Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, co powiecie na 

Okulary polaryzacyjne Dragon 51-36-015

??

40 zł w detalu to nawet w połaczeniu z Dragonowym marketingiem i państwową refundacją wiele bym nie oczekiwał :)

Jak to kiedyś powiedział mi jeden klient "a wie Pan takie żeby zaraz zgubić  :lol: " 

Edytowane przez Wiktor
  • Like 1

Tak czasem się zastanawiam.

Oczy są dane nam raz na całe życie. Nie można ich zastąpić, to nie ubrania, które po zużyciu można zmienić. A nadal są osoby, które zastanawiają się ( nie wspomnę już o tych co kupują) nad kupnem okularów za kilkadziesiąt złotych. Przecież psujecie sobie wzrok zakładając to na nos i oczy. Potem naprawa oczy jest niemożliwa lub kosztuje krocie. Oczywiście jakość widzenia przez nie jest taka jak cena. 

Część kolegów zaraz się oburzy, że nie każdego stać na dobre , a przez to i drogie okulary. .

Odpowiem tym " oburzonym". Spójrzcie  na swoje telefony, laptopu i inną elektronikę. Ile ona kosztuje. Są tańsze niż wędkarskie okulary z najwyższej półki.

Macie takie urządzenia, to Was jednak stać.

Może przez ten wpis ktoś się zastanowi i podejmie prawidłowy wybór: mieć dobry wzrok przez wiele lat, czy kolejny nowszy telefon.

• Like 3

mi już nawet nie o to chodzi, nie mam zamiaru podnosić wagi zalet okularów z wyższej półki i wymieniać wad chińskiej masówki, rozumiem, że wybór co do klasy jest już podjęty, więc po prostu zamiast wydawać 40 + wysyłka, lepiej wydać 15-20zł z wysyłką, różnicy nie będzie, a jak się dobrze poszuka to i pewnie dokładnie taką samą ramkę się znajdzie na Ali

Edytowane przez BazyL
  • Like 1

Czasy kiedy jakość zależna była od ceny już dawno minęły. Kiedyś masło było nie zdrowe a margaryna zdrowa. Grunt to dobry bajer a ludzie wszystko kupią. W większości kupujemy ten sam badziew a dopłacamy za firmę. Większość towaru i tak jest wyrobem małych chińskich rączek. 

Ogarnijcie się. Już widzę jak dzieciak z marnym kieszonkowym, student czy chłop z 2k pensji i rodziną w domu, wydaje 300-800zł na okulary. Szkoda kasy na chrust, złóż kijek w pracowni na raty. Szkoda kasy na młynek Dragona, kup sobie Stellę, będzie na lata. Nie kupuj kurtki w decathlonie, lepiej weź Simmsa...ehh [emoji41]....

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Ja myślę że trochę Ciebie teraz zabrało z drogi ;)

300-800 to inny biegun w skali tych Dragonowych ;)
Czemu nie zainwestować 114 pln z wysyłką i kupić od firmy która zawodowo zajmuje się optyką?

Główna różnica będzie polegać na grubości soczewki z poliwęglanu, im grubsza tym mniej naprężeń i lepsza polaryzacja.

Ogarnijcie się. Już widzę jak dzieciak z marnym kieszonkowym, student czy chłop z 2k pensji i rodziną w domu, wydaje 300-800zł na okulary. Szkoda kasy na chrust, złóż kijek w pracowni na raty. Szkoda kasy na młynek Dragona, kup sobie Stellę, będzie na lata. Nie kupuj kurtki w decathlonie, lepiej weź Simmsa...ehh [emoji41]....

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Nie zrozumiał kolega sensu mojej wypowiedzi.

Chodzi tutaj o zdrowie, czyli zachowanie dobrych oczu na wiele, wiele lat, a nie kupowanie sprzętu z najwyższej półki.

Na tej samej zasadzie po co chodzić do optyka i kupować okulary. Kupić w internecie, będzie taniej.

Proszę zobaczyć te dzieciaki, studentów i innych jakie maja telefony.

I jak czytam kolega też ma telefon za kwotę wyższą niż cena dobrych okularów.

Ale każdy sam wybiera i dba o swoje zdrowie. 

Edytowane przez Alek.
  • Like 1

Nie o gusta pytam, a o tzw. jakość :)

W rękach nie miałem. Marka na rynku kilka lat jak dobrze pamiętam mocno rozpowszechniona w środowisku rowerowym więc kupy się musi trzymać skoro nadal są.

Sama konstrukcja wymusza użycie dość grubego poliwęglanu co jest plusem. Na 100% folia polaryzacyjna naklejona na.....no właśnie na co bo soczewką to ciężko nazwać, na płytę poliwęglanową  dociętą do kształtu.  Z opisu oprócz polaryzacji mają wszystkie filtry czyli standard ;) chociaż w opisie 3 razy o tym wspominają :) 

Cena jaka jest każdy widzi. W detalu 26$ to ile u producenta? Sławek jak do ręki nie weźmiesz to nic na 100% nie powiesz. 

• Like 1

W rękach nie miałem. Marka na rynku kilka lat jak dobrze pamiętam mocno rozpowszechniona w środowisku rowerowym więc kupy się musi trzymać skoro nadal są.

Cena jaka jest każdy widzi. W detalu 26$ to ile u producenta? Sławek jak do ręki nie weźmiesz to nic na 100% nie powiesz. 

No cena robi robotę to przyznać trzeba. Jak ja do ręki wezmę to i tak nic nie powiem :D

Może w takim razie inaczej. Zapodaj jakiś sprawdzony typ do 300 zł. maximum.

Reklama powyżej wyczerpuje ducha marketingu w Polsce  :lol:  

Mózg na ścianie, oprawy w drzazgach ale poliwęglan zatrzymał śrut na kaczki  :D

Od razu czuje się bezpieczniej  :D  :D  :D  :D

No cena robi robotę to przyznać trzeba. Jak ja do ręki wezmę to i tak nic nie powiem :D

Może w takim razie inaczej. Zapodaj jakiś sprawdzony typ do 300 zł. maximum.

Sławek ja nie handluje okularami polaryzacyjnymi ja je robię dlatego nie mam wielkiego porównania i ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Zawsze będę polecał Arcticę. Nic z tego nie mam, bardzo porządnie przetestowałem markę i jest ok a okulary kosztują 140-200 zł 

Z optycznego punktu widzenia szkła są do wyrzucenia ale za te pieniądze to polaryzacja jest jak trzeba i krzywdy żadnej nie narobią. 

Jesienią mamy największe branżowe targi obiecuje poświęcić trochę czasu na przegląd modeli pasujących do naszego hobby, wtedy będę mądrzejszy :)  

• Like 8

• 1 miesiąc temu...

Panowie przekopalem temat od początku do końca i mętlik jest w sumie mega duży w wyborze okularów. W co całować z wyższej półki? Wileye? Smith Optics?

Celuj zawsze w coś co możesz przemierzyć i wiesz że dobrze leży i nie będzie przeszkadzało. Oraz w "szkła" które pasują do Twoich preferencji, widzenie takie jak Ci pasuje i pasuje do warunków w jakich łowisz. Jeżeli nie potrzeba korekcji to wybór okularów jest bardzo duży. 

• Like 2

Panowie przekopalem temat od początku do końca i mętlik jest w sumie mega duży w wyborze okularów. W co całować z wyższej półki? Wileye? Smith Optics?

Marcin, Wiley X to nie jest gorna polka. W najlepszym wypadku jest to sredniak.

Jesli naprawde mierzysz w gorna polke to Smith Optics bedzie bardzo dobrym wyborek. Oprawki maja w duzej wiekszosci bardzo dobre, a ich plastikowe soczewki sa chyba najlepsze na rynku (ChromaPop). Natomiast jesli celujesz w szklane soczewki to definitywnie Costa Del Mar. Tutaj jednak problemem sa oprawki. Musisz trafic na te lepsze. Costa ma najlepsze soczewki na rynku, ale chyba jedne z najgorszych oprawek. 

• Like 2