czarny1 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 zrób sobie kija na suzuki 4lb w dwóch częściach... i połowisz na mikroprzynęty i rzucisz celnie i w razie czego bezproblemowo wyciągniesz solidne 40+ z karczy (na żyłce!!!)... a przelotki założysz jakie chcesz... jest dobrze opisany, ale daje się przeciążyć... mam i jestem bardzo zadowolony... poważną wadą jest to, że pstrąg zamiast solidnie walczyć wychodzi do powierzchni i młynkuje - tracisz na emocjach holu, ale ryba sama wychodzi z zawad... tak jest tylko na żyłce, na plecionce masz już normalny hol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Witam Panowie,co powiecie o LWS76MLXF2 pod pstragi? rożne odciniki bystrza,skarpy,powalone drzewa:) woblery,jigi,obrotowki,wachadła cała gama w sumie przynet:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Szukam blanku,,szklak " 10lb w dwóch kawałkach poniżej 2,40cm. Ktoś coś podrzuci? Seeker SP703 niestety jest nie do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Witam Panowie,co powiecie o LWS76MLXF2 pod pstragi? rożne odciniki bystrza,skarpy,powalone drzewa:) woblery,jigi,obrotowki,wachadła cała gama w sumie przynet:)To X-fast plus dość wysoki moduł, mogą być spady ryb Edytowane 17 Grudnia 2020 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Szukam blanku,,szklak " 10lb w dwóch kawałkach poniżej 2,40cm. Ktoś coś podrzuci? Seeker SP703 niestety jest nie do kupieniahttps://www.olx.pl/oferta/blank-spinningowy-mcfarland-198cm-4-10lb-CID767-IDBG1al.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Szukam blanku,,szklak " 10lb w dwóch kawałkach poniżej 2,40cm. Ktoś coś podrzuci? Seeker SP703 niestety jest nie do kupieniaNa olx Pstrągman coś wystawiał. Będę u niego na dniach, popytać mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Szukam blanku,,szklak " 10lb w dwóch kawałkach poniżej 2,40cm. Ktoś coś podrzuci? Seeker SP703 niestety jest nie do kupieniaNanoflex z FA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Witam Panowie,co powiecie o LWS76MLXF2 pod pstragi? rożne odciniki bystrza,skarpy,powalone drzewa:) woblery,jigi,obrotowki,wachadła cała gama w sumie przynet:)Pstrągów nie łowię, ale jakbym miał zacząć to tego kija bym nie brał pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Chyba zaryzykuję i wezmę Nanoflex SX709 - 2N z Fishing Artu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Będziesz Pan zadowolony z nanoflexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Chyba zaryzykuję i wezmę Nanoflex SX709 - 2N z Fishing Artu.Mam wędkę na tym blanku i najchętniej z niej korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Około 3 miesiące temu pytałem o blank na pstrąga,z powodu wyjazdu odłożyłem budowę wędki na bok i zamówiłem z USA avida AVS 70MLF2 w sklepie w którym już wcześniej kupiłem innego avida i nie było żadnego problemu. Dali mi nawet fajny rabat jako że to druga wędka u nich plus kilka innych rzeczy. Po dwóch tygodniach kiedy zapytałem czy wysłali wędkę dostałem odpowiedź że niestety nie mają na sklepie ale zamówili już w st.croix i potrwa to kilka tygodni. Pomyślałem że nic się nie dzieje bo i tak nie ma mnie w Polsce a sezon pstrągowy się skończył. Po miesiącu zapytałem ponownie jak wygląda sytuacja, dostałem odpowiedź że dalej czekają. Koniec końców czekałem 3,5 miesiąca a wędki jak nie było tak nie ma. Przedwczoraj zażądałem zwrot pieniędzy, pieniądze bez problemu odesłali. Także dałem sobie spokój i powrócił temat budowy kija, teraz mam czas więc na spokojnie mogę ogarnąć temat, jedyne co to narodziła się myśl o blanku szklanym, mam starego zielonego Wild Rivera WS 86mf2 mam Avida 90 mlf2 więc czas na coś zupełnie innego i krótszego na mniejsze ciurki gdzie pstrąg ponad 50cm jest niczym niezwykłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Moze lamiglas GP902M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Do mepps suzuki 762 8 (12 LB) realnie do 15 gramów ...jeśli niekoniecznie musi być szklak . A mocy ma więcej niż 702 6 , który też radzi sobie z większym przyłowem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Moje trzy typowania blanków do budowy kijów pstrągowych (pod plecionkę) o długości 7':Talon IV+ 7' MLF2 (jeszcze dostępny), Batson IMMP70L, Suzuki RXF-8LB-702 (nie koniecznie w tej kolejności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Dzięki wszystkim za pomoc, padło jednak na blank suzuki RXF-8LB-762. Szczegóły wstępnie dogadane,jak będzie gotowy to wrzucę zdjęcia i skrobnę coś po testach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 WitamPanowie po dłuższej przygodzie z rodbuildingiem, przerabianiem swoich wędek, napraw, dorabianiu sekcji szczytowych itp chciałem się podjąć zrobienia pierwszejswojej wedki w całości. Chciałem was zapytać o jakiś relatywnie tańszy blank pod pstrąga, długość jaka mnie interesuje to ok 2.40, cw do 16-18gZnalazłem blanki Qualia XJBH702ML i XSJ7102ML które mniej więcej odpowiadają zalozonym parametrom i cena jest w okolicach 400zlMoje pytanie czy ktoś miał w ręku wedki na tych blankach i jest w stanie powiedzieć czy nadają się na zbudowanie wedki pstrągowej czy raczej nie i zdecydować się na droższy blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Ten link może być pomocny w wyborze blanku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 A może taniej wyjdzie przerobić jakiegoś niezłego starszego seryjniaka pstragowego.Znalazło by się napewno kilka fajnych pozycji niekoniecznie gorszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) WitamPanowie po dłuższej przygodzie z rodbuildingiem, przerabianiem swoich wędek, napraw, dorabianiu sekcji szczytowych itp chciałem się podjąć zrobienia pierwszejswojej wedki w całości. Chciałem was zapytać o jakiś relatywnie tańszy blank pod pstrąga, długość jaka mnie interesuje to ok 2.40, cw do 16-18gZnalazłem blanki Qualia XJBH702ML i XSJ7102ML które mniej więcej odpowiadają zalozonym parametrom i cena jest w okolicach 400zlMoje pytanie czy ktoś miał w ręku wedki na tych blankach i jest w stanie powiedzieć czy nadają się na zbudowanie wedki pstrągowej czy raczej nie i zdecydować się na droższy blank?Xsj jak najbardziej nadaje sie na pstraga, ten drugi to typowa szpada sandaczowa. Zerknij tez na sjm Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Listopada 2021 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 (edytowane) A może taniej wyjdzie przerobić jakiegoś niezłego starszego seryjniaka pstragowego.Znalazło by się napewno kilka fajnych pozycji niekoniecznie gorszych.A myślałem nad tym, co mógłbyś polecić ciekawego? Póki co wracająć do samego blanku kosztującego nie więcej iż 400zł w długość ok 2,4m czy jest jeszcze coś, na co było by warto jeszcze zwrócić uwagę prócz Qualia XSJ7102ML i SJ-M762L? Edytowane 19 Listopada 2021 przez mestre16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 (edytowane) Z gotowych niedawno byl na olx Lamiglas RR76MTS 6-12lb, starą produkcja, bardzo fajna wędka pod pstrąga. Do przeróbki uchwyt i zmiana przelotek jednak blank jak dla mnie pierwsza klasa. Edytowane 19 Listopada 2021 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 A myślałem nad tym, co mógłbyś polecić ciekawego? Póki co wracająć do samego blanku kosztującego nie więcej iż 400zł w długość ok 2,4m czy jest jeszcze coś, na co było by warto jeszcze zwrócić uwagę prócz Qualia XSJ7102ML i SJ-M762L?Ciezko ci bedzie cos innego znalezc w tej dlugosci, mocy ok. 10lb i w cenie do 400zl... A te ktore wymieniłeś sa naprawde wpożądku.. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Czyli zostaje przy qualii, dzięki za pomoc, jak co ukrece to się pochwalę co wyszło, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Czy któryś z kolegów budował może kijek pod pstrąga na blanku 6th element FULLERENE FR76L2 i może podzielić się wrażeniami? czy to kij stricte pod pstrąga czy klenia też by obskoczył? czy to blank bardziej pod przynęty miękkie czy twarde? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi