Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

zamówiłem drugi raz, zobaczymy co teraz sie stanie. 672 z wysyłką za Green Mirror ze szkłem 580P. Dam znać. Sporo tańsze są szare bez lustra ale to kategoria 3.

Ja mam Slick Tide z USA , na tej podstawie wziąłem parę dni temu z Waveinn - póki co ani nie zwrócili pieniędzy ani nie wysłali - czekam

a co do Costy , nie zamieniłbym na żadne inne . Jakiś mi leża i polaryzacja swietna , fakt że brałem tylko szklane a nie plastik więc odnośnie tej wersji się nie wypowiem

Chciałem spytać, które zabezpieczenia przed spadnięciem okularów z głowy (co może skończyć się ich utratą) stosujecie i są wygodne?

Wybór akcesoriów Costa jest pod poniższym linkiem:

https://www.tradeinn.com/waveinn/en/mens-clothing-accessories/costa/11190-10935/sm ewentualnie jakieś inne patenty?

Ja mam Slick Tide z USA , na tej podstawie wziąłem parę dni temu z Waveinn - póki co ani nie zwrócili pieniędzy ani nie wysłali - czekam

a co do Costy , nie zamieniłbym na żadne inne . Jakiś mi leża i polaryzacja swietna , fakt że brałem tylko szklane a nie plastik więc odnośnie tej wersji się nie wypowiem

Jaki kolor brałeś? Mi Green Mirror za 670 zł dwa razy kasowali.

Na Jomashop szklane w wersji mirror Pro są po 160 USD a bez Pro 130-140 USD. Pewnie cło i Vat do tego w sumie max. 30 % czyli wyjdzie jakieś 8 setek.

Jaki kolor brałeś? Mi Green Mirror za 670 zł dwa razy kasowali.

Na Jomashop szklane w wersji mirror Pro są po 160 USD a bez Pro 130-140 USD. Pewnie cło i Vat do tego w sumie max. 30 % czyli wyjdzie jakieś 8 setek.

Blue Mirror - 606 pln z paczką minus Vat bo wciągałem na firmę

nie mam dalej potwierdzenia wysyłki, jak nie przejdzie to wezmę z tego Jomashop

może przy okazji podpowiecie gdzie mogę kupić zapasowe noski? Gdzieś bliżej jak USA

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zazdraszczam. Ja ze względu na wadę wzroku musze wydawać duzooooo kasy u dobrych producentów. Przydały by się takie z korekcja. Mam smithy highwater z korekcja ale to ingnitory. Przydały by się dobre na słońce najlepiej szklane z korekcją...

Ja kupiłem korekcyjne z trzema nakładkami polaryzacyjnymi na magnes , żółte szare i brązowe

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

post-49782-0-45178300-1692889685_thumb.jpg

post-49782-0-59322200-1692889724_thumb.jpg

Edytowane przez Robas

Up biggrin.png dobre pytanko, czy jest coś między taniochą ~60zł a Wileyami co jest godne uwagi? biggrin.png

Tak, jest, np RedBull Spect. Od razu uprzedzę-nie mam nic wspólnego z tą marką ale użytkuję ich optykę od kilku lat do różnych zastosowań i jestem zadowolony. Nie jest to żaden produkt reklamowy, tylko okulary z prawdziwego zdarzenia z dobrych materiałów i moim zdaniem z bardzo dobrą polaryzacją, a co najważniejsze świetną relacją ceny do jakości. Oczywiście to nie Costa, czy Smith ale jeżeli ktoś nie chce wydawać od 600pln w górę, to serdecznie polecam.

Na marginesie, gogle narciarskie z systemem magnetron-wymienne w ciągu kilku sekund szybki z polaryzacją! na magnes też mają super.

Edytowane przez PatLove

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Fajna promocja na Costy w Vision Express. 499 zł. Polaryzacja, lustro, sprężynki w zausznikach. Plastiki, nie chciałem szklanych bo miałem i dla mnie za ciężkie. Cena jak Willeye a jakość na +.

Miał być plastik a jest szkło za 499. 

post-48513-0-79784100-1696020917_thumb.jpg

post-48513-0-39001900-1696021410_thumb.jpg

Edytowane przez godski
  • Like 2

To za ciężkie czy nie? [emoji23]

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

I tutaj mam dylemat, odsprzedałem 2 pary tuńczyków ze względu na wagę i to że jak dla mnie ciut za małe szkła i boki mało chronione. Tu jest dużo lepiej a poza tym sprężynki w zausznikach robią robotę. Cenowo też 2-3 setki niżej. Pewnie zostaną.

Jutro je z ciekawości zważę, tuńczyki to było chyba około 48 g.