Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przesiadłem się z tych:

http://allegro.pl/browning-sandstorm-okulary-polaryzacyjne-i4048286053.html

na te: 

http://smithoptics.eu/products/#/Prescription+Eyewear/Prescription+Mens/Riverside/view/

Wrażenia.

Obawiałem, się że skoro są szklane będą ciężkie, że będę je czuł na nosie (nie mam wady wzroku, nie jestem przyzwyczajony do okularów). Nie potrzebnie. Noski i za uszami leżą idealnie. Wizualnie wydaję się wąskie i że będzie słońce "bokami wlatywało" jednak po przyciśnięciu do nosa "kryją" w 100%. 

Przychylam się w 100% do zdań kolegów, że najlepszy sprzęt to taki, o którym się zapomina nad wodą. Zapomniałem o nich po 5 minutach. 

Polaryzacja... działa. Nie wiem nie znam się na tym, przy zakładaniu na zmianę smith`ów i browningów nie powiedziałbym, że jest niebo do ziemi. Obraz w smithach jest jakby czystszy, ale nie założę się, że bym rozpoznał różnicę jakby mi kto kazał w ciemno wybierać. 

Kolor szkieł. Po przejściu kilku ciemniejszych wybieram zdecydowanie żółte. Noszę je kiedy jest słońce i kiedy nie ma. Przywykłem. Wolę jasne. Zwłaszcza, że często zostaję nad rzeką do zmroku, a wówczas dłużej mogę mieć na nosie jasne. 

Smith tu jest lepszy, są żółte, ale nie tak mocno jak browningi. Lepiej się sprawdziły w pełnym słońcu. 

Ponoć te smithy są fotochromatyczne. Byłem wczoraj na pstrągach w od 8:00 do 14:00. Pełne słońce non stop pewnie nie miały szans pokazać, albo ja nie umiem tego zauważyć. 

W ostanich sezonach mocno badalem temat. 

Byly Lesathy Shimano, byly Wiley X, byly Smithy Stronghold.

Teraz mam takie Riverside z zoltymi szklami (za namowa dobrych Kolegow) i za wszystkie pozostale razem wziete bym ich nie zamienil.

:)

• Like 1

Jeżeli chodzi o LIW LEWANTY to nie wiem jak z jakością, ale z taka obsługą klienta furory na rynku nie zrobią. Dwa tygodnie temu wysłałem mila z pytaniem, gdzie można kupić i jakie są ceny modeli z katalogu ..... do dzisiaj brak jakiejkolwiek odpowiedzi .... pisałem na maila działu handlowego. Widać nie zależy im na sprzedaży ;)

J.

Jeżeli chodzi o LIW LEWANTY to nie wiem jak z jakością, ale z taka obsługą klienta furory na rynku nie zrobią. Dwa tygodnie temu wysłałem mila z pytaniem, gdzie można kupić i jakie są ceny modeli z katalogu ..... do dzisiaj brak jakiejkolwiek odpowiedzi .... pisałem na maila działu handlowego. Widać nie zależy im na sprzedaży ;)

J.

Może spróbuj tu: Sebastian Szczawiński-   sklep@sezonnaleszcza.pl

Całkiem rzeczowy Sprzedawca z Allegro

• 3 tygodnie później...

Panowie dzisiaj na ibood okulary polaryzacyjne Smith Optics w bardzo dobrej cenie 169,95 zł + 29,95 zł przesyłka. Normalna ich cena to około 111 funtów brytyjskich. Promocja ważna tylko dziś.

Model Ridgeway w poniższych godzinach dostępne następujące kolory soczewek:

• Wersja R81EE (do 10:00) - soczewki szare
  • Wersja AOZ PX od 10:00 do 17:00 - soczewki szaro zielone
  • Wersja TRF AY od 17:00 do 00:00 - soczewki brązowe

link z pełnym opisem tutaj: http://www.ibood.com...h-beauty-pl/pl/

Sam chyba zaczekam do 17 i kupię wersję z brązowymi soczewkami  :)

Panowie dzisiaj na ibood okulary polaryzacyjne Smith Optics w bardzo dobrej cenie 169,95 zł + 29,95 zł przesyłka. Normalna ich cena to około 111 funtów brytyjskich. Promocja ważna tylko dziś.

Model Ridgeway w poniższych godzinach dostępne następujące kolory soczewek:

• Wersja R81EE (do 10:00) - soczewki szare
  • Wersja AOZ PX od 10:00 do 17:00 - soczewki szaro zielone
  • Wersja TRF AY od 17:00 do 00:00 - soczewki brązowe

link z pełnym opisem tutaj: http://www.ibood.com...h-beauty-pl/pl/

Sam chyba zaczekam do 17 i kupię wersję z brązowymi soczewkami  :)

Arctica S116. po porównaniu z używanymi do tej pory Flying Fisherman, wypadają lepiej pod względem wykonania (mimo, iż to chińszczyzna), polaryzacji i wygody. dodatkowym atutem jest fotochrom. nie wiem tylko czy każdemu będą pasować. na moją małą głowę są OK.

Edytowane przez StCroix

Na komary mam jeszcze coś mocniejszego repel 98,11% deet ale na 1000procent to nie od tego(po prostu chyba od potu) zresztą koledze dzieje się to samo a żadnych środków na komary nie używa bo Go po prostu nie gryzą!

I myślałem nad zakupem tych okularów.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-okulary-radar-eye-g5-a65-p2175-k13916.html

Edytowane przez sw.RP

W obu przypadkach miałem tak że patrząc w stronę nosa obraz nieco był rozmazany (dość irytujące), [...].

Zwierzu, bo jak się zeza robi to się zawsze trochę obraz zamazuje  :lol:.

Ja kupuję zwykle taniacze z Auchana/Carrefoura. Jest parę takich dostaw "polaroidów" w sezonie wiosenno - letnim, okulary w linii klasycznej, aviatory, pseudo RayBany itp. mi paszą bo nie lubię tych o wyglądzie sportowym. A no i działają oczywiście :)  

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Odkopuję, aby nie zakładać nowego wątku.

Poszukuję niedrogich (50-60, powiedzmy 100 zł max) okularów polaryzacyjnych. Krój wiadomo, że sobie sam wybiorę. Jakie obecnie firmy produkują poprawne produkty ? Przewertowałem archiwalne już wypowiedzi, ale mam wątpliwości właśnie co do tego jak po kilku latach wygląda trzymanie poziomu np. przez Solano. W tej chwili używam okularów Grauvell, ale zebrały przez minione 3 lata już sporo rys. Dodatkowo szukam patrzałek dla mojej kobietki - nie wędkuje, ale sporo jeździmy za miasto, więc przydałyby się polarki zamiast klasycznych przeciwsłonecznych. No i tutaj mam jeszcze większą zagwozdkę, bo trudno mi w ogóle trafić na damskie okulary polaryzacyjne. 

• Like 1

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...