kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam szanowne grono to znów Ja A wiec co koledzy waszym zdaniem bedzie najlepsze? idzie zima odlozy sie pare zloty i trzeba to na cos wydac Mam mhx p 904-2 mam okoniowke a teraz przydalo by sie cos pod sandacza z przylowem szczuplego gramatura powiedzmy ta sama jak w p904 czyli do 25 gr+ guma tyle zeby to agresywnie poprowadzic bo jak wiecie p904 to raczej prowadzenie z kolowrotka a nie podbicie kijem... I teraz pytanie na co odkladac ta kase?? lepiej wziac "masowke" czy np mhx jakiegos?? nie wiem czemu ale jakos mi ta firma przypadla do gustu... tak wiec koledzy poprosze o wasze przemyslenia i serdecznie pozdrawiam a i dodam jeszcze ze dlugosc do maks 230 cm najlepiej 2-sklady kij ma dobrze przenosic sygnal brania na reke kwota do 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Hej, po sezonie, czyli mniej więcej za miesiąc będę miał na sprzedaż Fenwicka Aetosa 7' 1/16-3/4 oz. 2-skład. Wędka używana od maja w stanie bdb. Sprzedaję, bo jakoś mi nie leży, a w zamyśle jest to kosa sandaczowa, a ja rzadko mętnookie łowię. Jest meeegaczuły i bardzo cięty. Jak coś to dawaj znać, myślę, że z ceną też coś ugadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) A jakiej dlugosci ten aetos? W tym roku kupiony? Gdzie kupiony jak cos no i jakie to glowki obsluzy tak po polsku:) te 25 gr +guma ogarnie spokojnie? Zeby klusek sie nie robil przy tych 30 gramach:) zeby bylo czym ciac:) gwarancja jest rozumiem i dowod zakupu? Edytowane 11 Listopada 2014 przez sandacznalekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja mam Aetosa A702 opisanego do 21g, jednak spokojnie i 40 mi obsługuje Te kije mają mega zapas. Zależy jaka guma. U mnie standardem jest 10-15g + guma 10-15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A ten aetos 7' 1/16-3/4 oz 2- sklady to jak to jest po polslu? do 21 gr? Jesli tak to ogarnie te 30 gr + guma 8 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Po polsku to jest 2,13m 2-21g. Według mnie ogarnie, sam łowię co prawda lżejszymi główkami, ale za to cięższymi gumami np 15g + Herring Shad 16cm czyli w sumie przynęta z główką to 43g. Standard to 25-35g Edytowane 11 Listopada 2014 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A jak z czuloscia bran? Dobrze czuc branie na reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A jak z czuloscia bran? Dobrze czuc branie na reku?ponoć seria walleye jest czulsza od aetosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jeśli chodzi o ten ciężar wyrzutu to nie będzie miał żadnego problemu z przynętami do 30 g. Co do czułości nie wiem nie łowiłem Elite tech walleye, ale Aetos jest megaczuły. Zresztą akurat na konkurencyjnym forum udało się opisać tę serię dość trafnie tylko, że ten opis oparty jest na monoblanku:http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wedka-fenwick-aetos,71643 Sama ta recenzja skusiła mnie do kupna, no ale jak wiadomo nie wszystkim musi wszystko pasować idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Sam blank aetosa jest bardzo fajny. Ale te ilości lakieru nici i jeszcze czegoś na przelotkach to porażka . Gdyby to wszystko wypierdzielić i położyć od nowa omotki z rozsądną ilością lakieru to wtedy była by bardzo fajna wędeczka. Również ten korek na rękojeści jest bardzo słabej jakości. Warto by to poprawićTylko ten co nie przebudowywał seryjnych wędek nie wie jak bardzo poprawia się praca takiego kijka po takim zabiegu. Głupie dwa trzy gramy ujęte , szczególnie w części szczytowej przyśpieszają bardzo tego typu wędki. Jak również znacznie podnoszą ich czułośćDotyczy to oczywiście kija pod sandacza gdzie zależy nam na szybkości , ciętości i czułości. Tyle że kupno wędki a potem jej całkowita przebudowa mija się z celem bo za cene wędk( nie małą)i można kupić bardzo fajny blank i na nim zbudować coś zajebi....go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Łowienia na HMG z starszej seri do 21g jak i również Elite Tech walleye 18g i nie czuje różnicy w czułości między tymi modelami,aetosem nie łowilem wiec się nie wypowiadam.Kiedy łapie legend xtreme po w/w patykach czuje przepaść w czułości na korzyść st.croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jak pasują MHX'y to nie ma co rzeźbić tylko kręcić MB843-2. Albo kupić używkę. Dla mnie różnice pomiędzy STC, Fenwick HMG, Elite Tech czy Aetos, a MHX są wręcz niezauważalne. Grunt to właściwie uzbrojony i wyważony blank. Miałem kiedyś super lekko uzbrojony kijek SCV, który jak niezły moczymorda na pysk leciał, całodzienne wędkowanie bardziej męczyło rękę niż o 70g cięższym, ale wyważonym MHX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 czyli mhx mb843-2 polecacie?? a w tej dlugosci cos innego moze jeszcze polecicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 TR76 Super Shore M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Litości M i agresywne podbicie 25g gram? Chyba z dolnika, ale nie wiem czy szczytową przelotkę z takim tunelem się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 sporo koledzy czytalem o tym mb843-2 i na ta chwile chyba nic lepszego w tej cenie sie nie znajdzie.... a moze ktorys z kolegow ma na zbyciu tego kijka i zalega gdzies w szafie lub za nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Cześć, u mnie za uniwersał na średnio (waga całej przynęty 10-25 gr) robi p-844, natomiast na ciężko (15-40 gr) mb843 w dwuskładach oczywiście . Tymi dwoma kijami i bocznego troka , i trola,i slidera 10S obsłużę, może nie wszystko komfortowo , ale zabieram na łódkę tylko 2 kije. Lubię je i nie sprzedam :-)Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 GDyby ktorys z kolegow mial mb843-2 to dajcie znaka bym cjetnie zakupil:) jeden z kolegow proppbowal mi aetosa fakt kij fajny ale czy wsrt 750 zl jalo ze za masowke to wstpie czyz nie? Za 500 spokoknie ogarNE tego MHX-a sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi