Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

tak się nie da, ten sam model w zależności od koloru szkieł i oprawek może mieć inny materiał soczewek

żadne odmiany modelu w kategorii "Tactical" nie są szklane

edit : Chromapop+ to jednak polimer, wychodzi na to, że jednak TLT Glass mają podobno najlepszą ostrość

Edytowane przez BazyL
  • Like 1

z tych http://www.ebay.com/itm/NEW-SMITH-OPTICS-OUTLIER-XL-POLARIZED-CHROMAPOP-SUNGLASSES-Black-Tortoise-/361522284068?var=&hash=item542c684624:m:m38WvPZLwt2nIKaihBV6WqA

ktore szkla bylyby lepsze/bardziej uniwersalne na nasze warunki?

Edytowane przez pmiszk1

ja nie przepadam za "koloryzowanymi" soczewkami, bo jednak zmieniają paletę zastaną, miałem przez chwilę policarbonowe brązowe od Smith i mnie nie powaliły

te Gray/Green od Smith nie są zbyt ciemne i dla mnie uniwersalne (chyba 18% przepuszczalności), nie zmienią tak kolorów, ani nie podbijają, tak jakby po prostu się ściemniło :)

Kamil, ja nie wiem czy jakiekolwiek ChromaPop sa szklane. Spewnoscia nie wszystkie. Ja mam ChromaPop "mirror" i nie sa. Techlite wszystkie sa szklane.

masz rację, przeedytowałem już, jakoś byłem przekonany , że "+" są szklane, ale to jednak inna odmiana policarbonu

tu http://www.ebay.com/itm/Smith-Optics-Riverside-Black-Polarized-Gray-/252494546161?hash=item3ac9d904f1:g:F6YAAOSwgZ1XqliC gosc ma "stare" riveriside, czesto gęsto polecane

pytanie czy również nie będą za ciemne. Przymierzalem wersje z soczewkami yellow i byly swietne

• Like 1

Ja wzialbym ChromaPop Brown Polarized. Ponoc te wlasnie szkielka najlepiej oddaja kontrast kolorow w technologi ChromaPop.

jakbym łowił w czystych rzekach z jasnym dnem, to bez zastanawiania

ale, że głównie łowię w syfie, z łódki, jeżdżę autem i chodzę na spacery, to wole Gray/Green

Mam pytanie. Używa ktoś fotochromów z polaryzacją ? Np. takich : http://www.arctica.pl/fotochrom

powiem tak, jeśli jedziesz autostradą długi czas, mniej więcej w jednym kierunku (świata), jeśli łowisz np. w małej rzecze i masz słońce z tyłu, albo z przodu, spędzasz tak cały dzień i słońce sobie powoli wędruje i zmieniają się warunki natężenia światła, to super sprawa

jeśli warunki zmieniają się dynamicznie, np. łowisz z łódki, obracasz głowę, łódkę, patrzysz raz tu , to tam - to wg mnie bez sensu, czas reakcji szkieł jest wolny, zdecydowanie za wolny

Edytowane przez BazyL