kalenji84 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Witam i mam pytanko czy do 100zl mozna kupic jakies w miare dobre okulary polaryzacyjne czy za takie pieniadze nic sie nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Poszukaj w ofercie Arctica. Coś tam w tej kwocie napewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 I oczywiście wielokrotnie tutaj przytaczane https://pl.aliexpress.com/item/Titanium-Metal-Frame-Fly-Fishing-Polarized-Sunglasses-Brown-Yellow-And-Gray-To-Choose-Fishing-Sunglasses/32678990314.html . Wysyłka free , okres oczekiwania dłuuugi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Można też coś z Solano spróbować jeśli chodzi o okulary do 100 zł. Bursztynowe, czy tam jasnobrązowe szkła dla mnie całkiem fajne. Wiadomo, że to plastik więc z czasem się pojawiają zarysowania, szczególnie że nie przechowuje należycie Ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Słuszna propozycja . Kiedyś bardzo słabe oprawki mieli - średnio raz w sezonie mi się rozlatywały , ale nie wiem jak jest teraz . Może już to poprawili ? Tak pierwsze z brzegu https://barduta.pl/pl/c/Okulary/278 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Ktoś pisał, że używa tych soczewek, ale nie mogę znaleźć, przypomni się użytkownik ? Edytowane 18 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
despatch84 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Solano,polecam. Wysłane z mojego K4000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) zamówiłem te soczewki HT i miłe zaskoczenie, mimo to, że VLT 25%, to polaryzacja (praktyczna skuteczność) jest naprawdę OK Edytowane 22 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Ktoś pisał, że używa tych soczewek, ale nie mogę znaleźć, przypomni się użytkownik ? To foto to wyglada jak jedno normalne a drugie HDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 takie trochę sąVLT to 25%, więc są to soczewki na dnie pochmurne i mocno zacienione miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Kamil , a te HT to do Bamboo Forest wziąłeś , czy do jakiś innych oprawek ? Sprawdziłyby się jako soczewki "całodzienne" , tj. w pełnym słońcu dadzą radę czy jednak za jasne ? Tak w ogóle ciekawi mnie , do jakich szkieł ( np. w Smith ) można by porównać te neutralne szare , które chyba w oryginale miałeś w Bamboo Forest . Czy te szkła , mimo niskiego VLT , ładnie podbijają kontrast i wysycenie barw dając efekt zbliżony do brown w chromapop , czy raczej mocno przyciemniają po prostu . Czy Neutral Grey zadowala Cię w pełni , bo przerzuciłeś tego stuffu sporo przecież ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) nie nadają, za jasne, ja je kupiłem do pstragowania w ciemne dni, i tam gdzie ostatnio łapię zakwasy jest ściana roślinności od góry (zresztą z każdej strony) VLT jest wysokie, bo to ilość przepuszczanego światła, podbijają ładnie i nie masakrują palety, bardziej do Amber niż Brown, ale to jednak dość unikalny kolor te HT,Hight Contrast to są HCL Bronze, ale to są dość ciemne soczewki i ja nie toleruję brązu Kupiłem do BF, nie opłaca się (i nie bardzo mnie stać) brać drugie okulary, na kilkanaście dni w roku Neutral Grey z jednej strony ciemne, a z drugiej dają radę w ciemniejszych okresach, poza zupełnym brakiem słońca i ciemnymi chmurami, lustro od góry i dołu zmniejsza ilość wpadającego światła przy klarze, a jak zajdzie, to ta powierzchnia bez lustra daje radę, tak sobie to tłumaczę , bardzo mi odpowiadają, bo nie są strasznie zimne, choć jako całodzienne i do wszystkiego wolę cieplejsze Grey-Green / G15 Edytowane 22 Marca 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Ja mogę z całą pewnością polecić okulary firmy Brenda , naprawdę super okularki za fajną cenę i dość sporo modeli do wyboruJa posiadam model 8169 i jestem z nich mega zadowolony Edytowane 25 Marca 2017 przez lamiglas87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Rownież polecam brenda 8169 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 używałem 2911, soczewki jak papierki, ale za to ważyły 16g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Kamil a co sądzisz o tych RB? http://www.ray-ban.com/poland/sunglasses/RB4231%20MALE%20005-rb4231-czarny/8053672498318?category_Id=327366#D_PDP_DragLens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 co ja mam powiedzieć, lubię to G15 od RB, ale po używaniu SMITH, Maui Jim, czy nawet Oakley, to uważam, że RB to dobra , ale raczej średnia liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 A możesz polecić jakiś sklep lub optyka gdzie można liczyć na przyzwoite ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 ja kupowałem kiedyś na wakacjach w jakieś galerii , a potem przez net w Edel-Optics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ok. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Edel-Optics w W-wie ma swój salon czy to jest tylko adres siedziby firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 wirtualny adres, kupujesz w Niemczech, ewentualny zwrot gratis (wypróbowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) No ceny to mają chyba nie do przebicia tak jak patrzę po innych sklepach ale nie mają np. Maui Jim. Zresztą nie wiedziałem, że Maui Jim'a da się kupić jeszcze za w miarę przystepne pieniądze, np. http://www.hosz.pl/index.php?p1401,lighthouse http://allegro.pl/maui-jim-banyans-h412-10-i4952812650.html?fromVariant=4952804574 Tylko nie wiem jak w praktyce sprawują się te soczewki z tych tańszych modeli w porównaniu z tymi topowymi. Edytowane 27 Marca 2017 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 pytałeś o RB, to podrzuciłem ten Edel no, ja swoje Bamboo Forest kupowałem w optica.pl (Hosz) , była promocja na 650zł nie wiem jak się sprawują soczewki z Maui EVOLUTION, po wykresie, to ostrość może być gorsza, ale polaryzacja, antyrefleks, tu nie powinno być zasadniczej różnicy https://www.mauijim.com/technology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 A kojarzysz w W-wie jakiś salon, sklep gdzie można na miejscu obejrzeć RB i MJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi