Tomas81 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Zadzwoń do fc i się zapytaj czy gwarancja przechodzi! na drugiego właściciela?( )( )Tu nie ma że przechodzi czy nie bo...MUSI. Zresztą sprzedając jednego ze swoich MHX'ów waliłem z tym pytaniem bezpośrednio do producenta a nie dystrybutora. A jeśli dystrybutor nie poczuwa się do odpowiedzialności za patyka, pisze się bezpośrednio do Todda. PS.1 FC nie jest jakąś wyrocznią bo gwarancja MHX jest dożywotnia i bezwarunkowa-oczywiście wykluczając złamania typu: najechałem autem na wędkę. A skoro bezwarunkowa to i obejmuje drugiego czy trzeciego właściciela, prawda? Zresztą w razie wątpliwości pisz jak ja to zrobiłem:warranty@fishmhx.com PS.2 Mój błąd. Koszt nowej części to 25USD a nie jak wcześniej pisałem 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Co do zlamania tak to jest jak sie stosuje mocniejsza plecionke niz opis blanku. I sandaczowo przykreca hamulec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Znam osobę, która połamała Aetosa przeciągając linkę... kiedyś ktoś mi powiedział, że nie chce Phenixa bo się łamią ... i czego to dowodzi? Moim zdaniem nieczego, można źle trafić i wszystko. MHX MB to dobry patyk i tyle. Mam obecnie tylko MB 784, czyli do 28g i rzucam 60g bez strachu, czuć pięknie, a największa rybka to sumek 160cm i kijek prawie w "O" się składał i dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Znam osobę, która połamała Aetosa przeciągając linkę... kiedyś ktoś mi powiedział, że nie chce Phenixa bo się łamią ... i czego to dowodzi? Moim zdaniem nieczego, można źle trafić i wszystko. MHX MB to dobry patyk i tyle. Mam obecnie tylko MB 784, czyli do 28g i rzucam 60g bez strachu, czuć pięknie, a największa rybka to sumek 160cm i kijek prawie w "O" się składał i dał radę. Wszystko sie lamie, nawet hamerykanskie szklaki Seekera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Mam dylemat moge nabyć kijek MHX MB843-2.Kijek miałby służyć do wislanego łowienia sandaczy,gramature jaką stosuje to 15 -25 g plus guma 3 cale chociaż zdaża się rzucac i to dość często przynętami o łącznej wadze 40 g.Czy taka wędka nada się do rzecznego łowienia.Zaznaczam ,że lubie krótki wędki i taka dlugosc jest odpowiednia.Drugie pytanko jesli wędka nie jest zarejstrowana i nie posiada paragonu czy wrazie "W" moge liczyć na bezpłatną naprawe.Czy bez paragonu jest to nie możlie.P.s.Musze się szybko zdecydować więc licze na szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Cześć, co do opisanego łowienia to jak najbardziej kij odpowiedni, a gwarancję najprawdopodobniej wypełnisz na stronie internetowej producenta wpisując numer blanku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Cześć, co do opisanego łowienia to jak najbardziej kij odpowiedni, a gwarancję najprawdopodobniej wypełnisz na stronie internetowej producenta wpisując numer blankuI Kolega @kostom63 zawarł wszystko w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 http://www.fishmhx.com/Pages/warranty.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Chyba można liczyć na bezpłatny blank ,a raczej jego cześć,bo za przezbrojenie trzeba będzie zapłacić.Jak ktoś złamał patyk z własnej winy nie powinien wymagać naprawy od zbrojmistrza .Czy się mylę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Trzeba pokryć koszty wysyłki do USA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) MB842-2 nie pociągnie 40g a MB843-2 jak najbardziej i 15g na dole i 40g na górze. To dobry wybór za te pieniądze niemal bezkonkurencyjny. Edytowane 15 Lutego 2015 przez mdziam_78 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Musze być przekonany na 100% ,że bez paragonu dostane nowy element.Czyli zapłace tylko za przesyłke i zbrojenie kija ?I jeszcze jedno czy wędka uzbrojona w przelotki fuji alconite,sic na szczycie i rękojesc cała z korka opłaca się.Jest to wersja standardowa w fishing center. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dostaniesz na 100% blank bądź elementy.Potrzebny jest tylko serial blanku z "dokumentacji". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ale będe musiał zapłacić za przesyłke i przezbrojenie ?Wystarczy wpisać.numer blanku na strone która podał kolega kilka postów wczesniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Numer blanku i swoje dane jako właściciela. Pozostałe rzeczy, przesyłka , przezbrojenie są płatne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A czy wędka na blanku 843-2 uzbrojona w przelotki fuji alconite,sic na szczycie i rękojeść z pełnego korka i uchwytem fuji jest ciekawą opcją ?Wędka składana w fc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 FC zbroi poprawnie a czy to hardloy czy alconite czy alu oxy to poza samopoczuciem nabywcy nie zmieni akcji tego blanku. Pewnie ze "w tytanach" brzmi dumniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jedyny minus wersji standardowej z FC jest według mnie strasznie długa rękojeść.Bodajże wygląda to tak foregrip 6cm + DPS18 + rear grip 25cm, stopka zamontowanego kołowrotka wychodzi na 33cm od końca wędki.Przy takim króciaku, to strasznie dużo, no chyba, że lubisz długie rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jedyny minus wersji standardowej z FC jest według mnie strasznie długa rękojeść.Bodajże wygląda to tak foregrip 6cm + DPS18 + rear grip 25cm, stopka zamontowanego kołowrotka wychodzi na 33cm od końca wędki.Przy takim króciaku, to strasznie dużo, no chyba, że lubisz długie rękojeści. Bo to "firmowa" rękojeść od batsona, której chyba nawet nie skracają https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Korek-na-reargrip-A-Premium-Element-cylindryczny-plus-korkoguma/211Choć przyznać muszę, że jakość korka jest super (używam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Mam 1,90 wzrostu więc tak długa rękojesć nie będzie mi grzebać po kieszeniach A jak jest z czułoscia tej wędki ? MA ktoś może porównanie z mikado inazumą flash zander? Edytowane 16 Lutego 2015 przez zander69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Bo to "firmowa" rękojeść od batsona, której chyba nawet nie skracają https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Korek-na-reargrip-A-Premium-Element-cylindryczny-plus-korkoguma/211Choć przyznać muszę, że jakość korka jest super (używam).Pawle ja Tobie przechodzę nie schylając się pod podniesionym ramieniem, więc dla Ciebie (ale widzę że dla Kolegi zander69 również) taka długa rękojeść to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Pawle ja Tobie przechodzę nie schylając się pod podniesionym ramieniem, więc dla Ciebie (ale widzę że dla Kolegi zander69 również) taka długa rękojeść to nie problem Jacku, ale w mojej wersji reargrip był skrócony. Gdzie mi tam do 1,9m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mam 1,90 wzrostu więc tak długa rękojesć nie będzie mi grzebać po kieszeniach A jak jest z czułoscia tej wędki ? MA ktoś może porównanie z mikado inazumą flash zander?Zdecydowanie brałbym tą mb842-2 , zeby porównać czułość trzebaby bylo zestawić dwie wędki o podobnym CW. A tutaj MHX jest zdecydowanie mocniejszy. Jak dla mnie MB842 zaczyna ladnie pracować od 12-14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tak tylko ,że mb842-2 jest troszke za słaby gdy często łowie gumami o wadze 21 g do tego główka 10-17 g i robi sie troche za cieżko dla wspomnianego modelu.Moje rybki upodobały sobie tą przunęte a waga główek wzieła się od uciągu wody ponieważ łowie w 96 % na wisłą.Podobno mb843-2 zaczyna pracować od 15-16 g plus guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A to wtedy jak najbardziej ten mocniejszy bedzie ok. A co to za przynęta ważąca 21g pytam z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi