lacroix812 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Drodzy koledzy Są takie dni, kiedy sandacz nie bierze i wtedy stosuje się rózne techniki.Ale co tak na prawde zrobić kiedy jest on ospały i nie ma ochoty brać.Jestem narazie niedoświadczonym wędkarzem mam nadzieje, że mi pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rheinangler Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) można także zamienić plecionkę na żyłkę,- bywa, że działa cuda albo jeszcze dalej, żyłka plus szklak i cuda sa jeszcze większe... Edytowane 11 Listopada 2014 przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamyk9 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A ja ostatnio miałem efekty na woblerki, taki delikatny trol a na gumę nic trzeba kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Powoli dojdziemy do wedki elektrycznej jak nie chca brac to zmiana wedki nie pomoze.Czlowiek po sutej kolacji tez nie ma ochoty na zarcie i wyglupy, uwali sie na sofie i nie robi nic.Musisz trafic na czas kiedy bedzie glodny i bedzie zerowal.Proponuje przeznaczyc kilka dni od wczesnego ranka do nocy i "przetrzepac" ksiazkowe miejsca.Sam sie borykalem z tym problemem, ryba jest ale nie bierze, spedzalem 24h nad woda, po kilku wypadach wiedzialem mniej wiecej, gdzie o ktorej i na co.Do tego dochodzi okres w ktorym lowisz, w sobote poswiecilem caly dzien, miejsca w ktorych byly nie daja juz ryb poza przypadkowymi maluchami, ryba zmienia miejsca, woda zimna ryba schodzi glebiej na spokojniejsza wode aby nie tracic energi na walke z nurtem (tam mi sie wydaje) rusza w okreslonych godzinach na stolowke i zre ile wlezie.Co zrobic gdy sandacze nie biora? Lowic i szukac, szukac i lowic, a moze juz sa wylowione?Zauwazylem w nocy brak drobnicy przy opaskach i w klatkach, skoro nie ma drobnicy to i na sandacze nie liczylem, no i nie przeliczylem sie, w miejscu gdzie wyciagalem kilka sztuk w godzine (odpowiednia godzina, na ktora czeka na nawet 3 godziny, ale wiedzialem ze nadejdzie) przez kilka godz jakis maluszek z patrolu sie uwiesi.Szukaj spokojnej glebokiej wody,podpatrz gdzie lowia grunciarze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A czy sandacz zawsze podąża za drobnicą. ? Jeżeli jest nawiedzony to w jakie najczęściej miejsca idzie się chować. ? Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jeżeli jest nawiedzony to w jakie najczęściej miejsca idzie się chować. ? w takim przypadku do watykanu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fugazi Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jeżeli jest nawiedzony to w jakie najczęściej miejsca idzie się chować. ?Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.Jeżeli jest nawiedzony, to raz na trzy rzuty przynętę należy zanurzyć w H2O św. Żeby złego odegnać. Mam nadzieję że odpowiedź była wyczerpująca? Swoją drogą zastanawiam się, czy my zawsze musimy być skuteczni? Czy zawsze musimy pozyskać wodne białko? Czy jeśli ryby nie biorą, nie lepiej zwinąć majdan i wrócić do domu? Ew. kazać kobicie schabowe usmażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bari89 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 U mnie już od dłuższego czasu ma miejsce taka sytuacja, tzn przynajmniej w moim przypadku bo nieliczni czasami łowią chyba całkiem na okonie będę musiał się przestawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Każda woda rządzi się swoimi prawami, mając ostanio trochę czasu poświęciłem go na zabawe z zębatymi potworami. Pływając pięć dni pod rząd ryba w każdym kolejnym dniu łowiona była w innych miejscach po zaliczonym braniu lub wyciągnietej rybie brania zanikały i znowu trzeba było szukać nowych miejsc. Nie należy sie poddawać tylko szukać i kombinować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Aaa czy sandacz przemieszcza się stadami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lacroix812 Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Nawet te większe sztuki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Napewno te metrowe nie poruszaja sie stadnie, tak samo jak duze okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kofii09 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 jeśli znajdziesz jakieś górki z twardym dnem to mozna z opadu poprubowac, musialbys z echo posmigac i obadac co i jak.. jak jest go sporo to mozna na zywca sprobowac ( na ukleje) smialo splawikowe zestawy ze zbrojeniem jak jest tylko 3m max . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artek Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 12 Listopada 2014 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artek Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 jeśli znajdziesz jakieś górki z twardym dnem to mozna z opadu poprubowac, musialbys z echo posmigac i obadac co i jak.. jak jest go sporo to mozna na zywca sprobowac ( na ukleje) smialo splawikowe zestawy ze zbrojeniem jak jest tylko 3m max . pozdro A jak jest go jeszcze więcej to można agregatem spróbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 jeśli znajdziesz jakieś górki z twardym dnem to mozna z opadu poprubowac, musialbys z echo posmigac i obadac co i jak.. jak jest go sporo to mozna na zywca sprobowac ( na ukleje) smialo splawikowe zestawy ze zbrojeniem jak jest tylko 3m max . pozdro ogarnij sie i przeczytaj na jakim forum jestes, dziekuje w imieniu wspolnoty jerkbaita 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ostatnio pięć dni na wodzie pierwsze dwa średnio z rybami trzeci eldorado czwarty i piąty dzionek cienko.Pogoda porównywalna .One też na okrągło nie żrą im częściej na wodzie to statystycznie większa szansa na trafienie na dobry czas brań.A jak nie bierze to zacisnąć zęby i robić swoje, nie zawsze jest dzień dziecka bo za szybko ta gonitwa by się nudziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 jeśli znajdziesz jakieś górki z twardym dnem to mozna z opadu poprubowac, musialbys z echo posmigac i obadac co i jak.. jak jest go sporo to mozna na zywca sprobowac ( na ukleje) smialo splawikowe zestawy ze zbrojeniem jak jest tylko 3m max . pozdro Jak już zostało powiedziane, proszę zapoznaj się z formułą tego portalu: Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wędkarstwa w obszarze połowu ryb na przynęty sztuczne – rozumiemy przez to nie tylko otwartość na nowe wędkarskie techniki ale również propagowanie idei wypuszczania złowionych ryb (tzw. Catch and Release), dobrej jakości sprzętu wędkarskiego, rodbuildingu, dobrej wędkarskiej i przyrodniczej fotografii. Osoby podzielające podobny punkt widzenia i zainteresowania serdecznie zachęcamy do publikacji artykułów oraz udziału w naszym forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fugazi Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Sie czepiasz Pitt. Nie ma to jak wiadereczko żywców...Jak się okazuje, czasami propagowanie C&R to mało wydajna orka na kompletnym ugorze ziem VI klasy. Daremne żale, próżny trudBezsilne złorzeczenia!Zabitych żywców żaden cudNie wróci do istnienia... parafrazując mistrza. Edytowane 12 Listopada 2014 przez Fugazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) stałem 2h w dołku 4-7m na Wiśle, łowiłem różnymi przynętami na główkach 15-30g, mniej lub bardziej, ale agresywnie, tak po prostu lubię, nawet skubnięcia, wypłynąłem, a na moje miejsce wpłynęli kolesiełowili najlżej jak się dało, baaaardzo wolno prowadząc z takimi ospałymi podciągnięciami, trzy sztuki wyholowali, potem odpaliłem silnik i dalej szukałem tych żerujących naprawdę , nic to nie dało Edytowane 12 Listopada 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jabr Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Jak przestają brać w dzień to:1.Szukać drobnicy.2.W okolicach pełni księżyca, przy czystym niebie idź łowić w nocy (gdy księżyc jest najwyżej) i najlepiej tam gdzie w ciągu dnia była drobnica.3.Poza pełnią - godzinę prze świtem (2 przed wschodem).Po zastosowaniu tych rad okazało się iż łowię sandacze już nie z przypadku. Tylko żal tych rad kiedy posłuchało się "że w pełnię to panie one nie biorą" - nie biorą w dzień bo się nażrą w nocy. Oczywiście poza dniami kiedy nie biorą - czytaj nie potrafimy ich złowić. Edytowane 12 Listopada 2014 przez jabr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na rybach jest jedna zasada - Nie ma żadnych zasad.Sandacze są z reguły nieobliczalne i nieprzewidywalne, to jest ich piękno . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drago75 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Moja zasada to wykorzystać cały dostępny czas na kombinowanie wielkością, kolorem i sposobem prowadzenia przynęt. Nie zrażać się brakiem brań. Zwykle jest tak, że sandacze żerują tylko przez chwilę i trzeba trafić na ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Moja zasada to wykorzystać cały dostępny czas na kombinowanie wielkością, kolorem i sposobem prowadzenia przynęt. Nie zrażać się brakiem brań. Zwykle jest tak, że sandacze żerują tylko przez chwilę i trzeba trafić na ten czas.I dlatego mają szansę przeżyć, bo nie są do szybkiego złowienia . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na rybach jest jedna zasada - Nie ma żadnych zasad.Sandacze są z reguły nieobliczalne i nieprzewidywalne, to jest ich piękno .Krótko, zwięźle i na temat !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lacroix812
Drodzy koledzy
Są takie dni, kiedy sandacz nie bierze i wtedy stosuje się rózne techniki.
Ale co tak na prawde zrobić kiedy jest on ospały i nie ma ochoty brać.
Jestem narazie niedoświadczonym wędkarzem mam nadzieje, że mi pomożecie
Top użytkownicy dla tego pytania
20
16
9
9
Popularne dni
16 Lis
27
17 Lis
22
10 Lis
18
13 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 20 odpowiedzi
lacroix812 16 odpowiedzi
pitt 9 odpowiedzi
grunwald1980 9 odpowiedzi
Popularne dni
16 Lis 2014
27 odpowiedzi
17 Lis 2014
22 odpowiedzi
10 Lis 2014
18 odpowiedzi
13 Lis 2014
17 odpowiedzi
Popularne posty
popper
Co zrobić gdy sandacz nie bierze ? Olać to
ictus
Zedytujcie posty zgodnie z regulaminem, wywalcie zlosliwosci to bedzie sie fajniej czytac ten watek za kilka lat i dalej na temat z przynetami sztucznymi Przy slabym zerowaniu skupiam sie na ostoj
bazyloss
jasne, 17-go listopada na 416km Wisły w rynnie przy lewym brzegu najlepszy będzie Ripper Manns 4" perła z brokatem i czarnym grzbietem na główce 25g
Opublikowane grafiki
201 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi