Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Po rozmowie z Kamilem (dzięki za cierpliwość) kupiłem MJ Bamboo Forest (kolor brązowy).

Miałem je na nosie kilka godzin i muszę stwierdzić że są rewelacyjne. Fenomenalna ostrość, bdb polaryzacja i ... coś pewnie dobrego z geometrią soczewek bo kompletnie nie boli mnie głowa po użytkowaniu (w innych miałem często takie objawy).

Są leciutkie (nie uwierają na nosie) i uniwersalne wielkościowo jeśli chodzi o kształt i wielkość głowy.

• Like 1

Jak ktoś szuka polaroidów na dużą głowę (i nie tylko) to polecam okulary reedoon z aliexpress w rozmiarze plus size. Tanio i jakość przyzwoita. Dla mnie rozmiar okularów zawsze był problemem. W normalnych okularach przeciwsłonecznych wyglądam jakbym zabrał je dziecku. Sądzę że jest sporo osób, które mają ten sam problem. Dlatego naprawdę się cieszę, że udało mi się znaleźć polaroidy, w których czuję się komfortowo.

Reedoony mam już ponad miesiąc. Przetestowałem je podczas słonecznej pogody zarówno nad wodą jak i za kółkiem. W obydwu przypadkach sprawdzają się doskonale. Subiektywnie oceniam, że polaryzacja jest bardzo dobra. Szkła są jakieś nietypowe jeśli chodzi o barwę - po założeniu wszystko tonie w przytłaczającej sepii ale już po kilku minutach barwa zmienia się na odcień przypominający jasny bursztyn / herbatę. Pięknie podbijają kontrast i kolory. Chociaż są dość jasne, to czuję po prostu ulgę w oczach nawet podczas pełnego słońca nad wodą.

Dodam, że miałem tez opisywane już w tym wątku Maximumcatchy. Jednak poszły od razu na sprzedaż ze względu na śmieszne wymiary. Wcześniej używałem Jaxonów ale przymierzałem też polaroidy kumpla za 700 zł (nie korekcyjne) i nie zauważyłem żeby jakość widzenia była wyraźnie lepsza od wspomnianych reedonów. Nad wodą porównania jednak nie robiłem.

HTB1wsBKMFXXXXb8XVXXq6xXFXXX2.jpg

Panowie a co mozecie powiedzieć na temat lustrzanek? Będą w miarę uniwersalne? tzn na pochmurne dni i na słońce? Sam posiadam ale gogle narciarskie własnie lustrzanki i ładnie się dostosowywują tak że dobrze śmiga się w nich w ciągu dnia jak i w nocy. 

Myślałem o czymś takim.

7969581_30684e667e0293fa27ff74d34b0a063f