karpiu08 Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Gwoli ścisłości Talon Trout nie jest aż taki głuchy, ale mówię o wersji 12lb czyli najnowszej. Generalnie jest to blank, który najlepiej się sprawdza z przynętami twardymi lecz nie brak mu szybkości i czułości do jiga. Da się, ale pełnia komfortu to nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Jeśli ktoś czuje 1,5g jiga na 12lb w VI+ to ostrzegam przed użyciem CDBR a nie daj Panie Monsterem bo bankowo amalgamat tego nie wytrzyma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 talon trout VI+ mam w najnowszej wersji nie malowany i nie zamienie na nic innego prawdziwa wedka globtrotera, zabrałbym na koniec swiata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 talon trout VI+ mam w najnowszej wersji nie malowany i nie zamienie na nic innego prawdziwa wedka globtrotera, zabrałbym na koniec swiata Jakby byla w travelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 ... Polaczylem z naszym glownym watkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Pod jigi w zimie i na łąkowe odcinki śmiga u mnie i będzie miał pewnie długi żywot CD BR 299L. A do standardowego uniwersalnego łowienia moim gralem jest Lamiglas G1000 GFW842ML. Robić się będzie jeszcze mocniejszy brat GFW842M i RR902MT A do zabawy z małymi pstrągami na mikroprzynety mam Seekera E-Glass Boron SP602-2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Zbiku będę w przyszłym tygodniu w Gdańsku myslisz ze byłaby szansa żebym pomachał twoim kijem zastanawiam się nad tym blankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Pewnie, żaden problem. Odezwij się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Jakby byla w travelu Eee... a jaki to problem, mamy przecież Art - Rod. Merytorycznie również uważam, że z użytkowanych przeze mnie pstrągowo wędek Talon Trout jest doskonałą i mega uniwersalną konstrukcją. Łowiłem nim jigami 1,5 g - czy czuć ? nie, ale to nie ma znaczenia, bo takiej przynęty nigdy nie prowadziłem po dnie, ale jak w coś, choćby gałązkę puknie to tak czuć. Ostatnio użyty w Odrze do łowienia kleniowymi baryłkami typu Bonito Kleń 3,5 cm. Ładuje idealnie, czucie super... hol bolenia 70 plus klika chwil. Nic dodać nic ująć, ale chyba swoje chwale, cudzego nie znam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Eee... a jaki to problem, mamy przecież Art - Rod. Merytorycznie również uważam, że z użytkowanych przeze mnie pstrągowo wędek Talon Trout jest doskonałą i mega uniwersalną konstrukcją. Łowiłem nim jigami 1,5 g - czy czuć ? nie, ale to nie ma znaczenia, bo takiej przynęty nigdy nie prowadziłem po dnie, ale jak w coś, choćby gałązkę puknie to tak czuć. Ostatnio użyty w Odrze do łowienia kleniowymi baryłkami typu Bonito Kleń 3,5 cm. Ładuje idealnie, czucie super... hol bolenia 70 plus klika chwil. Nic dodać nic ująć, ale chyba swoje chwale, cudzego nie znam. Adam, mam ten stary 'kultowy' blank 15lb, ale ciagle jeszcze nieuzbrojony Moze doczeka sie swojej chwili tej zimy Pewnie jakby byl w travelu w 4 czesciach, to juz bym go dawno uzbroil hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Adam, mam ten stary 'kultowy' blank 15lb, ale ciagle jeszcze nieuzbrojony Moze doczeka sie swojej chwili tej zimy Pewnie jakby byl w travelu w 4 czesciach, to juz bym go dawno uzbroil heheheTen do 25g? Macałem kiedyś u Z.Kawalca. Zbrojony był w stylu Hardy'ego, na korku pierścienie uchwytu z duralu lotniczego + SiC Fuji po całości.Byłem zachwycony.......... I........ nie miałem kasy To jednak blank na poważne ryby. Edytowane 6 Września 2019 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Ten do 25g? Macałem kiedyś u Z.Kawalca. Zbrojony był w stylu Hardy'ego, na korku pierścienie uchwytu z duralu lotniczego + SiC Fuji po całości.Byłem zachwycony.......... I........ nie miałem kasy To jednak blank na poważne ryby. Tak, ten stary do 25g, lezy za szafa juz ze dwa lata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Ten stary, ten nowy... Tomek opisuje ten nowy też do 25g, tylko ponoć stary miał moc do 15 lb, nowy do 12 lb. Myślę, że to jest bzdura, a po skromnych moich wojażach zagranicznych pociął bym z chęcią ten blank na 3 lub 4 części. Wyszłaby wędka idealna do lenoków, lipieni, myślę też średnich i dużych pstrągów. Resztę można pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Z zainteresowaniem czytam, bo jednak za pstrazkiem zdarza mi się próbować.Niczego nie polecę, bo łowię krótszymi i łowię z wody (brodząc).Talona trouta znam na sucho...i szybciej bym go widział na Odrze z pontonu niz ze mną na pstragach.A jeśli mogę , to zapytam, co nazywacie 1.5 gramowym jigiem ? Coś nawleczonego na główkę 1.5 grama ? Czy przynętę z jednym hakiem ważąca 1.5 grama z ciężarem skupionym z przodu wabika ? Czy 6 cm gumowa rybka na główce 1.5 grama to jest 1.5 gramowy jig ? Przez jakiś czas skutecznie łowiłem pstrągi na lunatic 10 cm na główce 3g. To byl jig 3 gramowy ? Pozdrawiam Edytowane 6 Września 2019 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Dla mnie znaczy jedno. 3g, to 3g brutto, na sucho. Edytowane 6 Września 2019 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Ten stary, ten nowy... Tomek opisuje ten nowy też do 25g, tylko ponoć stary miał moc do 15 lb, nowy do 12 lb. Myślę, że to jest bzdura, a po skromnych moich wojażach zagranicznych pociął bym z chęcią ten blank na 3 lub 4 części. Wyszłaby wędka idealna do lenoków, lipieni, myślę też średnich i dużych pstrągów. Resztę można pominąć. Nie obrazilbym sie na takiego travela pod pstragi, lenoki i mongolskie lipienie. Sa jednak dwa problemy: - po pocieciu blank moze calkowicie zmienic prace- spigot, szczegolnie w czesci szczytowej moze nie dac rady. Nie pamietam kto, ale polecano mi Blass-a F 15lb w 4 czesciach, podobno swietnie sprawdzal sie na lenokach w kraju chabarkowskim i na innych lososiowatych na kamczatce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Ja:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Toro, 245 na 4 to sekcje po ok 61 cm. Doskonale. Co się stanie po spigotach... cóż myślę, że trzeba spróbować i tyle. Zima idzie coś trzeba kombinować, pogadam z Tomkiem i zobaczymy najwyżej wbrew jego opinii uprę się i każę pociąć blank i uzbroić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie ) On jest za słaby na pstrąga. Chyba że masz na myśli łowienie tęczaka w stawie.Podany zakres jigów obsłuży, wobki 5-6 cm, ale tylko smukłe - takie które stawiają mały opór w wodzie (typu minnow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Jeśli ma być Phenix to dobrym rozwiązaniem może być nieco dłuższy SP-732-ul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr Maciej, 1,5 - 2,5 grosza... to spokojnie da radę. Na poważnie popularny błąd, g - gram, gr - grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Mam, baaardzo fajny kijek na pstrążki do 40 cm na małych ciekach. Od biedy oczywiście da się wyjąć kabana, jeśli taki by tam się zdarzył, kijek się trochę powygina ale da radę. Super się sprawuje z jigami ok. 2 g (brutto na sucho :-) Z wobków dla mnie ideałem do tego kija jest tonący jugolek 2,5 cm. Wobki 5-6 cm zdecydowanie nie, chyba że jakiś twitchowe, smukłe patyki bez własnej pracy, ale nie jest wędka do twitchowania. Obrotówki 0-1. Wahadełka lekkie 2-3 cm. Czuły i dość szybki. Przy okazji: miałem 3 blue rapidy (ostał się jeden 3,00 7-28 na dużą rzekę), w tym wspomniane,chyba im było coś ok. 2,5 3-18 i 2,3 3-14g. Piękne, smukłe blanki o grubych ścianach. Dla mnie po prostu przeraźliwie ostre, twarde i szybkie. Wzorzec popularnego określenia "elektryczny". Nawet nie podchodzić do nich z plecionką. Tylko dla tych, co wiedzą co nieco i taki akurat ma być. Dla większości nie spełnią one wymagać idealnego średniego kija pstrągowego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Ja już mam 3 patyki z którymi jeżdżę za kropkami...Fx 862-2 oraz dwa suzuki rxf 762 do 4g. i 11g.Generalnie chcę krótszego od fx a coś pomiędzy tymi dwoma suzuki...ten do 11 jest naprawde mocny ( dla mnie za mocny), znowu na tym słabszym ( w prawdzie w tym roku 60-ę ogarnął ale w marcu kiedy nie były jeszcze silne i miejsce też sprzyjało ) nie dźwignię woblerow 6 i raczej silnego 50taka na nim nie utrzymam...Dlatego właśnie poszukuje czegos pośredniego... W co powinienem celować ? A chcę nim też łowić gumkami... tak jak pisałem wcześniej Edytowane 1 Października 2019 przez seti_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi