Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Temat bardzo mnie interesuje, chciał bym w końcu kupić dobre okulary i jedyne na czym mi zależy to dobra polaryzacja, wygląd zupełnie mi wisi. Potrzebuję jasne szkła o jak najlepszej polaryzacji, przerobiłem tanie sprzęty popularnych marek i to co w sklepach wędkarski proponuje Solano, była to strata pieniędzy. Chciał bym kupić okulary "działające". Czy nikt z kolegów nie ma okularów, które mógł by polecić? ja niestety nie mam :-(

Kup któreś z Oakley ze szkłami HD, te są dobre :D

Nie da się tak żeby okulary z filtrem polaryzacyjnym były całkiem przezroczyste i jasniutkie jak kryształ, jak takie są, to dajcie znaka, bo chciałbym.

Dobre szkła muszą mieć jak największą przepuszczalność światła, a tu juz kaska musi popłynąć, bo nikt nie zrobi szkieł HD w okularach za 150zł

Ja tam mówię, nie przeszkadza mi to że na rybach nie widzę wszystkiego, bardzo często jest tak, że dupa blada, bo kąt padania promieni slonecznych nie taki i najlepszy filtr nie zadziała, bo fizyka przeszkadza. W sumie, zawsze można iść na drugi brzeg rzeki albo znaleźć taką część jeziora gdzie słońce dobrze będzie padać :P Jak nie, to po prostu mamy okulary przeciwsłoneczne z niedziałającym filtrem polaryzacyjnym :P

Wielu znam takich którzy narzekali na okulary, że im polaryzacja nie działa, właśnie dlatego że nie kumali o co w tym zjawisku chodzi.

2 razy odkupiłem nad wodą fajne okulary od takich łośków :P

• 3 tygodnie później...

Jestem na etapie zbrojenia się na zbliżający sezon i przyszedł czas na okulary polaryzacyjne. Zastanawiam się, czy w klasycznych (do 50 zł) okularach poziom polaryzacji jest maksymalny. Po prostu zastosowano technologię, której nie da się żadnymi środkami usprawnić. Polaryzują - i nic więcej nie da się z nich wycisnąć. Czy może jednak w drogich okularach uzyskuje się jakąś technologią jeszcze wyższy poziom polaryzacji. Jeśli ktoś doszedł do konkretnych wniosków i/lub dysponuje odpowiednią wiedzę - proszę o pomoc.

Jakie okulary polaryzacyjne byście polecili? Przymierzam się do zakupu nowych i chciałbym zasięgnąć opinii innych.

Z tego co widziałem Solano ma bogatą ofertę i dobrą jakość,co myślicie na temat okularów tej marki?

Z góry dziękuje z pomoc

Solano jak najbardziej, dobra jakość i przystepna cena, miałem dwie pary terza szukam kolejnej, bo dwie porzednie zgubiłem :-).

A tu znajdziesz może cos wiecej http://jerkbait.pl/topic/627-okulary-w%C4%99dkarskie-poszukuj%C4%99/?hl=okulary