Skocz do zawartości

KONGER Sword Strike Furion 2,23cm 2-12g

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Przelotki Fuji? Hardloy`e jak mniemam?

nie wiem co to za model, na każdej od góry do dołu jest wyrazny grawerunek fuji, są czarne tyle powiem bo się na przelotkach nie znam, uchwyt fuji ten ciepły, nakrecany od spodu.

Edytowane przez Qowax001

No to mnie zaskoczyłeś. Jeśli czarne pierścienie, to wychodzi że minimum alconite.

Osobiście lubię Kongera i uzywam Equsów. Ale tam takich rarytasów ni ma. Trzeba sobie samemu skrobać i wymieniać...

Edytowane przez DanekM

Czarna ramka i czarny pierścień jest, w stallion zander jig były identyczne. Na uchwycie też fuji. Kiedyś się nad tym zastanawialem Dlaczego cena jest taka a nie inna za patyk na takich komponentach ale zrobilem cos magicznego po czym przestalo mi zalezec na odpowiedzi, Na Ryby Poszedłem.

• Like 3

Mógłbyś wstawić jakieś zdjęcie z nad wody albo nawet z domu jakie ma ugięcie ten kijaszek? :) Ogólnie cała ta seria ciekawie się prezentuje i też myślałem żeby sobie kupić taki model na okonki albo jakiś inny :) A jeśli się nie mylę to te kije zostały wyprodukowane z okazji 20-lecia czy coś takiego więc może dlatego na tak dobrych komponentach kosztują tak nie wiele ;)

• 2 tygodnie później...

W końcu mogłem obejrzeć Stalliona 2-12 od kolegi Qowax001. Jeżeli chodzi o przelotki to są to Fuji Hardloy, gdyż ich pierścień jest bardzo ciemno szary, w innym kiju mam Alconity, których pierścień jest czarny. Przelotka Startowa to 20, a kończy się bodaj na 5. Kijek ma fajny krótki dolnik, od stopki kołowrotka (uchwyt Fuji IPS16) do końca wędki jest około 25,5 cm. Jeżeli chodzi o wykonanie i wygląd jest fajnie, kijek wygląda sympatycznie, jedynie na omotkach najmniejszych przelotek jest troszkę za dużo lakieru. Z testów na sucho wynika iż jest niedoszacowany i szybki, więcej powiem dopiero przy sprawdzeniu go nad wodą.

Pytałem kolegę z innego forum o tego do 18, to on używa go typowo do opadu, zresztą Kolega Qowax001 tego do 12 też używa do opadu, na pstrąga nie wiem czy nie będzie to zbyt szybki kij, bo porównując go do TD 260 5-18 to jest od niego wyraźnie szybszy, a jeżeli chodzi o zakres ciężaru wyrzutowego to według mnie podobny. Niestety to tylko dywagacje na sucho, bo niestety nad wodą go jeszcze nie miałem z powodu zakazu spinningu na moich wodach.

• 6 miesięcy temu...