czarny1 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 matagi ma delikatną szczytówkę, ale nadrabia mocnym dolnikiem i raczej poradzi sobie z większością przynęt pstrągowych - dla mnie jest za długi na niewielką rzeczkę... łowi się fajnie, ale... zrobiłem wędkę na suzuki 4lb 6' w dwóch częściach i to jest to... w małej ekstremalnie zawalonej drzewami rzeczce bez problemów holuję pstrągi 40-45cm, a jak trafia się maluch to na wędce też czuć... zwykle używam do obu wędek woblerków ok. 7-8cm - mniejsze też spokojnie obsłużą... może być za delikatna do łowienia w bardzo mocnym nurcie na większe przynęty... reszty blanków nie znam i tu nie pomogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ja w celach pstrągowych używam głównie Batsona ISP843F, choć nierzadko zdałoby się coś dłuższego. Sądzę, że coś byś znalazł w Blaasach F, albo XF (10lb - 2,40, albo 2,60). Jest też stary, dobry Gary Loomis (NFC). Niedawno zrobiłem sobie patyczek na ST 904-2 (IM). To takie coś, że jak nie wiesz, co będzie łowione, to bierzesz właśnie to. Dużo może dołem a i 20 gramów też ciepnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Mam na zbyciu Blaasa SLF 9010-2 nano w dobrej cenie, będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Z tego co w Szkocji lowilem to zadna z wedek nie bedzie dobra. 12 lbs to minimum by jakos realnie myslec o wyciagnieciu tych duzych, duzo wiekszych niz 50 cm, jak w tej rzece co lowisz nie ma to kawalek dalej beda, zadne fasty czy ekstra fasty, pstragi to nie sandacze, zylka nie plecionka bo kamulcow duzo, grubsza niz ciensza, rybom nie przeszkadza, duzo ryb stoi w plytkich rynnach i od razu skacza po pare razy, wedka z podstawowego grafitu jak RX7 Batsona, VI+Talona czy odpowiednik u Lamiglasa badz innych sprawdzi sie duzo lepiej niz cokolwiek innego. Wiem bo probowalem. Z tego co mi kolega kiedys pisal bo mial przez chwile to Feniksy 12 lbs z poland edition sie nie nadaja bo Meppsa 3 pod prad nie poprowadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Mam na zbyciu kij Lamiglas Rogue River 902MT, pstrągowa klasyka i 6-12lb 5-15g 2,30m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 CD Orka 2,45 14lb?A jak nie, to jakiś dołem wzmocniony Blaasik 10lb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 klasyka czyli Talon Trout , albo blaas M 12lb ,tej orki w łapach nie mialem .... 50+ pstrag w nurcie i kij 6-8lb ? co to za paranoja przecież z założenia bedzie sie przy tym używało żylki 0,20-0,24 wiec do czego taka wykałaczka . w tym roku docenilem woblery 7-9cm i poprawan animacja takiego woblera wymaga juz kija conajmniej 12lb a najlepiej 14lb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudo Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Raczej zdecyduje sie na Batsona ISP843F, myśle ze będzie to najbardziej uniwersalny kijek pod woblery i blachy obrotowe. Za niedługo dam znać w co będzie zbrojony, oraz dodam zdjęcia jak będzie gotowy. Myślałem o Matagim, ale wydaje mi sie trochę za długi, do tej pory łowilem 7' i było w sam raz. Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Fudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 klasyka czyli Talon Trout , albo blaas M 12lb ,tej orki w łapach nie mialem .... 50+ pstrag w nurcie i kij 6-8lb ? co to za paranoja przecież z założenia bedzie sie przy tym używało żylki 0,20-0,24 wiec do czego taka wykałaczka . w tym roku docenilem woblery 7-9cm i poprawan animacja takiego woblera wymaga juz kija conajmniej 12lb a najlepiej 14lb.Mam talona trouta i powiem szczerze że mało komfortowo się nim łowi wczesniej miałem mhx-a hs9600-2 i ten był super, szybki, lekki i nie brakowało mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 mi sie nim bardzo komfortowo łowiło , ale on słuzy do łowienia woblerami 6-11cm i w tym sie sprawdza doskonale, uważam ze szybki kij pod pstrąga to nieporozumienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ja odwrotnie. Tylko szybkich używam. To raczej bardzo indywidualna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A ja uzywam takich i takich, tylko nie tych sztywnych jak kolek Wedka na pstraga musi sie giac, czy to szklak czy xfast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 ja używam szklaków , z dwóch prostych przyczyn , nie mam spadów i maja w pyte mocy, a idzie tym rzucić 3 centymetrowym woblerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Cześć, szukam w miarę fajny blank pod pstrąga, który obsłuży wobki 4-7cm, wahadełka 3,5-5cm oraz obrotówki 2-3 w pomorskich rzeczkach długość 2-2,3m w dwóch kawałkach. Cena max 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Batson SPG 781 , 782 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Blanki są w jednym kawałku. Jakie są koszty przerobienia go na dwa kawałki na spigocie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Mam, polecam. Jednak warto rozważyć skrobanke. ...Zero spadow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Jak by co mam na sprzedaż nie skrobany i w jednym kawałku spg781 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Kup sobie seekera i obejdzie sie bez spigota SP703 jak znalazl do twoich zastosowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Kup sobie seekera i obejdzie sie bez spigota SP703 jak znalazl do twoich zastosowan Pociągnie on 6-7cm SDR schodzące do 2-2,5cm? Ile kosztuje ten seeker? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 sdr 6-7 to nie temat dla seekera, nie pociągnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Pociągnie on 6-7cm SDR schodzące do 2-2,5cm? Ile kosztuje ten seeker? SDR to nie ma szans pociagnac, przy takim wobku to pomysl o mocniejszym patyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) A coś z seekera tylko oczko mocniejsz? Np. SP704-s ? Edytowane 5 Marca 2016 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Lamiglas Rogue River 902MT , mieszanka grafitu i szkła , poradzi sobie z tymi woblerami ale ma 2,26m dł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi