Friko Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 A dlaczego tylko MHX albo Fishing Art ? A nie np. Batson, Liberty, Pacific Bay, Lamiglas, Talon, North Fork albo inny Cousins ? Tak z ciekawości pytam bo wybór jest ogromy a Ty z jakiś względów zawęziłeś go tylko do dwóch marek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 A dlaczego tylko MHX albo Fishing Art ? A nie np. Batson, Liberty, Pacific Bay, Lamiglas, Talon, North Fork albo inny Cousins ? Tak z ciekawości pytam bo wybór jest ogromy a Ty z jakiś względów zawęziłeś go tylko do dwóch marek...Ale.żeś głowę na dzien dobry koledze zrył ...i wez tu badz mądry wybierz coś jak tego w cholerę ...Kilka lat w tym błędnym kole i doszedlem do wniosku ,że łwoić można byle czym - byle być jak najczęściej nad wodą. Oddał bym cały sprzęt za więcej wolnego czasu . Mogę łowić i mikado za 4dychy byle były ryby i trochę więcej wolnego czasu . Tak sobie teraz myślę ... Pozdrawiam i trzymam kciuki kolego za trafny wybór 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 A dlaczego tylko MHX albo Fishing Art ? A nie np. Batson, Liberty, Pacific Bay, Lamiglas, Talon, North Fork albo inny Cousins ? Tak z ciekawości pytam bo wybór jest ogromy a Ty z jakiś względów zawęziłeś go tylko do dwóch marek...Jeszcze zapomniałeś o Suzuki, Phenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 ISP842F SP781-2 3S76MLXF2 70MLF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wybrałem te dwa ze względu na cenę i parametry, które mnie interesują To będzie moja pierwsza wędka ręcznie robiona i nie chcę fortuny wydawać na blank, ale jeżeli znajdzie się coś ciekawego w podobnej cenie i o zbliżonych parametrach to jestem otwarty na propozycje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Musi byc w 2 kawalkach czy moze byc w 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Ja dzisiaj po rozmowie z K.Zielinskim z FishingArt zdecydowalem sie na polski blank,a do tego tez po naszemu,wiec Delfin i Delta.Juz od dwoch lat przymierzalem sie do tych blankow-wybor ogromny,producent na miejscu,no i nasze.Trzeba byc patriota 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Trzeba byc patriota na szczęście nie trzeba, nadal jeszcze można... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Bardzo lubie monoblanki, ale akurat ma byc 2-częściowy, ponieważ będzie sie dużo przemieszczał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Chyba tego jeszcze nie było, ale pochwalę się projektem rękojeści z Cada 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 na szczęście nie trzeba, nadal jeszcze można...Tak, dla niektórych to wielkie szczęście, że można, a nie trzeba. Przecież to kwintesencja wolności... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 @Haauki, to ja jeszcze Ci namieszam - poczytaj o szklaku Seeker... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam kolegów, Każdy musi kiedyś zacząć, więc pora na mnie Zastanawiam się nad wyborem blanku pomiędzy MHX SJ842-2 a Blaas F SLF 7610-2.Wędka na tym blanku miałaby służyć pstrągowaniu jiggami, gumkami i wahadłami. Chciałbym, żeby była szybka i płynną, sprężystą moc. Wstępnie zamierzam uzbroić w Fuji K lub Pacific Bay Tichrome. Który blank lepiej się spisze do tych zastosowań? To ja zapytam: jakiej gramatury jigów i gumek będziesz używał ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Gumki jiggi o łącznej gramaturze gdzieś do 12 g.Panowie już zakupiłem tego MHX’a ponieważ było black friday na BRC i stwierdziłem, ze nic lepszego na pierwsze „struganie” nie chcę...Planuje wszystko skompletować do świąt i ruszyć jeszcze przed nowym rokiem Założę wątek i będę pokazywał postępy. Dzięki za pomoc,Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Chyba tego jeszcze nie było, ale pochwalę się projektem rękojeści z Cada Sam rysowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Każdy, kto choć troche pracuje w cad, nie powinien mieć problemów z narysowaniem / modelowaniem takiej rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Każdy, kto choć troche pracuje w cad, nie powinien mieć problemów z narysowaniem / modelowaniem takiej rękojeści.Ja dopiero raczkuje w Cadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ja mam kijek zbudowany na takim blanku - MATAGI T-Russell AURIGA NUOVO! TR60CSN pełny carbon, max 11g, 183cm.Ale szukam czegoś bardziej spolegliwego jest może blank o podobnych parametrach do tego Matagi ale z pełnego pręta szklanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Sam rysowales?Tak, przy wieczornym piątkowym piwku I zgadzam sie z tym, ze to żaden problem, a można zrobić sobie niezły podglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Panowie, pytanie takie mocno przyszlosciowe. Jaki blank byscie polecili pod pstragi?Używane przynety to minnow 5 cm.(Nie wiecej raczej, rzadko kobi 6 cm) Gumy na glowkach do 3 g.Rzadko male wahadelka i obrotowki 1-2.Łowię glownie ściągając przynętę pod prąd. Zalezy mi na glebokim ugieciu. Kijek finalnie musi mieć 220 lub 230cm.Pstragi raczej do pol metra włącznie. Jesli to komuś pomoże parabellum do 7 g było idealne pod wzgledem ugiecia i mocy. Gdyby ktoś ją macal i mial odniesienje... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Nie mogę zedytowac.???? Dodam. Jeszcze ze uciag jest... No, powiedzmy pstragowy, woda nie rwie, ale potrafi na kamieniach przyspieszyć. Generalnie siła nurtu jesr różna, ale bez jakis poteznych bystrzy. Cena... Do 600 zl.Dodam jeszcze ze lubie finezyjne kije, wiec blank niekoniecznie musi byc gruby Edytowane 20 Lutego 2018 przez Kuballa44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Myślę, że pod twoje wody to Suzuki rxf-5lb-702 lub rxf-6lb-702 byłyby idealne. Budżet trochę przekroczony i ciut krótsze, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Panowie, pytanie takie mocno przyszlosciowe. Jaki blank byscie polecili pod pstragi?Używane przynety to minnow 5 cm.(Nie wiecej raczej, rzadko kobi 6 cm) Gumy na glowkach do 3 g.Rzadko male wahadelka i obrotowki 1-2.Łowię glownie ściągając przynętę pod prąd. Zalezy mi na glebokim ugieciu. Kijek finalnie musi mieć 220 lub 230cm.Pstragi raczej do pol metra włącznie. Jesli to komuś pomoże parabellum do 7 g było idealne pod wzgledem ugiecia i mocy. Gdyby ktoś ją macal i mial odniesienje... Pozdrawiam!FA Kraag SKF705-2N Edytowane 20 Lutego 2018 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 A co przestało Ci się w parabellum podobać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Polamalo się. I dodalbym z 15 cm dlugosci właśnie. Troszeczkę mi brakowało tych 15 cm. Marzeniem byl by kijek gnacy się jak parabellum, acz minimalnie szybszy i dluzszy. Stad tez szukam w RB... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi