Wiktor Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 jasne, sorry za OT nie no temat jest ważny tylko trzeba się przenieść ja jak najbardziej służę pomocą tak długo jak długo będę miał pojęcie co napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) czy ktoś może mi polecić okulary z żółtym kolorem szkieł (nie bursztynowym), które będą posiadały pełna polaryzację? Proszę o wyrozumiałość ekspertów od optyki, pełna polaryzacja to dla mnie sytuacja kiedy obracam szkła patrząc przez nie na monitor LCD i kiedy w poziomie przez okulary widać obraz na LCD a kiedy obracam je pod kątem 90° obraz się całkowicie przyciemnia. Może źle to nazywam pełna polaryzacją ale chodzi mi o taki efekt w okularach z żółtymi szkłami. Czy jest jakaś tańsza alternatywa np do Shmit optics, WileyX? Edytowane 10 Października 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Wiem o co Ci chodzi Może ktoś wie gdzie są takie soczewki ja niestety na żadnych targach optycznych ani u żadnego producenta nie znalazłem żółtej polaryzacji. Polaryzacja zawsze występuje w szkłach mniej lub bardziej "bursztynowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) no to najjaśniejsze bursztyny ;-) ? coś podobnego do tych tylko, że ja nie noszę korekcyjnych https://cocoonseyewear.com/shop/cocoons/cocoons-wide-line-ml-black-framepolarized-yellow-lenses/ Edytowane 10 Października 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 to może napisz czemu akurat żółte czy najjaśniejsze bursztyny Bo ja bym na San wybrał zdecydowanie jasno szary, taki który nie zaciemnia i nie zmienia kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) właśnie chciałem uniknąć podpowiedzi odnośnie koloru szkieł. Mam okulary w kolorze szkieł gray/green. Teraz chciałem na pochmurne dni, zacienione miejsca, poranek żółty/bursztyn. Miałem kiedyś takie niestety się rozpadły a szkła zglagubiły. Dobrze mi się w nich oglądało świat :-) Edytowane 10 Października 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Mógłbyś zrobić zdjęcia swoim okularom i wkleić na forum? Chciałbym Ci pokazać różnice, oczywiście jeżeli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Jestem zdecydowanym zwolennikiem szkieł które nie zaciemniają obrazu. Mam nadzieje że widać różnicę. Okulary dopiero co wykonane dla forumowego KolegiMoje okulary Nie ma sensu "rozjaśniać" jak się nie "zaciemnia" a polaryzacja jest i to na najwyższym poziomie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 używa ktoś Smith Optics Trailblazer ChromaPop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Postanowilem zmienic jedne z dwoch szkiel uzywanych dotychczas podczas wedkowania. Wybor padl na : Smith ChromaPop Polarized Low Light Ignitor Lens Uzywa ktos okularow z takimi szklami w warunkach zadrzewionej rzeki pstragowej ?Bede wdzieczny za komentarze / wnioski z pola walki.Dziekuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Guzu będziesz zamawiał z US czy masz gdzieś na miejscu w EU sklep z tymi okularami ? Guides choice szaro zielone szkła mam i sobie chwalę na słońce i właśnie brakuje mi rozjaśniajacych , model Challis tak dla odmiany . Przed świętami może uda się trafić jakąś promocję w us ...Pokusiłem się z alibabaekspres na żółte , rozniaśniające i polaryzacyjne zarazem . Były tylko zółte i już ich nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 (edytowane) Guzu będziesz zamawiał z US czy masz gdzieś na miejscu w EU sklep z tymi okularami ? Guides choice szaro zielone szkła mam i sobie chwalę na słońce i właśnie brakuje mi rozjaśniajacych , model Challis tak dla odmiany . Przed świętami może uda się trafić jakąś promocję w us ...Pokusiłem się z alibabaekspres na żółte , rozniaśniające i polaryzacyjne zarazem . Były tylko zółte i już ich nie ma Mam nieprodukowane juz Riverside ze szklami copper Polachromic LTL A te ignitory low light maja byc rozjasniajace i uzupelniajace Jak chodzi o zakup to wlasnie ramki Challis (black) planuje wziac z zoltymi szklami. Licze ze moze black Friday pomoze w kwestii poprawy ceny (teraz 209 USD plus wysylka) Przede mna zamawianie z USA... Edytowane 31 Października 2017 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Mam Tech Light Ignitor. Sa ok ale spodziewalem sie chyba za duzo. Low Light Ignitor przepuszczaja wiecej swiatla wiec moze sa lepsze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Smith ChromaPop Polarized Low Light Ignitor LensTak się zastanawiam co to są za soczewki. Skoro w technologi ChromaPop to nie są to szklane, wertuję katalog na 2017 i kurde do niczego nie mogę tego dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 To sa szklane soczewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Tak się zastanawiam co to są za soczewki. Skoro w technologi ChromaPop to nie są to szklane, wertuję katalog na 2017 i kurde do niczego nie mogę tego dopasować Pewnie pokręcili dopisując chroma pop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 napewno http://www.smithoptics.com/us/lensSelector 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Dzięki pomocy @KwintoStałem się posiadaczem Smith polar low light Ignitor techlite Glass.I zapowiada sie, ze po kilku sezonach rządów moich dotychczasowych smithow ich prymat dobiegnie końca.Spadną do roli rezerwowych... Testy już w styczniu 2018 Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Guzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Jak nie podejdą chętnie odkupię To model challis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dzięki pomocy @KwintoStałem się posiadaczem Smith polar low light Ignitor techlite Glass.I zapowiada sie, ze po kilku sezonach rządów moich dotychczasowych smithow ich prymat dobiegnie końca.Spadną do roli rezerwowych... Testy już w styczniu 2018 Screenshot_20171229-221101~2.pngBardzo jestem ciekawy Twojej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Oprawki na mojej krzywej paszczy leżą bardzo dobrze.Pierwsze wrażenia z ergonomii pokazują, że lepiej pasują mi niż Smith Riverside.Optyczno / wędkarskie sytuacje zweryfikują. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Jak nie podejdą chętnie odkupię To model challis ?Tak. To ten model oprawki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Tak. To ten model oprawkiA jak przylegają zauszniki , nie cisną ? To jest rozmiar M/L i frontman trochę uciskają dyńkę . Natomiast w guides choice odchylają się na boki i są ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi