniążkach do zdobycia , ale na razie zniknął  zobaczymy może znowu się pojawi . Mam jeszcze pytanie czy dolnik nie wystaje poza łokieć?

Mam wersję travel, ale tam cw wynosi około 5-25g. Wędka czuła, fajnie kopie na dolnik. Ładuje się wybitnie dobrze już przy przynętach 3g, zaś góra wyznaczona jest realnie. Dość krótki dolnik sprawia, że środek ciężkości z zauberem 3000 przypada na tą gąbkę - mogliby to lepiej rozwiązać. Z kijka jestem bardziej zadowolony niż Shimano Catany, Robinsona czy Mikado.

Szczerze polecam.

• Like 1