woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Pod Twoje gumki faktycznie 843-2 będzie lepszym wyborem. MB842-2 pod tym ciężarem siądzie i będziesz miał za mało rezerwy do zacięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 To tajembica i nigdy nikomu nie powiem :) Oczywiście żartuje jest to dragon jerky 15 cm chodz nie ukrywam ,że czasem rzucam tą gumą tyle ,że 17,5 cm a ona waży 31 g i do tego główka 10 g .Co najlepsze tymi przynętami łowiłem inazumą do 28 g i dawała rade.;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) mam oba modele i moim zdaniem 842 spokojnie 42g ( guma + główka ) poleci a 843 nawet do 55g łowię na Wiśle i daje to radę ps 842-2 jest mocny kilka razy rzucałem główką 40g i gumka z 8g i też dawał radę tylko przy rzucie trzeba troszkę uważać Edytowane 16 Lutego 2015 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A ten mocniejszy od jakiej gramatury zaczyna pracować.Czytałem ,że główka 15 g plus guma ,prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 moim zdaniem od 20g jest ok ( główka + guma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No panie namieszałeś mi troche w głowie A ten słabszy od ilu pracuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 powiem Ci szczerze że testowałem troszkę sprzętu i moim zdaniem kapitalne kije , super trzymają rybę przy uciągu Wisły ps. dla jednego twórcy który zabierał głos wyżej sprzedałem 5 takich kijków znajomym żaden z kumpli się nie skarżył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 842 ja mniej niż 10g plus guma nie łowiłem ( WISŁA ) ale kumpel łowi nim okonie na obrotówkę i mówi że super czuć ( ma uzbrojony w tubę rezonans plus pierścienie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Sam już nie wiem który kij wybrać,jedni piszą ,że mb 842-2 będzie odpowiedni a inni mówią ,że lepszym wyborem jest mb843-2.Niby tylko kij a tyle problemów Edytowane 16 Lutego 2015 przez zander69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jak masz kasę weź dwa i będzie po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ach gdyby to było tak proste .Budżet troche skromny dlatego szukam jakiejś używki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 One się pojawiają na giełdzie. Co jakiś czas coś się pokazuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 A powiedz jak z czułością tego mocniejszego kija.? Czuć wszystko w łokciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Bez przesady z tą czułością. Owszem większość pstryków jest ładnie przekazywana ale nie wszystko. W końcu to nie K2, Hers czy boronki Lecz w tej cenie bardzo ciężko znaleźć coś lepszego. Jako były użytkownik MB843-2 i MB844-2 mogę je polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 W łokciu ?? Moje kije do łokcia nie sięgają , zależy jak kijki są wykonane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Polecam Ci 842-2 mam taką ubraną przez Dąbka, fajnie już pracuje od 12g+guma , moim zdaniem max 25g+3" jeśli chodzi o komfort. Obsłuży więcej ale ???.Nie widzę innego ciekawego kija w tym przedziale cenowym. Za tą kasę świetny kijek godny polecenia. 843 to już bardzo solidny kijek do cięższego łowienia , rzucałem i moim skromnym zdaniem fajnie zaczyna pracować od 20g+guma.Porozmawiaj z Dąbek111 wszystko Ci wyłoży, nakręcił tych wędeczek sporo. Edytowane 17 Lutego 2015 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Już zakupiłem wędke na blanku mb843-2 ,przelotki fuji alconite a na szczycie sic i tradycyjny korek.Krótko mówią standardowa wersja fishing center .Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Cześć, nie będziesz Pan żałował :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Panowie do gum typu SG Herring Shad 16cm 28g + 7 - 10 gr. ołowiu jaki blank MB844-2 czy wystarczy MB843-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 ja mam MB843-2 wędka rewelka jak dla mnie łowie szczupaki gumami 4 cale na główkach od 7 do 12 gram i czasem dziwią mnie wypowiedzi że ta wędka zaczyna pokazywać opad od 15 gram plus 4 cale ja widzę go już od 4 calowej gumki plus 10 g ołowiu co prawda nie jest to jakieś znaczące odskoczenie szczytówki ale da się je zobaczyć a od 15 g to pełen komfort oczywiście wedka kupiona została typowo pod szczupaka na jesień do gum większego kalibru i do sandaczowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Tak, ale czy MB843-2 sprosta podbiciom ripperów 6,5"?, gdzie to głównym ciężarem jest właśnie guma ~ 30 gram na główce 10 gram. a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Moim zdaniem MB843-2 spokojnie sobie poradzi z gumą 30g + 10g ołowiu. Chyba, że podbijasz bardzo mocno, to może przy tej masie nie uzyskasz oczekiwanej dynamiki prowadzenia przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Taka guma (SG Herring Shad 16cm), ma już opór, to nie keitech 10cm. Ale faktycznie nie podbijam mocno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Wetnę się w temat-Panowie czy MB842-2 sprawdzi się jako uniwersał szczupakowo-sandaczowy ogarniający komfortowo do max 30g? Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi