Żbiku Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Ja jestem zafascynowany blankami G1000 od Lamiglasa. Ciężko już je niestety znaleźć ale mi podeszły bardzo. Moim głównym kijem pstrągowym jest teraz GFW842ML (213cm 10lb 3-14g), którym przełowiłem końcówkę sezonu i to jest to, czego szukałem przez kilka lat. Za szafą do zbrojenia czeka jeszcze o oczko mocniejszy GFW842M (213cm 12lb 5-21g). A w pracowni niedługo skończy się kręcić RR902MT Edytowane 24 Listopada 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Uważam tak samo jak @Żbiku, sam mam RR902MT i jest to mój numer jeden. Ma u mnie dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 U mnie do takiej roboty służy lamiglas g1000 gfw 902m2.30 cw 4-186-12 LBKij kapitalny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas666 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Panowie a coś z bardziej dostępnych blanków, może coś z matagi albo fishingartu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 masz priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Panowie a coś z bardziej dostępnych blanków, może coś z matagi albo fishingartu?Popatrz na blanki z Krakowa. Blaas M i F powinny być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Bobas666 jeśli masz możliwość, sprawdź blank Suzuki RXF-8-702, RXF-8-762 (max 12lb). Ewentualnie możesz sprawdzić delikatniejszy 6lb (max 8lb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Bobas666 jeśli masz możliwość, sprawdź blank Suzuki RXF-8-702, RXF-8-762 (max 12lb). Ewentualnie możesz sprawdzić delikatniejszy 6lb (max 8lb). 6LB w zupełności wystarczy. Możesz do swoich zastosować sprawdzić nawet 4LB.8LB bedzie za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterKO Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Jaki waszym zdaniem ma realny zakres używanych przynęt ten suzuki wyżej wspomniany do 12 lb (suzuki rxf-8lb-762)? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Tak jak już wcześniej wspominałem 762 8 do 11 g obsługuje w komforcie do 15 g masy całkowitej . To znaczy główka 10/12 g plus ES 4" ew 6/7 g plus Canibal SG 10 cm /Kopyto 3" u mnie z plecionką PE 1.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas666 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Tzn. , mam już kij zrobiony pod jigi i do twitchingu na małe rzeczki na zimowo wiosennego pstrąga na kraagu skxf 705 2n, teraz potrzebuje blanku do kijka na letnie mocne pstrągi taki który spokojnie zatrzyma pstrąga 50+ przy zawalisku drzew. Nie wiem czy ta suzuki 8lb a nawet wątpie żeby miała tyle mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Tzn. , mam już kij zrobiony pod jigi i do twitchingu na małe rzeczki na zimowo wiosennego pstrąga na kraagu skxf 705 2n, teraz potrzebuje blanku do kijka na letnie mocne pstrągi taki który spokojnie zatrzyma pstrąga 50+ przy zawalisku drzew. Nie wiem czy ta suzuki 8lb a nawet wątpie żeby miała tyle mocy 8LB zatrzyma konia. 6LB - w takim przypadku bedzie na granicy ale powinna sobie poradzic. 4LB bedzie za slaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Suzuki 8lb zatrzyma bez problemu 50 + i więcej.W tym roku przetestowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas666 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Czyli śmiało można robić na tym blanku. Dzięki panowie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 suzuki 702 6 (8lb) 7 g troć ca 62 cm ...pod kontrolą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Suzuki 8lb (max 12) przy pstrągach do 50cm dopiero się rozgrzewa. Takie ryby nie robią na niej wrażenia. Dopiero powyżej 50cm porządnie się wygnie i jest szansa na walkę z naprawdę dużymi rybami. I parząc na Twoje oczekiwania, ten blank spełnia założenia. Wadą jest to, że słabo się ładuje przy małych przynętach.Blank 6lb też się gnie po samą rękojeść, więc używając mocnej linki/żyłki będzie można zatrzymać rybę. Jednak mam wrażenie, że nie ma się wtedy kontroli nad rybą i długość dostępna to max 213cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 może Matagi TW78 Nimble Minnow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 8LB zatrzyma konia. 6LB - w takim przypadku bedzie na granicy ale powinna sobie poradzic. 4LB bedzie za slaba. Żeby było przejrzyście, pisząc o blankach mialem na mysli oznaczenia modeli odpowiednio:8LB - RXF-8LB-7026LB - RXF-6LB-662 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Wspomniany wyżej jest znacznie szybszym blankiem , jeśli ktoś takie lubi pod pstrąga to ok . Mam wrażenie , że suzuka 762 8 lepiej obsłuży szerszy zakres przynęt . Pod plecionkę wybrałem tego drugiego .Jeśli typowo pod jigi i gumy TR 78 do rozważenia . Co kto lubi ważne , że jest wybór . p.s przed wyborem mogłem porównać jednocześnie oba omawiane blanki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Miałem suzuki 8lb i potwierdzam - słabo miota nielotyTW78 nimble minnow sie bujduje i mam nadzieję że będzie lepiej - podobno nie pracuje tak szczytem ja SS LL (miałem) ale bardziej środkiem Edytowane 27 Listopada 2019 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas666 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Dzwoniłem do pana Zielińskiego z fishingartu zapropanował kraaga skxf707 2n tylko wzmocnionego do 9lb z racji ze lubię szybkie kije. Teraz muszę się zdecydować czy suzuki 8lb czy tego kraaga. Panowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 blank suzuki 8lb masz od reki w BRC, spytaj lepiej ile trzeba czekac na kraaga - bo ostatnio terminy byly odlegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Miałem suzuki 8lb i potwierdzam - słabo miota nielotyTW78 nimble minnow sie bujduje i mam nadzieję że będzie lepiej - podobno nie pracuje tak szczytem ja SS LL (miałem) ale bardziej środkiemporównujecie blanki o zupełnie innej mocy:)suzuki 4lb jest bardziej zbliżone pod względem mocy... miałem obie wędki i to jednocześnie:) tr 78 to raczej guma i większa rzeczka... na siurki suzuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas666 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 blank suzuki 8lb masz od reki w BRC, spytaj lepiej ile trzeba czekac na kraaga - bo ostatnio terminy byly odlegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas666 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Nie śpieszy mi się z wędka bo mam jedna pstragowkę, chciałem sobie coś ukręcić na letniego pstraga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi