lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Drodzy koledzy Są takie dni, kiedy sandacz nie bierze i wtedy stosuje się rózne techniki.Ale co tak na prawde zrobić kiedy jest on ospały i nie ma ochoty brać.Jestem narazie niedoświadczonym wędkarzem mam nadzieje, że mi pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Dokładnie Dlatego pytam jak to jest u innych bo nie wiem czy to ja taki niezdolny czy to wielu ma podobne trudności.Nadal nie rozumiem jakie wnioski wyciagniesz .Lowie sandacze przez 5 miesiacy w roku , no tak + - , do 01 listopada.Wyciagam ich ......eee....no .okolo 300-400szt.Nie jest tak ze bierze wszystkim i na wszysto.Jak to jest z czasem ?Pojecie wzgledne.Bo jak plywam za czyms wiekszym ,to oczywiscie moze to byc 2-5 szt. albo nic Takze twe pytanie .....albo innaczej, odpowiedzi beda sie mialy nijak do jakiejkolwiek analizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Łowicie na rzece sandacze. Jak to robicie, podobnie jak na jeziorze. Bardziej mnie interesuje Wisła, ponieważ tam tylko łowie. Jakie przynęty używacie. ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 analityk Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) ..Wyciagam ich ......eee....no .okolo 300-400szt....Myślałem że to niemożliwe w Polsce (niezależnie od wielkości ryb). Nie wiem tylko czy się cieszyć że to jednak możliwe czy płakać że ja nic nie umię. Optymistycznie przyjmijmy pierwszy wariant.Jeżeli można wiedzieć to Ile razy (mniej więcej) w tym okresie jesteś na rybach? Edytowane 26 Listopada 2014 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Nie lap deprechy - to nie w PL Ile razy? To trudne pytanie , bo lowie rozne gatunki ryb na spina i muche , takze ciezko oszacowac ile za sandaczem.Mozna z grubsza przyjac ,ze od 15czerwca do konca pazdziernika w kazda sobote . Z wykluczeniem ciagu ososi Raczej nie plywam za tymi mniejszymi , no staram sie , i uwazam ze akurat w sandaczu nie ma przypadku.Rozkminianie jeziora ,rozkminianie jeziora i rozkminianie jeziora sie liczy.Mowa oczywista o lapaniu sandaczy w dzien ,a nie wieczorem,noca czy o swicie - to co innego.Na forum sa specjalisci gatunkowi i to oni maja zdecydowanie wieksza wiedze . Ja to czasem se pojade to tu to tam .Czasem sie cos uwiesi i jest miodzio A te 300 - 400szt to.........no jakbym sie uparl to tysiaczek by pekl - tylko po co ? . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Zapraszam do siebie nad jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 ku czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kleniojazie Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Nie lap deprechy - to nie w PL Ile razy? To trudne pytanie , bo lowie rozne gatunki ryb na spina i muche , takze ciezko oszacowac ile za sandaczem.Mozna z grubsza przyjac ,ze od 15czerwca do konca pazdziernika w kazda sobote . Z wykluczeniem ciagu ososi Raczej nie plywam za tymi mniejszymi , no staram sie , i uwazam ze akurat w sandaczu nie ma przypadku.Rozkminianie jeziora ,rozkminianie jeziora i rozkminianie jeziora sie liczy.Mowa oczywista o lapaniu sandaczy w dzien ,a nie wieczorem,noca czy o swicie - to co innego.Na forum sa specjalisci gatunkowi i to oni maja zdecydowanie wieksza wiedze . Ja to czasem se pojade to tu to tam .Czasem sie cos uwiesi i jest miodzio A te 300 - 400szt to.........no jakbym sie uparl to tysiaczek by pekl - tylko po co ? .Noo licząc 20 sobót to ci stary wychodzi 20 sandaczy na wyjazd złowionych od niechcenia ! chyba jednak cię trochę poniosło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Noo licząc 20 sobót to ci stary wychodzi 20 sandaczy na wyjazd złowionych od niechcenia ! chyba jednak cię trochę poniosło No, a jakby się uparł i pękł by tysiączek to 50... Może ręka zaboleć hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 ku czemu ?A no zeby pokazac klase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) A czytacie po lepkach ? Napisalem tez ze 3-5 szt albo nic.( w sezonie)Wyrywacie cos z kontekstu i......Przeliczacie wyliczacie i po co?Od niechcenia? Ja tak nie napisalem.Tysiace godz.spedzonych na wodzie - no moze i od chcenia. Czego oczekujecie? Ze bede cos udowadnial ? Kolega wyzej zadal pytanie do ktorego bylem sceptycznie nastawiony.....eee.....no ....raczeej do odpowiedzi.ze sie do czegokolwiek moze nadac.Prosze sobie zadac trud i cofnac sie 2-3 str i przeczytac CRIZZ100jak chcesz zobaczyc klase to jedz na zawody.Najlepiej okregowe. Mnie to juz nie bawi.A jak chcesz byc bardziej elastycznym to zapraszam.Moze po dwudziestym sandaczu powiesz zgola cos innego. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 EMMS Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Ciągnąc temat ilości sandaczy, pisałeś że mowa o zagranicy - czyżby Skandynawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawgas Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 A ja mam pytanie poboczne do tematu wątku - co zrobić jak bierze tylko mały glut? W Szczecinie mamy obecnie taki najazd sandaczyków po 40 cm, że mam już powoli dość przerzucania tej drobnicy. Co zrobić by wzięły te większe? Na gumy 12/13 cm też czepiają się te gluty więc to chyba nie wina za małych przynęt. Łowię klasycznie z opadu lecz widzę, że i dropszoterzy też mają takie mizerne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Tak SkandynawiaA co do glutow:Wypatrzylem kiedys miejsce.Kamienny blat (wielkosci 50/50m ) 8m w dol i po bokach skoki do 28mOd polowy czerwca wiecej tam sandaczy jak wody,ale.....wlasnie do 55cm - no gluty.Czesalem tam o roznych porach dnia i roku.Okazalo sie ze tylko w dzien + - od 9godz. i po tarle.Rozmawialem z miejscowymi i oni na szarpaka potwierdzili ze max 55cm.Po 3latach proby omijam te miejsce dosyc szerokim lukiem.Jest jeden wyjatek.Jak na skorupe zabieram laika albo dzieci .One sa zadowolone jak sie cos uwiesi Dobre naplyniecie i co rzut to ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 - co zrobić jak bierze tylko mały glut? W Szczecinie mamy obecnie taki najazd sandaczyków po 40 cm,Poczekac az dorosna, chyba ze wczesniej ktos je zje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawgas Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Poczekac az dorosna, chyba ze wczesniej ktos je zjeNo niestety tu wszystko co ma 45 + dostaje w łeb. Jak te czterdziestaki dorosną to zapewni też tak skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Iras1975 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 No niestety tu wszystko co ma 45 + dostaje w łeb. Jak te czterdziestaki dorosną to zapewni też tak skończą Koniecznie zmień towarzystwo.. poszukaj innego łowiska, bo łowienie w takim towarzystwie jest mało przyjemne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dodałbym jeszcze, zawiadom odpowiednie służby, nawet codziennie. W końcu to też Twoje i nasze ryby, jak nie będzie się nic robić to się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawgas Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dodałbym jeszcze, zawiadom odpowiednie służby, nawet codziennie. W końcu to też Twoje i nasze ryby, jak nie będzie się nic robić to się nie zmieni.Niestety ale te 45 cm to wymiar ochronny sandacza i szczupaka na Odrze w zasięgu PZW Szczecin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 To przykre.No ale napisałeś, że wszystko więc domniemam, że i nadkomplety się "fachowcom" zdarzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Co ja bym dal zeby u nas tak braly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawgas Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 To przykre.No ale napisałeś, że wszystko więc domniemam, że i nadkomplety się "fachowcom" zdarzają...Zapewne się zdarzają. Dobrze że niewymiary przeważnie wracają do wody choć wyciągane są na betonowe nabrzeże i tam poskaczą sobie, uszkodzą śluz i dopiero są odpinane. Niestety łowienie w takiej dziczy nie jest fajne ale nie mam ja wygospodarować więcej czasu by pojechać gdzieś dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jak jest z sandaczami na Wiśle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mo-chu Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jak jest z sandaczami na Wiśle ? Pływają. .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zapewne się zdarzają. Dobrze że niewymiary przeważnie wracają do wody choć wyciągane są na betonowe nabrzeże i tam poskaczą sobie, uszkodzą śluz i dopiero są odpinane. Niestety łowienie w takiej dziczy nie jest fajne ale nie mam ja wygospodarować więcej czasu by pojechać gdzieś dalej. No i niestety spora część z tych wypuszczonych sandaczyków pływa później do góry brzuchem...(być może przez wrzucenie z kilku metrów do wody lub szybkie wyciągnięcie ze sporej głębokości)... Tak czy siak dałbym wiele, aby w mojej okolicy było tyle sandacza co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Wrzucanie sandaczy z okolo 1m jest ogolnie stosowana w niektorych kregach i raczej nie szkodzi im. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lacroix812
Drodzy koledzy
Są takie dni, kiedy sandacz nie bierze i wtedy stosuje się rózne techniki.
Ale co tak na prawde zrobić kiedy jest on ospały i nie ma ochoty brać.
Jestem narazie niedoświadczonym wędkarzem mam nadzieje, że mi pomożecie
Top użytkownicy dla tego pytania
20
16
9
9
Popularne dni
16 Lis
27
17 Lis
22
10 Lis
18
13 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 20 odpowiedzi
lacroix812 16 odpowiedzi
pitt 9 odpowiedzi
grunwald1980 9 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lis 2014
27 odpowiedzi
17 Lis 2014
22 odpowiedzi
10 Lis 2014
18 odpowiedzi
13 Lis 2014
17 odpowiedzi
Popularne posty
popper
Co zrobić gdy sandacz nie bierze ? Olać to
ictus
Zedytujcie posty zgodnie z regulaminem, wywalcie zlosliwosci to bedzie sie fajniej czytac ten watek za kilka lat i dalej na temat z przynetami sztucznymi Przy slabym zerowaniu skupiam sie na ostoj
bazyloss
jasne, 17-go listopada na 416km Wisły w rynnie przy lewym brzegu najlepszy będzie Ripper Manns 4" perła z brokatem i czarnym grzbietem na główce 25g
Opublikowane grafiki
201 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi