FidoAngel Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Hmm, ja bym tu widział Avida tego najlżejszego (3S66ULF) tylko trzeba by dolnik nieco przedłużyć. Szybszy, cięty, wzorowe ugięcie (co ostatnio modne niesamowicie ) no i urazowość taka, że po gałęziach można czasem pociagnąć. Problemem może być długość transportowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 FA Kraag SKF705-2N Kuba, a jak się ma ten Kraag SKF705-2N do SKF707-2N? Czy jest o wiele sztywniejszy? Czy oba obsłużą woblery minnow 6, 7cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Nie miałem SKF707-2N ale miałem SKXF707-2N. Mocniejszy zdecydowanie od 705, a niby tylko 2lb więcej. Jeden Specjalista, który go wziął ode mnie, targa na nim okonie po 40-45cm z głębin. Dla mnie pod pstrągi był zdecydowanie za mocny, za szybki. SKF na pewno głębiej pracuje i ma ugięcie przesunięte odrobine do środka w stosunku do SKXF. Mam obecnie SKXF705-2N pod zimowe pstrągi na jigi i wormy na główkach. Kijek w zestawieniu z żyłka tworzy fajne kombo. Mocowo spokojnie na walkę z 45-50cm lorbasem, a i z większym sobie poradzi również, pomimo opisanej 5lb mocy. Edytowane 20 Lutego 2018 przez Żbiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dzięki. Miałem okazję obejrzeć SKXF705-2N i wydał mi sie całkiem fajny, ale trochę za delikatny na moje potrzeby. Chciałbym coś nieco mocniejszego i bardziej uniwersalnego, bym mógł od biedy poprowadzić wobka i bym mógł zastosować mocniejszą żyłkę lub plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Panowie, pytanie takie mocno przyszlosciowe. Jaki blank byscie polecili pod pstragi?Używane przynety to minnow 5 cm.(Nie wiecej raczej, rzadko kobi 6 cm)Gumy na glowkach do 3 g.Rzadko male wahadelka i obrotowki 1-2.Łowię glownie ściągając przynętę pod prąd.Zalezy mi na glebokim ugieciu.Kijek finalnie musi mieć 220 lub 230cm.Pstragi raczej do pol metra włącznie.Jesli to komuś pomoże parabellum do 7 g było idealne pod wzgledem ugiecia i mocy. Gdyby ktoś ją macal i mial odniesienje... Pozdrawiam! Kuba przyjrzyj się blankom Matagi TR78 Super Nimble Minnow i St.Croix Avid 3S80MLM2. Może to będzie to czego szukasz. Z krótszych blanków w 2 składach polecam Talona VI Plus 7'0" MLF2 i Avida 3S66LF2. Ten ostatni do ewentualnego przetestowania podczas wspólnego wędkowania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Idź, idź to pracowni i niech Ci dadzą w rękę blank Talon Trout. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Idź, idź to pracowni i niech Ci dadzą w rękę blank Talon Trout. Świetny blank ale nie do jigow i gumek na główkach do 3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jak mu dadzą blank w rękę to dopiero będą jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 A co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Świetny blank ale nie do jigow i gumek na główkach do 3g Łowię nim jigami na główce 1,5 i 2 g działa, plus woda i mamy pewnie całość przynęty w okolicy 5 g. Także spokojnie da się. Tego tylu przynęty prowadzę w pół wody z prądem, nie ma czucia bo być nie może. Niemniej rzuca ok... mimo opisu 5 -25g i 6 12 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 2g plus pierze na delikatnym kijku juz da sie czuć.Jak narazie Kraag albo Blaas wydaja sie byc odpowiednie, cenowo i wzgledem tego co oferują. Nie sadzilem ze bedzie taki problem z wyborem. Calkowicie byłbym zadowolony(mimo ze to dwa zupelnie inne kije) z parabellum do 7g badz finetaila do 10g,bo kijki bardzo lezaly mi wizualnie i uzytkowo, ale byly za krótkie o te cholerne 10 cm. 10 cm dlugosci, niby niewiele, a tak wiele. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Kuba, idź do pracowni. Weź w łapki blanki i macaj, uginaj, myśl. Potem zamknij oczy i jeszcze raz. I ten, który Ci pasuje to jest Twój kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Najprawdopodobniej tak trzeba będzie zrobić. Ot, czas na małą wycieczkę. Koszalin niestety jeszcze się nie dorobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Najprawdopodobniej tak trzeba będzie zrobić. Ot, czas na małą wycieczkę. Koszalin niestety jeszcze się nie dorobil. Zawsze mozesz pomyslec o Seeker SP753-S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Z budzetowych opcji moze dam microflex 1-7g 230cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Panowie, blank na brodzonego pstrąga ale nie pstrążka, czyli około 10-12 lb w dolniku musi mieć. Ale równocześnie podawać woblerki 4-5 g. Długość +/- 2 m.Cena za blank max 450 plnów.Coś możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Panowie, blank na brodzonego pstrąga ale nie pstrążka, czyli około 10-12 lb w dolniku musi mieć. Ale równocześnie podawać woblerki 4-5 g. Długość +/- 2 m.Cena za blank max 450 plnów.Coś możecie polecić? RX7 Rainshadow Osobiscie bralbym CB70M, ale dla przyzwyczajonych do modnych konstrukcji mozna pomyslec o czyms bardziej kompromisowym czyli IP842. W budzecie sie zmiescisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Zapomniałem dopisać, że w grę wchodzi tylko blank 2 częściowy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Zapomniałem dopisać, że w grę wchodzi tylko blank 2 częściowy A to ja w travelach to sie nie rozeznaje.Takze nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 No niestety nie mam gdzie bezpiecznie trzymać 2m kija w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) No niestety nie mam gdzie bezpiecznie trzymać 2m kija w jednym kawałku.W tubie? U mnie, nie tylko do przewózki, służy bazooka????Inaczej wnuki by to .....???????????????? Edytowane 3 Maja 2018 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisc Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Panowie, blank na brodzonego pstrąga ale nie pstrążka, czyli około 10-12 lb w dolniku musi mieć. Ale równocześnie podawać woblerki 4-5 g. Długość +/- 2 m.Cena za blank max 450 plnów.Coś możecie polecić?Na pewno blank na IM6 bym wybrał, ja do brodzenia używam starego G-Loomis i ATC travel ale to już blanki historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Panowie, blank na brodzonego pstrąga ale nie pstrążka, czyli około 10-12 lb w dolniku musi mieć. Ale równocześnie podawać woblerki 4-5 g. Długość +/- 2 m.Cena za blank max 450 plnów.Coś możecie polecić?Zrobiłem ostatnio taki kijek, z jednej strony odpowiednio mocny dolnik z drugiej szczytówka pozwalaaca podać dość lekki wabikBlank To FishingArt Blaas z serii SLM 6612-2N ze zmodyfikoana szczytówką, zeby lepie rzucał, chociaż i ten sobie daje bez problemu rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Zrobiłem ostatnio taki kijek, z jednej strony odpowiednio mocny dolnik z drugiej szczytówka pozwalaaca podać dość lekki wabikBlank To FishingArt Blaas z serii SLM 6612-2N ze zmodyfikowana szczytówką, zeby lepie rzucał, chociaż i ten sobie daje bez problemu radeNa czym polega modyfikacja szczytówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Na czym polega modyfikacja szczytówki ?Delikatniejsza, aby lepiej rzucała w dolnym zakresie, także mniej dowinięta w szczycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi