sslonio Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 No napewno Aviatory to nie jest najlepszy model okularów do wędkowania aczkolwiek różnice w jakości szkieł da się dostrzec nawet w tych najtańszych modelach, które są wykonane z poliwęglanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 ja na razie będę wierny, jak sprzedam Bamboo Forest, to zamówię Frigate z korekcją , a Hookipa bez korekcji zostaną na łódkę, szklane Smith już sprzedałem - za ciężkie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Świetne są te bezramkowe MJ jak dobrze dopasujesz model do swojej twarzy to praktycznie zapominasz, że masz coś na nosie Tylko musisz się przygotować na dwie rzeczy: wydatek ok 2000 PLN (tyle ok. będzie Cię kosztować ten model z korekcją) oraz na to, żeby na nie bardziej uważać bo te bezramkowe łatwiej uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 ja uważam na okulary cena, no cóż dlatego coś trzeba posprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Zaczekaj jeszcze z ich zakupem do końca lata. Myślę, że kilka stówek możesz na nich zaoszczędzić wtedy Dolar też tanieje... Edytowane 19 Lipca 2017 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinm Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Ja mam takie po Polaroidach i utopionych Raybanach i jestem zadowolony, na pewno solidniejsze niż Jaxon i Solanohttp://hunt-fish.eu/pl/p/OKULARY-POLARYZACYJNE-RAPALA-SPORTSMANS-RVG-203B/3391 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 jakby ktoś potrzebował nowych soczewek do swoich okularów, to w Walleva : Summer Sale 40% OFF Time: August 3 to 8 Promo Code: 3TO8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 kupiłem w tej promocji fotochromy z polaryzacją i o dziwo nawet działają , optycznie też jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Czy któryś z kolegów używa okularów Smith Optics ze "szkłami" ChromaPop plus? jJakie są Wasze wrażenia?Ja nabyłem Capitain's Choise z brązowymi szkłami i muszę stwierdzić, że widać różnice tej nowej generacji ChromaPop. Oczywiście, że to żadna rewelacja, ale optyka wg.mnie na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Bardzo dobre pytanie. Mnie rowniez interesuje jak wizualne ChromaPop i ChromaPop+ sie roznia. Moze ktos mial mozliwosc porownac oba szkielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 W Willey'owym wątku było sporo o Smith'ach . Choćby tutaj http://jerkbait.pl/topic/70513-okulary-wileyx/page-7 post #127 S@lmo pisze o różnicach CP/CP+ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Panowie poszukuję okularów costa del mar model fantail green mirror 580g . Może macie jakiś sprawdzony sklep gdzie można je zakupić ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 może się komuś przyda, udało mi się wyciągnąć od producenta info wymiarowe okularów Suncloud https://static.livechatinc.com/4300371/643NZ/6330a082259704209c9cd35b00de937d/Copy%20of%20Suncloud%20measurements%202017.xlsx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 http://www.rbhung.com/rb8316-002-n5-polarized Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) http://www.rbhung.com/rb8316-002-n5-polarizedBierz 3 pary Potem będą droższe Edytowane 9 Września 2017 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 powodzenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 wszystkie modele z rabatem 90% i wszystkie dostępne od ręki kocham jak mi ludzie podsyłają takie strony ze sprzętem wędkarskim :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 jakie są wymogi odnośnie oprawek, aby można było w nich zamontować soczewki korekcyjne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Cieszę się z Waszej dyskusji bo można dowiedzieć się wielu interesujących rzeczy.Również z ciekawością czekam na info z czego i jak robione są soczewki Mauipure w MJ... dobre są na pewno. Czy trwałe - czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 jakie są wymogi odnośnie oprawek, aby można było w nich zamontować soczewki korekcyjne ?Generalnie muszą być do tego zaprojektowane Ciężko mi to opisać elementów składowych jest cała masa. W każdym razie wszelkie rowki na wciśnięcie soczewek sprawdzą się tylko przy soczewkach zerowych.Taka soczewka charakteryzuje się tym że w każdym miejscu jej grubość jest taka sama. Każda korekcja powoduje zmianę grubości i tak plusy są grubsze do środka,minusy na zewnątrz. Szkła cylindryczne są najgrubsze w osi cylindra a oś ma 180 stopni więc mogą być grubsze w dowolnym miejscu. Ciężko zatem wcisnąć to w jakikolwiek za przeproszeniem rowek żeby się trzymało, zawsze gdzieś będzie ciaśniej a gdzie indziej luźniej. Trzymać się to tym bardziej w oprawach outdoorowych nijak nie będzie. Przyznam bez bicia że oprawy do polaryzacji to obecnie dla mnie największy problem. Jest tego na rynku sporo ale żeby spotkała się jakość i rozsądna cena to już gorzej. Jeżeli już coś takiego spotkam to dostępność jest słaba i szybko się kończą. Ale się nie poddaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 nic już nie rozumiem , dla mnie to problem, bo u mnie najpierw oprawki muszą pasować (jest nie takie łatwe), nawet byłem gotów kupić jakieś przeciwsłoneczne o krzywej "6" i wywalić soczewki ps. właśnie wytargałęm soczewki z dwóch par okularów korekcyjnych, mają rowek, dość szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 nic już nie rozumiem , dla mnie to problem, bo u mnie najpierw oprawki muszą pasować (jest nie takie łatwe), nawet byłem gotów kupić jakieś przeciwsłoneczne o krzywej "6" i wywalić soczewki ps. właśnie wytargałęm soczewki z dwóch par okularów korekcyjnych, mają rowek, dość szerokijak mają rowek po całości i są zamknięte to najpewniej będą ok. Co do etapów przy wyborze okularów to zazwyczaj zaczynamy od wybrania oprawki potem dobieram szkła optymalne pod kątem tego do czego mają służyć. Raczej standardowa sprawa. Ps. wydaje mi się że dyskusję trzeba by przenieść tu http://jerkbait.pl/topic/57784-okulary-polaryzacyjne/page-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 jasne, sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi