Og2 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 https://www.costadelmarpolska.com/wyniki-sportowe-c-1_2_4/costa-del-mar-m%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni-reefton-pro-j66d271-okulary-s%C5%82oneczne-matowy-p%C3%B3%C5%82nocny-b%C5%82%C4%99kit-p-270.html jakieś podejrzane cenyRaczej scam, trzeba uważać. Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Mam okulary Shimano beastmaster od 2012 roku , jeszcze kupowane w UK bo akurat tam pracowałem i dałem za nie 150 zł a widzę teraz kosztują 139zl . Ogólnie spoko są służą do dziś ale w tym roku już czas na zmianę , już te nowe Shimano Aero oglądałem , dobra opcja bo wymieniane szkła zależności od warunków nad wodą.Namówiłeś, dzisiaj zamówione Shimano Aero, w czwartek mają przyjść [emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO87 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Namówiłeś, dzisiaj zamówione Shimano Aero, w czwartek mają przyjść [emoji6] Daj znać jak zrobisz pierwsze testy nad wodą, może też się skuszę , chodź jest kolega na forum bodajże Wiktor który robi fajne okulary może tam uderzę. Ale i tak czekam na opinie o tych Shimano . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Daj znać jak zrobisz pierwsze testy nad wodą, może też się skuszę , chodź jest kolega na forum bodajże Wiktor który robi fajne okulary może tam uderzę. Ale i tak czekam na opinie o tych Shimano .Okulary przyszły. W zestawie jest twarde etui oraz woreczek służący jako ściereczka do czyszczenia, dodatkowo są wymienne soczewki w kolorze żółtym na pochmurne dni. Po rozpakowaniu okulary wydają się małe, polaryzacja daje radę, wody nad którymi byłem są na razie mętne, muszę poczekać aż się wyklarują. Po weekendzie wybiorę się na zbiornik z krystaliczną wodą i będę mógł coś więcej napisać. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO87 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 No wzór praktycznie ten sam co moje stare , tylko kolorystyka inna . To czekam jak będziesz na czystej wodzie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Po rozpakowaniu okulary wydają się małe, polaryzacja daje radę, wody nad którymi byłem są na razie mętne, muszę poczekać aż się wyklarują. Po weekendzie wybiorę się na zbiornik z krystaliczną wodą i będę mógł coś więcej napisać.By ocenić stopień polaryzacji wystarczy spojrzeć przez dwa szkła obrócone względem siebie o 90 stopni. Dobre filtry wygaszą praktycznie większość światła.Przy okazji zapytam o gęstość optyczną, czy Twoim zdaniem szare dadzą radę przy bardzo silnym nasłonecznieniu, a bursztynowe nie będą za ciemne w ciemniejsze dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Polecił bym ktoś jakieś costy że szklanymi szkłami z tradeinn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 (edytowane) Polecił bym ktoś jakieś costy że szklanymi szkłami z tradeinn .To chyba zalezy na jakie warunki i na jaka glowe? Ja od niedawna testuje szkla TICO Copper Silver Mirror. Szukalem czegos na zmienne warunki. Troche slonca troche chmur. Do tej pory uzywalem Smith'ow Polarchromic Ignitor. Szkla Costy sa bardziej neutralne bo Smithy podbarwialy wszystko na lekko rozowo-czerwono. Costy naprawde dobre sa. Nie wiem jak je opisac. Jak je czlowiek zdejmie z nosa to od razu chce je znow zalozyc O polaryzacji sie wypowiem bo chyba bym musial zrobic A-B test a na razie mi sie nie chce ramki TICO na srednia glowe pasuja idealnie. Edytowane 5 Maja 2024 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Głowa obwód chyba 58cm jeśli dobrze pamiętam.Widzę że na tradeinn są niektóre w promocji .Tyle że nie wiem co brać .Myślę że podobnie zmienne warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Głowa obwód chyba 58cm jeśli dobrze pamiętam.Widzę że na tradeinn są niektóre w promocji .Tyle że nie wiem co brać .Myślę że podobnie zmienne warunkiTo bierz klasę 2 - jest jaśniejsza od 3. Ja mam Ten sam model Costy w klasie 2 i 3 i 2 jest wyraźnie jaśniejsza od 3 ale daje radę w pełnym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 Polecił bym ktoś jakieś costy że szklanymi szkłami z tradeinn .Costa Reefton Pro Słońce Polaryzowane | Trekkinn (tradeinn.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Costa Reefton Pro Słońce Polaryzowane | Trekkinn (tradeinn.com)Tu masz jaśniejsze - kategoria 2 https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/costa-reefton-pro-okulary-przeciwsłoneczne-polaryzacyjne-lustrzane/139086295/p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Tu masz jaśniejsze - kategoria 2 https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/costa-reefton-pro-okulary-przeciwsłoneczne-polaryzacyjne-lustrzane/139086295/pZamówiłem dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2024 Czy zamawianie, ze strony tradeinn, jest bezpieczne? Ostrze zęby na King Tide 8, przed sezonem Sandaczowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2024 (edytowane) Czy zamawianie, ze strony tradeinn, jest bezpieczne? Ostrze zęby na King Tide 8, przed sezonem Sandaczowym Tak, osobiście zamawiałem echo Lowrance i jeszcze za pośrednictwem sklepu załatwiłem klucz PL za free. Edytowane 12 Maja 2024 przez elpojo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2024 No wzór praktycznie ten sam co moje stare , tylko kolorystyka inna . To czekam jak będziesz na czystej wodzie [emoji108]Na czystej, klarownej wodzie, w słoneczny dzień jest bardzo dobrze. Dzisiaj porównywałem je z okularami Wiley X, niestety nie pamiętam modelu. Porównanie robiłem przy zachodzie słońca, Wiley X były jaśniejsze, moim zdaniem fajniej przez nie widać przy słabszym świetle, muszę jeszcze sprawdzić jak widać przez żółte soczewki w Shimano. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) Czy zamawianie, ze strony tradeinn, jest bezpieczne? Ostrze zęby na King Tide 8, przed sezonem SandaczowymMuszę opisać swoje doświadczenie ze sklepem waveinn. To chyba ta sama firma, tylko brand inny. Zamawiałem 2 pary okularów i przy okazji odległościówkę shimano dla syna. Wszytko przyszło w jednym kartonie zapakowane prawie luzem (w kartonie tylko trochę torebek foliowych z powietrzem, ale bez pełnego wypełnienia kartonu, okulary latały sobie po kartonie, na szczęscie były w solidnym etui) bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń na końcach wędki. Szczytówka z powodu bardzo nierozważnego zapakowania przebiła krawędź kartonu i zostala złamana. Firma kurierska oszkodzoną wędkę zabezpieczyła fragmentem tuby wklejonym w karton i tak doreczono mi przesyłkę. Przy odbiorze nie zauważyłem, że fragment tuby nie był oryginalnym opakowaniem ze sklepu (był obklejony inną taśmą). Napisałem reklamacje do sklepu, odpowiedz: bardzo nam przykro, ale odebrałeś przesyłkę, twój problem. Zwróciłem sie do kuriera z reklamacją, nie migali się od jej przyjęcia, ale potrzebowali aby waveinn przeniósł na mnie uprawnienia reklamacyjne. Napisałem do sklepu, że skoro oni nic z tym mie mogą zrobić aby przenieśli na mnie uprawnienia reklamacyjne. W odpowiedzi, że odebrałem przesyłkę, która niosiła ślady ingerencji, więc nic nie mogą zrobić. Napisałem po raz kolejny, że chcę tylko aby przenieśli na mnie uprawnienia reklamacyjne do kuriera, odpowiedź jak poprzednio. Zbiegło się to z wyjazdem wakacyjnym, więc stwierdziłem, że nie będę sobie psuł urlopu de..lami i zostawiłem ten temat. Moje wnioski z tej przygody: angielski nie jest natywnym językiem hiszpanów ;-) i nie łatwo wytłumaczyć im czego się oczekuje albo rżną głupa. Zapakowanie przesyłki pozostawiało wiele do życzenia (delikatnie mówiąc). Obsługa posprzedażowa leży. Więcej w tej firmie nie zamówię towarów, które mogą ulec uszkodzeniu w trasporcie (o ile w ogóle złoże tam kiedykolwiek jeszcze zamówienie). Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Maja 2024 przez radeqs 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Tak, osobiście zamawiałem echo Lowrance i jeszcze za pośrednictwem sklepu załatwiłem klucz PL za free.Nieźle, można zapłacić w 3 ratach- Klarna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/costa-reefton-pro-okulary-przeciws%C5%82oneczne-polaryzacyjne-lustrzane/139086301/pAnulowali mi tamto zamówienie te są warte uwagi ciemniejsze czy takie same ?Są Polskie sklepy które oferują okulary tej marki bo ten trade inn to porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 https://pleciona.pl/pl/p/Costa-Reefton-Pro-Sunrise-Silver-MirrMatte-Black/57203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/costa-reefton-pro-okulary-przeciws%C5%82oneczne-polaryzacyjne-lustrzane/139086301/pAnulowali mi tamto zamówienie te są warte uwagi ciemniejsze czy takie same ?Są Polskie sklepy które oferują okulary tej marki bo ten trade inn to porazkaWarte tyle że na inne warunki oświetleniowe. Można kupic w Polsce ale cena 800-900 i więcej. Ja zawsze kupuje tego typu rzeczy poza sezonem - kilka miesięcy temu wyrwałem ciemne i jasne po 600 zl za parę. Edytowane 16 Maja 2024 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 A te z pleciony ?Wysłał byś jakiegoś linka z polskiego sklepu jak znajdziesz chwilę . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Warte tyle że na inne warunki oświetleniowe. Można kupic w Polsce ale cena 800-900 i więcej. Ja zawsze kupuje tego typu rzeczy poza sezonem - kilka miesięcy temu wyrwałem ciemne i jasne po 600 zl za parę. też mi zamówienie na King Tide anulowali, mimo iż nadal w ofercie są. W Plecionie są Reeftony Pro, ale niestety Cat.2, w vision Express, brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Te z pleciony ponoć nie nadają się na żadne słońce . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Te z pleciony ponoć nie nadają się na żadne słońce .Mam te kat 2 i moim zdaniem sie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi