Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

czy ktoś może mi polecić okulary z żółtym kolorem szkieł (nie bursztynowym), które będą posiadały pełna polaryzację? Proszę o wyrozumiałość ekspertów od optyki, pełna polaryzacja to dla mnie sytuacja kiedy obracam szkła patrząc przez nie na monitor LCD i kiedy w poziomie przez okulary widać obraz na LCD a kiedy obracam je pod kątem 90° obraz się całkowicie przyciemnia. Może źle to nazywam pełna polaryzacją ale chodzi mi o taki efekt w okularach z żółtymi szkłami. Czy jest jakaś tańsza alternatywa np do Shmit optics, WileyX?

Edytowane przez damien79

no to najjaśniejsze bursztyny ;-) ? coś podobnego do tych tylko, że ja nie noszę korekcyjnych

https://cocoonseyewear.com/shop/cocoons/cocoons-wide-line-ml-black-framepolarized-yellow-lenses/

Edytowane przez damien79

właśnie chciałem uniknąć podpowiedzi odnośnie koloru szkieł. Mam okulary w kolorze szkieł gray/green. Teraz chciałem na pochmurne dni, zacienione miejsca, poranek żółty/bursztyn. Miałem kiedyś takie niestety się rozpadły a szkła zglagubiły. Dobrze mi się w nich oglądało świat :-)

Edytowane przez damien79

Jestem zdecydowanym zwolennikiem szkieł które nie zaciemniają obrazu. Mam nadzieje że widać różnicę.

Okulary dopiero co wykonane dla forumowego Kolegi

post-47674-0-01270200-1507625974_thumb.jpeg

Moje okulary

post-47674-0-10267300-1507625984_thumb.jpeg

Nie ma sensu "rozjaśniać" jak się nie "zaciemnia" a polaryzacja jest i to na najwyższym poziomie

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Postanowilem zmienic jedne z dwoch szkiel uzywanych dotychczas podczas wedkowania.

Wybor padl na :

Smith ChromaPop Polarized Low Light Ignitor Lens

Uzywa ktos okularow z takimi szklami  w warunkach zadrzewionej rzeki pstragowej ?

Bede wdzieczny za komentarze / wnioski z pola walki.

Dziekuje

• Like 1

Guzu będziesz zamawiał z US czy masz gdzieś na miejscu w EU sklep z tymi okularami ? Guides choice szaro zielone szkła  mam i sobie chwalę na słońce i właśnie brakuje mi rozjaśniajacych , model Challis tak dla odmiany    . Przed świętami może uda się trafić jakąś promocję w us ...

Pokusiłem się z alibabaekspres na żółte , rozniaśniające i polaryzacyjne zarazem . Były tylko zółte i już ich nie ma  :lol:

• Like 1

Guzu będziesz zamawiał z US czy masz gdzieś na miejscu w EU sklep z tymi okularami ? Guides choice szaro zielone szkła  mam i sobie chwalę na słońce i właśnie brakuje mi rozjaśniajacych , model Challis tak dla odmiany    . Przed świętami może uda się trafić jakąś promocję w us ...

Pokusiłem się z alibabaekspres na żółte , rozniaśniające i polaryzacyjne zarazem . Były tylko zółte i już ich nie ma  :lol:

Mam nieprodukowane juz Riverside ze szklami copper Polachromic LTL

A te ignitory low light maja byc rozjasniajace i uzupelniajace

Jak chodzi o zakup to wlasnie ramki Challis (black) planuje wziac z zoltymi szklami.

Licze ze moze black Friday pomoze w kwestii poprawy ceny (teraz 209 USD plus wysylka)

Przede mna zamawianie z USA...

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Dzięki pomocy @Kwinto

Stałem się posiadaczem Smith polar low light Ignitor techlite Glass.

I zapowiada sie, ze po kilku sezonach rządów moich dotychczasowych smithow ich prymat dobiegnie końca.

Spadną do roli rezerwowych...

Testy już w styczniu 2018

post-45573-0-42971200-1514581998_thumb.png

Edytowane przez Guzu
  • Like 6

Dzięki pomocy @Kwinto

Stałem się posiadaczem Smith polar low light Ignitor techlite Glass.

I zapowiada sie, ze po kilku sezonach rządów moich dotychczasowych smithow ich prymat dobiegnie końca.

Spadną do roli rezerwowych...

Testy już w styczniu 2018

attachicon.gif Screenshot_20171229-221101~2.png

Bardzo jestem ciekawy Twojej opinii :)