lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Drodzy koledzy Są takie dni, kiedy sandacz nie bierze i wtedy stosuje się rózne techniki.Ale co tak na prawde zrobić kiedy jest on ospały i nie ma ochoty brać.Jestem narazie niedoświadczonym wędkarzem mam nadzieje, że mi pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matiz992 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Zamiast na ryby iść na piwo. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jaa nie z tych wędkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marius13 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jak nie dzis to jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Lowic dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 To na pewno. Ale może jest jakaś wtedy technika na niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Opisz jak łowisz wtedy łatwiej coś doradzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Zwykle łapie na opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Parf Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 ...przerzucić się na szczupaki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Zwykle łapie na opad. Jakiej masy główek używasz do jakich przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mag Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Na początek:-o 50% zmniejsz obciążenie-o 50% zmniejsz tempo prowadzenia-o 50% zwiększ wielkośc przynęt-o 50% "odchudź" linkę ...a jak to wszystko też nie zda egzaminu,zrób dokładnie.... odwrotnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Łowię na Wiśle, więc używam główek 20-35g A gum rozmiarów 7,5cm 5cm oraz większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubsonel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Spróbuj zwolnic prowadzenie przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Spóbuj pokombinować z prowadzeniem, agresywniej, szybciej, użyj ciężkich główek i przynęt stawiających mniejszy opór, dla odmiany próbuj wolnego prowadzenia z przytrzymaniem lub wlec po dnie (jak zaczepy pozwolą), spróbuj różnych głowek (np kowadełko) , które pozwolą postawić na dnie głowkę a przynęta bedzie pracować. Spróbuj też zmienić pory łowienia. Ewentulanie zmień łowisko, może ktoś tam siatami czesze lub prądem... Edytowane 10 Listopada 2014 przez Okonhel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 A jeżeli jest ciepło. Np. teraz na ostatnim wypadzie nawet drobnica wyskakiwała z wody i gdzie go wtedy szukac ?U mnie temperatura jak narazie +/- 15C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Okonhel Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jeśłi drobnica wyskakiwała z wody to ktoś ją gonił (zazwyczaj sandacz, boleń lub okoń).Spróbuj woblerów o drobnej pracy, ale pracujących szerzej od boleniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 A gdzie on wtedy przebywa, w czasie takiej temperatury ?Na przykosie, szuka płytszych miejsc podążając za drobnicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 To jest ciężkie pytanie. Wczoraj byłem na Wiśle w Toruniu i przy tym stanie wody niestety nic..... Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kofii09 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 sandacz to kaprysna bestia..jak ze znajomymi wybieramy sie na lowisko to kazdy z nas lowi inna technika na inne przynety gdy monotonne podrywy z opadu nie pomagaja... trzeba kombinowac urozmaicać..jak pogoda mu nie pasuje to mozna czesac kilka godz i nic..irytujace to jest no ale uczy pokory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek J Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Nie daleko od mojego miejsca zamieszkania jest dość duży staw PZW,woda nie przekracza tam 2,5-3m dno w większości lekko zamulone. Co byście polecili na taką wodę pod sandacza? Wiem że jest go tam sporo lecz łowią go praktycznie tylko na trupa, udało mi się tam złowić tylko jednego około wymiaru podczas polowania na szczupaki, wiem że inni spinningiści też mają marne efekty. Co poradzicie,gdzie go szukać,na co i jak ciężko łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Zamulone dno - wydaje mi się, że sandacze tego nie lubią. Wolą bardzie twarde dna np. kamienie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek J Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Tylko że w tym łowisku miejsc z twardym dnem jest bardzo mało i nie wiem jak takie miejsca znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Nie przejmujcie się. U mnie od dobrych kilku dni też nie chcą gryźć...zmiana miejsc, przynęt, sposobów prowadzenia...nic nie pomaga...chyba apetytu nie mają a i sprowokować się dać nie chcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Co zrobić gdy sandacz nie bierze ? Olać to 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Takie jest wędkarstwo. Raz biorą a raz nie. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Spóbuj pokombinować z prowadzeniem, agresywniej, szybciej, użyj ciężkich główek i przynęt stawiających mniejszy opór, dla odmiany próbuj wolnego prowadzenia z przytrzymaniem lub wlec po dnie (jak zaczepy pozwolą), spróbuj różnych głowek (np kowadełko) , które pozwolą postawić na dnie głowkę a przynęta bedzie pracować. Spróbuj też zmienić pory łowienia. Ewentulanie zmień łowisko, może ktoś tam siatami czesze lub prądem... Dokładnie - kombinuj pan, kombinuj. O tej porze roku (późna jesień) z reguły sprawdza mi się łowienie najlżej jak się da i najwolniej jak się da, ale każda woda ma swoje prawidła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lacroix812
Drodzy koledzy
Są takie dni, kiedy sandacz nie bierze i wtedy stosuje się rózne techniki.
Ale co tak na prawde zrobić kiedy jest on ospały i nie ma ochoty brać.
Jestem narazie niedoświadczonym wędkarzem mam nadzieje, że mi pomożecie
Top użytkownicy dla tego pytania
20
16
9
9
Popularne dni
16 Lis
27
17 Lis
22
10 Lis
18
13 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 20 odpowiedzi
lacroix812 16 odpowiedzi
pitt 9 odpowiedzi
grunwald1980 9 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lis 2014
27 odpowiedzi
17 Lis 2014
22 odpowiedzi
10 Lis 2014
18 odpowiedzi
13 Lis 2014
17 odpowiedzi
Popularne posty
popper
Co zrobić gdy sandacz nie bierze ? Olać to
ictus
Zedytujcie posty zgodnie z regulaminem, wywalcie zlosliwosci to bedzie sie fajniej czytac ten watek za kilka lat i dalej na temat z przynetami sztucznymi Przy slabym zerowaniu skupiam sie na ostoj
bazyloss
jasne, 17-go listopada na 416km Wisły w rynnie przy lewym brzegu najlepszy będzie Ripper Manns 4" perła z brokatem i czarnym grzbietem na główce 25g
Opublikowane grafiki
201 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi