Skocz do zawartości

mhx MB842 - 2 vs. MB843-2

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

To tajembica i nigdy nikomu nie powiem :) :) :)

Oczywiście żartuje jest to dragon jerky 15 cm chodz nie ukrywam ,że czasem rzucam tą gumą tyle ,że 17,5 cm a ona waży 31 g i do tego główka 10 g .Co najlepsze tymi przynętami łowiłem inazumą do 28 g i dawała rade.;/

mam oba modele i moim zdaniem 842 spokojnie 42g ( guma + główka ) poleci a 843 nawet do 55g łowię na Wiśle i daje to radę

ps 842-2 jest mocny kilka razy rzucałem główką 40g i gumka z 8g i też dawał radę tylko przy rzucie trzeba troszkę uważać  ;)  ;)  ;)

Edytowane przez KLANAD

powiem Ci szczerze że testowałem troszkę sprzętu i moim zdaniem kapitalne kije , super trzymają rybę przy uciągu Wisły

ps. dla jednego twórcy który zabierał głos wyżej sprzedałem 5 takich kijków znajomym żaden z kumpli się nie skarżył

Bez przesady z tą czułością. Owszem większość pstryków jest ładnie przekazywana ale nie wszystko. W końcu to nie K2, Hers czy boronki :P

Lecz w tej cenie bardzo ciężko znaleźć coś lepszego. Jako były użytkownik MB843-2 i MB844-2 mogę je polecać.

Polecam Ci 842-2 mam taką ubraną przez Dąbka, fajnie już pracuje od 12g+guma , moim zdaniem max 25g+3" jeśli chodzi o komfort. Obsłuży więcej ale ???.

Nie widzę innego ciekawego kija w tym przedziale cenowym. Za tą kasę świetny kijek godny polecenia. 843 to już bardzo solidny kijek do cięższego łowienia , rzucałem i moim skromnym zdaniem fajnie zaczyna pracować od 20g+guma.

Porozmawiaj z Dąbek111 wszystko Ci wyłoży, nakręcił tych wędeczek sporo.

Edytowane przez maweric

• 1 rok później...

ja mam MB843-2 wędka rewelka jak dla mnie łowie szczupaki gumami 4 cale na główkach od 7 do 12 gram i czasem dziwią mnie wypowiedzi że ta wędka zaczyna pokazywać opad od 15 gram plus 4 cale ja widzę go już od 4 calowej gumki plus 10 g ołowiu co prawda nie jest to jakieś znaczące odskoczenie szczytówki ale da się je zobaczyć a od 15 g to pełen komfort oczywiście wedka kupiona została typowo pod szczupaka na jesień do gum większego kalibru i do sandaczowania :)

• 2 miesiące temu...