Skocz do zawartości
  • 0

Co zrobić gdy sandacz nie bierze ?

lacroix812

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Spóbuj pokombinować z prowadzeniem, agresywniej, szybciej, użyj ciężkich główek i przynęt stawiających mniejszy opór, dla odmiany próbuj wolnego prowadzenia z przytrzymaniem lub wlec po dnie (jak zaczepy pozwolą), spróbuj różnych głowek (np kowadełko) , które pozwolą postawić na dnie głowkę a przynęta bedzie pracować. Spróbuj też zmienić pory łowienia. Ewentulanie zmień łowisko, może ktoś tam siatami czesze lub prądem...

Edytowane przez Okonhel
  • Like 1

• 0

sandacz to kaprysna bestia..jak ze znajomymi wybieramy sie na lowisko to kazdy z nas lowi inna technika na inne przynety gdy monotonne podrywy z opadu nie pomagaja... trzeba kombinowac urozmaicać..jak pogoda mu nie pasuje to mozna czesac kilka godz i nic..irytujace to jest no ale uczy pokory

• Like 1

• 0

Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Nie daleko od mojego miejsca zamieszkania jest dość duży staw PZW,woda nie przekracza tam 2,5-3m dno w większości lekko zamulone. Co byście polecili na taką wodę pod sandacza? Wiem że jest go tam sporo lecz łowią go praktycznie tylko na trupa, udało mi się tam złowić tylko jednego około wymiaru podczas polowania na szczupaki, wiem że inni spinningiści też mają marne efekty. Co poradzicie,gdzie go szukać,na co i jak ciężko łowić?

• 0

Spóbuj pokombinować z prowadzeniem, agresywniej, szybciej, użyj ciężkich główek i przynęt stawiających mniejszy opór, dla odmiany próbuj wolnego prowadzenia z przytrzymaniem lub wlec po dnie (jak zaczepy pozwolą), spróbuj różnych głowek (np kowadełko) , które pozwolą postawić na dnie głowkę a przynęta bedzie pracować. Spróbuj też zmienić pory łowienia. Ewentulanie zmień łowisko, może ktoś tam siatami czesze lub prądem...

Dokładnie - kombinuj pan, kombinuj.  O tej porze roku (późna jesień) z reguły sprawdza mi się łowienie najlżej jak się da i najwolniej jak się da, ale każda woda ma swoje prawidła.

• Like 1