MarekM Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Panowie przekopalem temat od początku do końca i mętlik jest w sumie mega duży w wyborze okularów. W co całować z wyższej półki? Wileye? Smith Optics?Miałem kiedyś nauczyciela, który mawiał "Mierz zawsze wysoko", a na pytanie dlaczego odpowiadał,"bo dłużej się spada".Nie wiem, czy ma to odniesienie do okularów, ale kolega Kwinto dobrze radzi. Jak przekopałeś cały wątek, to wiesz, że Wilexy to nie jest najwyższa półka i pozostały Tobie dwie wymienione przez kolegę Kwinto marki.Polemizowałbym nad wyższością szkieł Costa del Mar nad szkłami Smith Optics, ale to już dyskusja na poziomie, gdzie lepiej szlifują diamenty w Amsterdamie, czy Antwerpii.Bierz oczywiście także pod uwagę wpis kolegi Wiktora.W tym wątku poczytasz o Smitach.http://jerkbait.pl/topic/109013-okulary-smith-optics/Teraz pozostał jeszcze problem wyboru koloru, a to chyba nawet większe wyzwanie niż wybór marki.Powodzenia w poszukiwaniach "ideału". Edytowane 22 Maja 2018 przez Alek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Koledzy potrzebna pomoc,przymierzam się do kupna swoich pierwszych okularów polaryzacyjnych na które chcę przeznaczyć 200zł max 300zł i znalazłem takie o to okularki:http://www.taimen.com/pl/pl/product/aqua-canyon-black-matt-r_99931902/104449http://harius.com.pl/produkty/szczegoly/vision-x-spiderczy ktoryś z was miał te okularki i może coś o nich napisać,czy te okulary które podałem w linkach wyżej warte są swojej ceny?czy płacę poprostu za markę a nie dobry produkt?może któryś z was zasugeruję mi zupełnie coś innego w tym przedziale cenowym,wartego uwagi? Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Siema. Ważna uwaga. Bardzo warto przymierzyć je wcześniej. Mierzyłem np polaroidy i 1 parę byłem w stanie zaakceptować -reszta uciskała skronie. Solano np większość była ok a głowy dużej nie mam. W tej cenie kupisz dobre polaroidy albo np solano i jestem pewien , że będą lepsze niż np ww. No i wybór masz ogromny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Nie słyszałem o firmie "polaroid",ale Mateuszu masz racje,wybór mają przeogromny,ale które modele tych okularów to okulary polaryzacyjne nadające się do wędkowania?,a co do samego koloru soczewek,to muszą być to typowo "bursztynowe" czy to jest bez różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Jeszcze znalazłem coś takiego:https://www.skleptravel.pl/julbo/2297-okulary-julbo-swell-polarized3-4419114-3660576042353.html?search_query=JULBO+WHOOPS+POLARIZED+3&results=29czy któryś kolegów z forum miał styczność z tą marką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Polaroid to marka która wymyśliła Polaryzację ! Wszystkie modele ją mają . Patrz wizualnie co Ci pasuje i tyle. Idź sobie do jakiegoś sklepu optycznego u siebie i albo Polaroidy albo Solano spotkasz na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Tylko że wizulanie Polaroidy żadne mi nie podchodzą,wolę coś w deseń tych Julbo z linka wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam kolegów i proszę o opinie użytkowników okularów firmy SOLANO.Który model?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Voiteh,Nie kupuj okularów bez przymierzania. Wg mnie okulary do łowienia muszą bardzo dokładnie przylegać do twarzy, bo w przeciwnym wypadku ilość światła która trafia pomiędzy twarzą a oprawkami do oczu - bardzo meczy wzrok a same pomienie sa dla niego szkodliwe.Kupiłem raz okulary online i to tyle, teraz mam kilka par i wszystkie kupione z przymierzaniem.Mam bardzo ciemne szare szkłą z lustrem na słoneczne dni na łodke z flying fishermeny kupione w Głowatce,A do muchy używam okularów z Visiona - ciemniejsze bursztynowe na środek dnia i jaśniejsze., na wieczory i poranki.Kolor szkła i ich powłoka maja duże znaczenie i dobrze o tym poczytać, i dostosować je do swoich potrzeb i upodobań.Nie daleko masz do Krk, w sklepie w tym samym budynku co Vision jest mały sklep chyba dla spiningisów i tam mieli chyba Wiley X, obok Vision, a w Krk w Głowatce tez mieli tego trochę. Do tego sklepy turystyczne i optyczne gdzie tez trocvhe okularów z polaryzacją jest.Poświecisz pół dnia, a będziesz zadowolony kilka lat.Co do Julbo ... kiedyś kolega nieświadomie kupił fajne, ładne, z polaryzacja, skórzanymi zausznikami itd ... model na lodowiec z najwyższa kategoria przyciemnienia. Sierpień, środek Sanu, mega lampa a w nich było i tak dość ciemnoJak słonce zaszło .. za chmury trzeba było je ściągać. tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okularówhttp://www.zbik.pl/o-produktach/smith-action-optics Jak bym miał dużo kasy .. to bym kupił oakley z fotochromem a tu na 21 stronie opis soczewek Wileyhttp://issuu.com/wileyx-emea/docs/fishing_catalog_2018_issuu?e=27636591/56382493 Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Archanioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Kolego jak mam wydać za okulary 300-600tylko na ryby to wolę zakupić pożądany kij lub kołowrotek. Pytałem użytkowników Solano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Mój post był odpowiedzią na pytanie Voiteha w głównej mierze ..Ale uważam że uwagi co do przymiarki okularów do twarzy czy doboru odpowiedniej barwy soczewek są uniwersalne i niezależne od ceny czy producenta.Tak samo opisy koloru i przeznaczenia soczewek z mojego postu są dość uniwersalne.Wzrok się ma jeden, i czasem dobrze o niego zadbać i zainwestować w odpowiednią ochronę, to takie moje wewnętrzne przemyślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okularówhttp://www.zbik.pl/o-produktach/smith-action-opticsBardzo mocno nieaktualne te informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Voiteh,Nie kupuj okularów bez przymierzania. Wg mnie okulary do łowienia muszą bardzo dokładnie przylegać do twarzy, bo w przeciwnym wypadku ilość światła która trafia pomiędzy twarzą a oprawkami do oczu - bardzo meczy wzrok a same pomienie sa dla niego szkodliwe.Kupiłem raz okulary online i to tyle, teraz mam kilka par i wszystkie kupione z przymierzaniem.Mam bardzo ciemne szare szkłą z lustrem na słoneczne dni na łodke z flying fishermeny kupione w Głowatce,A do muchy używam okularów z Visiona - ciemniejsze bursztynowe na środek dnia i jaśniejsze., na wieczory i poranki.Kolor szkła i ich powłoka maja duże znaczenie i dobrze o tym poczytać, i dostosować je do swoich potrzeb i upodobań.Nie daleko masz do Krk, w sklepie w tym samym budynku co Vision jest mały sklep chyba dla spiningisów i tam mieli chyba Wiley X, obok Vision, a w Krk w Głowatce tez mieli tego trochę. Do tego sklepy turystyczne i optyczne gdzie tez trocvhe okularów z polaryzacją jest.Poświecisz pół dnia, a będziesz zadowolony kilka lat.Co do Julbo ... kiedyś kolega nieświadomie kupił fajne, ładne, z polaryzacja, skórzanymi zausznikami itd ... model na lodowiec z najwyższa kategoria przyciemnienia. Sierpień, środek Sanu, mega lampa a w nich było i tak dość ciemnoJak słonce zaszło .. za chmury trzeba było je ściągać. tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okularówhttp://www.zbik.pl/o-produktach/smith-action-optics Jak bym miał dużo kasy .. to bym kupił oakley z fotochromem a tu na 21 stronie opis soczewek Wileyhttp://issuu.com/wileyx-emea/docs/fishing_catalog_2018_issuu?e=27636591/56382493 Okularki już zakupione,online,wybór padł na Julbo,dokladnie ten model:https://sewel.pl/product-pol-14231-Okulary-JULBO-WAVE-POLARIZED-3.htmlwczoraj doszły,przymierzylem,pasują,idealnie przylegają do twarzy,jedynie do czego mogę się przyczepić to to,że za taką cene dostajemy tylko woreczek,brak twardego etui i ściereczki,a tutaj mamy inny model Julbo:https://www.skleptravel.pl/julbo/2297-okulary-julbo-swell-polarized3-4419114-3660576042353.html?search_query=JULBO+WHOOPS+POLARIZED+3&results=29cena niższa o 120 zł a w komplecie mamy wszystko,nie mam pojęcia czym to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ekscentryczny wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ekscentryczny wygląd mi akurat taki design pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Okularki już zakupione,online,wybór padł na Julbo,dokladnie ten model:https://sewel.pl/product-pol-14231-Okulary-JULBO-WAVE-POLARIZED-3.htmlwczoraj doszły,przymierzylem,pasują,idealnie przylegają do twarzy,jedynie do czego mogę się przyczepić to to,że za taką cene dostajemy tylko woreczek,brak twardego etui i ściereczki,a tutaj mamy inny model Julbo:https://www.skleptravel.pl/julbo/2297-okulary-julbo-swell-polarized3-4419114-3660576042353.html?search_query=JULBO+WHOOPS+POLARIZED+3&results=29cena niższa o 120 zł a w komplecie mamy wszystko,nie mam pojęcia czym to idzie Wojtek czy możesz załączyć real foto tych okularów ? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 mi akurat taki design pasuje Absolutnie nie neguję Twojego wyboru.Zapewne wyglądasz w nich dobrze,bo........jesteś pewnie młodym człowiekiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Absolutnie nie neguję Twojego wyboru.Zapewne wyglądasz w nich dobrze,bo........jesteś pewnie młodym człowiekiem czy ja wiem,33 lata chociaż mówią,że nie wyglądam na tyle,to chyba nie jest aż tak żle jeszcze zemną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 W trakcie niekończących się eksperymentów wyszedł mi bardzo ciekawy "brąz" W zasadzie musze powiedzieć że pierwszy raz "brąz" mi się podobaJak wrażenia? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Wyglądają super ! W jakich warunkach pogodowych najlepiej sprawdziłaby się taka wersja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zrobiłem je dla Kolegi z Gdańska i twierdzi że zarówno w słońcu jak i przy pochmurnej pogodzie jest komfort.Bardzo dużo jeździ w nich samochodem, wędkarsko to głównie łódka na Martwej Wiśle i na Bałtyku.Jest szansa że wyszedł duży uniwersał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Czy ktoś spotkał się z "zieloną lustrzanką" wśród okularów Solano, Dragon, Jaxon lub innych, podobnych cenowo? Mam niebieską i żółto-brązową lustrzankę, a potrzebowałbym jeszcze zielonej, lecz nie mogę nic takiego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) Czy ktoś może wie gdzie kupię sznurek z gumkami do zawieszenia okularów ?Tego typu jak na zdjęciu z blokadą i najlepiej markowy dobrej jakości typu Smith Optics, Oakley czy też Wiley X.Potrzebuję kilka sztuk. Edytowane 5 Września 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Zapytaj Wiktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Odgrzewam temat żeby nie robić nowego wątku. Interesują mnie opinie na temat okularów polaryzacyjnych Uvex. Marka znana i sprawdzona, z okularów turystycznych i technicznych jestem bardzo zadowolony ale nie miałem okazji sprawdzić wersji z polaryzacją. Wybór modeli i design na całkiem przyzwoitym poziomie, więc ktoś coś? Link do strony krajowego dystrybutora marki Uvex - KLIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi