Sandacz23 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jakie plecaki używacie (nie chlebaki) ? Szukam takiej opcji, żeby:-plecak nie był za duży,-zmieścił się termos, statyw, aparat, jakaś kanapka,-w miarę miał wygląd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Dragon Chest PackU mnie przy przedzieraniu sie przez krzaki daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 używam tego samo jak łazimy po brzegu i mogę polecić smiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jedź do Decathlonu.Tam jest cała masa fajnych plecaków za przystępne pieniądze.Poszukaj czegoś z pokrowcem p.deszczowym.Myślę że wielkość ok 25L powinna być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Popatrz sobie na allegro za plecakami rowerowymi. Ja kupiłem taki za 50zł. 10L. Noszę w nim statyw, aparat (cyfrówka), piórnik z woblerami, kanapkę + kombinerki Termos może nie wejść (do 10L), chyba że nie jest duży. Są też 15L i 20L. Dobrze przylegają do pleców, przy zapięciu wszystkiego fajnie prostują sylwetkę (są stworzone dla kolarzy,rowerzystów, ale na moim przykładzie nie tylko ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ja używam plecaka firmy DAKINE. Bardzo solidne wykonanie, dużo przegródek, różne wielkości, wzory...Spokojnie zda egzamin na rower, spacer, góry itp. Pod tym linkiem znajdziesz duży wybór: http://www.snowboard-online.pl/plecaki_dakine__meskie____barva_000000/?order=price Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie jest to najmniejszy plecak,ale super wygodny (użytkuje blizniaczy model Dakota 28L już ponad 2 lata),pomieści wszystko co podałeś i ciut zapasu zostanie...no i cena dosyć konkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Sprawdż ofertę firmy lafuma. Ja mam jeden z modeli tej firmy i są pożądnie wykonane. O ile pamiętam to w Pl są mało dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Podepnę się do tematu z pytaniem - czy ktoś używa może plecaka Rapala Sling Bag i mógłby o nim napisać kilka słów? Wydaje się to być na pierwszy rzut oka fajna opcja na nadrzeczne spacery z jerkami i innymi dużymi przynętami. Z internetu wiem też, że jest kilka wersji wielkościowych tego plecaka. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym wynalazkiem to może będzie chciał się nimi podzielić https://www.youtube.com/watch?v=gT0mjVAAbHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 A to http://allegro.pl/plecak-scierra-outpost-back-pack-i4785595487.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 A to http://allegro.pl/plecak-scierra-outpost-back-pack-i4785595487.htmlWidzę mój kolejny zakup . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Niestety jeszcze go nie mam, ale zachorowałem na niego okrutnie William Joseph Exodus II Sage Edytowane 12 Listopada 2014 przez Jammaey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Ze swej strony polecam https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=klooba PS Niestety. To nie plecak ale za to pakowna jak diabli Edytowane 12 Listopada 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Jakiś czas temu kupiłem dwudzielny ( góra N D5000 + 2 obiektywy, dół 3 pódełka na przynęty, mały termos w podłużnej kieszeni z boku, i parę kieszeni na pierdoły - miarka, dokumenty, przypony, nóż, itp ) plecak Cormorana.Jedyny mankament - przy silnych opadach - przemaka , ale radzę sobie pakując foto w reklamówki, albo torby strunowe.Statyw zawieszam za pasek - jedno z ramion.Używam go od jakiś 5 lat i jest jak nowy Pozdr Edytowane 12 Listopada 2014 przez czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 .... ja kupiłem cos takiego, noszę trzeci sezon, rzucam w trawę, szarpię się w nim w chaszczach ..... i nadal jest cały http://www.jaxon.pl/Katalog/261_187_torby-plecaki-pokrowce/5124_plecaki/Produkt/31003_plecak-wedkarski-um-plb01.aspx J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Niestety jeszcze go nie mam, ale zachorowałem na niego okrutnie William Joseph Exodus II Sage Wygląda ciekawie.Miał go któryś z kolegów na plecach? Chodzi mi o test pod obciążeniem - czy wygodny po kilku godzinach itp.Szperałem i szukałem , ale w Polsce chyba nie do dostania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Szukaj i pytaj tu:http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wyposazenie/chlebaki-torby-plecaki-zasobniki/william-joseph-torby-biodrowehttp://www.taimen.com/en/pl/category/fishing-bags/161/none/32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Szukaj i pytaj tu:http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wyposazenie/chlebaki-torby-plecaki-zasobniki/william-joseph-torby-biodrowehttp://www.taimen.com/en/pl/category/fishing-bags/161/none/32Dzięki, popytam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Ja w tym roku kupiłem takie ustrojstwo .Podstawowa zaleta to cena . Podstawowa wada to jedna komora .http://allegro.pl/na-wyprawy-plecak-wedkarski-cormoran-wyprzedaz-i4759093286.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Po plecak proponuję wybrać się do dobrze zaopatrzonego sklepu ze sprzętem turystycznym. Wybieramy możliwie mały model z odpowiednio wyprofilowanym stelażem wewnętrznym, szerokimi szelkami i dobrym pasem biodrowym. Z tkanin bardzo wytrzymała na rozdarcia jest cordura. Dobrze dobrany plecak bardzo podnosi komfort całodniowej wyprawy wędkarskiej. W takich sklepach często są promocje na "mało atrakcyjne" kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Mam slingbaga xl 1 czy 2 lata. Super jest. Tylko troszke sie zaczepia jesli masz duzy kaptur sciagniety. Troche niewygodne jest zaczepianie peanow bo przy obracani lubia zlapac za kawalek jakiegos podwinietego ciucha wiec lepiej je wsadzic do kieszeni. Co do chestpackow etc probowalem na sucho kilka i to porazka. Ograniczaja widocznosc pod nogi i kiepsko sie kolowrotkiem kreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Właśnie sobie pomyślałem, że w sumie to nic nie zaproponowałem a mam dość spore doświadczenie w temacie bo sporo łaże po górach. Mega wygodnymi plecakami są OSPREY-e. Wielkość dobierzesz jak chcesz. Są świetnie wentylowane i naprawdę można je nosić na plecach cały dzień. To jedyna firma którą polecę w ciemno jeśli chodzi o plecaki. Osobiście resztę musiałbym przymierzyć i połazić z obciążeniem.Problemem jest odpowiednia cena... można jednak trafić na przeceny/wyprzedaże o ok. 50% a sezon na nie się zbliża. Polecam plecak z camel bag-iem. Superwygodny wodopój na rybki w ciepłe dni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Polecam plecaki 4F, ale tylko te wykonane z materiału zwanego Duralon. Mój model Domingo 18L sprawuje się znakomicie od ładnych paru lat (5 ?). Używam go na co dzień + wyjazdy wakacyjne (jednodniówka) + wędkowanie. Wielokrotnie był ładowany po 8kg bagażu i daje radę. Z innych producentów polecam Wolfgang, North Face, a także (w zasadzie powinien być nawet na 1szym miejscu) Deuter. Quechua np. model Air 20 jest całkiem fajnym plecakiem, ale sam główny materiał ustępuje wytrzymałością np. wspomnianemu Duralonowi. 4F kupisz nawet na Allegro - jakiś czas temu widywałem takie plecaki po 50 zł. W sklepie około 80 zł. Reszta podanych, to nieco droższy temat: 120-300 zł. Plecaki wędkarskie nie mają startu do dobrych trekkingowych. Jeśli są wykonane tak samo solidnie, to cena jest 2x większa. Jedynie Dragon Chest-Pack jako tako trzyma się w tym zestawieniu, ale ma on (tylna część) na oko 8-10 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 . W takich sklepach często są promocje na "mało atrakcyjne" kolory.Na przykład różowe lub tęczowe .Sorry , ale nie mogłem się powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tzw szmatexy mają ciekawy wybór i cena oscyluje od 5 do max 15 zł. Do wyboru,do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi