godski Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 co Wy z tym żółtym ?, w Darta chcecie grać Na wieczór i duże zachmurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 ale chyba do auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A czemu nie nad wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 bo to jakiś bzdurny mit i do tego jeszcze lansowany, wg mnie (i nie tylko) takie okulary zupełnie nie nadają się do zastosowań wędkarskich, to adaptacja na siłę, na pochmurne dni są inne kolory i mimo wszystko mniejsze VLT (mówię o Yellow High Contrast) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 a najlepsze to jest określenie "okulary rozjaśniające" , że niby VLT jest na minusie i w wiadrze światło przynoszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Kamil a moje? Też takie jakby żółte Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez jac72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 a co one mają wspólnego z takimi Yellow High Contrast VLT 35-40%, co można w sklepach znaleźć, a w takich dla kierowców TIR'ów ? poza tym , to chyba Amber - Yellow Tint, VLT pewnie około 20%, fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Jac72Twoje okulary to kolor brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 ja tam się sprzeczał nie będę, bo zdjęcie ma "nalot", ale dla mnie albo Amber, albo Copper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Po rozmowie z Kamilem (dzięki za cierpliwość) kupiłem MJ Bamboo Forest (kolor brązowy). Miałem je na nosie kilka godzin i muszę stwierdzić że są rewelacyjne. Fenomenalna ostrość, bdb polaryzacja i ... coś pewnie dobrego z geometrią soczewek bo kompletnie nie boli mnie głowa po użytkowaniu (w innych miałem często takie objawy). Są leciutkie (nie uwierają na nosie) i uniwersalne wielkościowo jeśli chodzi o kształt i wielkość głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Radek, soczewki sa szklane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 ja tam się sprzeczał nie będę, bo zdjęcie ma "nalot", ale dla mnie albo Amber, albo CopperRzeczywiście Kamil. Jest to kolor Copper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Radek, soczewki sa szklane? okulary ważą 20g .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Rzeczywiście Kamil. Jest to kolor Copper z fotochromem, czyli podtrzymuję, że fajne feathersandfluoro.com/?p=11116#.V8s2UDVChGQ Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Radek, soczewki sa szklane? Rysiek - nie są ze szkła. To poliwęglan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dziekuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Jak ktoś szuka polaroidów na dużą głowę (i nie tylko) to polecam okulary reedoon z aliexpress w rozmiarze plus size. Tanio i jakość przyzwoita. Dla mnie rozmiar okularów zawsze był problemem. W normalnych okularach przeciwsłonecznych wyglądam jakbym zabrał je dziecku. Sądzę że jest sporo osób, które mają ten sam problem. Dlatego naprawdę się cieszę, że udało mi się znaleźć polaroidy, w których czuję się komfortowo. Reedoony mam już ponad miesiąc. Przetestowałem je podczas słonecznej pogody zarówno nad wodą jak i za kółkiem. W obydwu przypadkach sprawdzają się doskonale. Subiektywnie oceniam, że polaryzacja jest bardzo dobra. Szkła są jakieś nietypowe jeśli chodzi o barwę - po założeniu wszystko tonie w przytłaczającej sepii ale już po kilku minutach barwa zmienia się na odcień przypominający jasny bursztyn / herbatę. Pięknie podbijają kontrast i kolory. Chociaż są dość jasne, to czuję po prostu ulgę w oczach nawet podczas pełnego słońca nad wodą. Dodam, że miałem tez opisywane już w tym wątku Maximumcatchy. Jednak poszły od razu na sprzedaż ze względu na śmieszne wymiary. Wcześniej używałem Jaxonów ale przymierzałem też polaroidy kumpla za 700 zł (nie korekcyjne) i nie zauważyłem żeby jakość widzenia była wyraźnie lepsza od wspomnianych reedonów. Nad wodą porównania jednak nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Podaj linka do nich. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Podaj linka do nich. https://pl.aliexpress.com/item/2016-Day-Night-Vision-Goggles-Driving-Polarized-Sunglasses-for-men-s-car-Driving-Glasses-Anti-glare/32654346552.html?spm=2114.13010608.0.0.JzugJm jest w tekście kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Panowie a co mozecie powiedzieć na temat lustrzanek? Będą w miarę uniwersalne? tzn na pochmurne dni i na słońce? Sam posiadam ale gogle narciarskie własnie lustrzanki i ładnie się dostosowywują tak że dobrze śmiga się w nich w ciągu dnia jak i w nocy. Myślałem o czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) powłoka lustrzana nie ma wiele z tym wspólnego, możesz mieć takie przepuszczające 9% światła i 25% i raczej się nie "dostosowywują", chyba, że masz te gogle z fotochromem Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Szczerze mówiąc to nie wiem a są w ogóle takie "uniwersalne" okulary? Czy lepiej kupic dwie pary?I jeszcze jedno, czy okulary w cenie +/- 30 zł np. jaxony będą spełniały swoje zadanie? Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 .....I jeszcze jedno, czy okulary w cenie +/- 30 zł np. jaxony będą spełniały swoje zadanie?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) zależy jak to zdefiniujesz, zawsze można dostosować potrzeby do możliwości, niż odwrotnie Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Najlepiej jak by były okulary które w pochmurne dni by rozjaśniały a w słoneczne przyciemniały obraz. Co do ceny no to tak myślę że +/- 100 mogę dać tylko szkoda mi dwóch par kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi