Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co się sugerować krajem produkcji... Ostatnio kupiłem za niemałe pieniądze okulary Wiley X - woda mi się otworzyła... Dosłownie. Made in China.

Marcinie napisz proszę dokładnie jaki to model z którego jesteś tak bardzo zadowolony.

Też jestem zainteresowany kupnem czegoś lepszego na ten sezon.

• Like 1

Marcinie napisz proszę dokładnie jaki to model z którego jesteś tak bardzo zadowolony.

Też jestem zainteresowany kupnem czegoś lepszego na ten sezon.

Jasne, chodzi o te szkła, znajdziesz je pod tym linkiem.

Mają ciekawą opcję dodatkowej pianki, która "uszczelnia" oczy przed grubszym wiatrem, zimnem - kupiłem je przede wszystkim na okres późna jesień - wczesna zima, gdzie jeszcze nie mamy zbyt wiele słońca, a aura próbuje czasami przegonić znad wody.

A ja ostatnio bylem u siebie w Decathlonie i kupilen te okularki https://www.decathlon.pl/okulary-polaryzacyjne-skyrazer-id_8328905.html po przeceny byly na wieeeele artykulów i tqkze na te okulary ktore byly przecenione z 45 na 25zl. No plastik oprawek czuc ze to chinski material ale "szkiełka" naprawde robia robote i to nie tylko nad woda ale pieknie wyostrza i rozjasnia teren. No i fajnie przyjemnie sie je nosi wiec za 25zl to baardzo polecam sprobować

Nad wodą używałem już chyba z 10 par okularów. Kiedyś kupiłem w Real kilka szt. najtańszych spolaryzowanych za bodajże 20 zeta i spisywały się dość dobrze, ale z trwałościa było oczywiście kiepsko. Miałem też okulary "wędkarskie" Solano, niestety plastikowe, wiec udało się je złamać. Testowałem też jakieś Jaxony. Podsumowując - różnicy w polaryzacji wielkiej pomiędzy no name, a "wędkarskimi" zbytniej nie widziałem - na pewno nie takiej, która usprawiedliwiałaby różnice w cenie. Teraz zaopatrzyłem się w kilka par zakupionych w Chinach i są całkiem solidne. Zobaczę ile wytrzymają.

Odkopuję temat z pytaniem: czy licytować okulary Maui Jim z poniższej aukcji, jeśli tak to do jakiej kwoty warto próbować?

http://allegro.pl/okulary-polaryzacyjne-maui-jim-sailfish-japan-i5979323542.html

Czy lepiej wziąć nowe Liw Lewanty Relax?

http://allegro.pl/liw-lewant-okulary-rozjasniajace-relax-r003-1a-4-i5515190561.html

Nie lubię ciemnych szkieł - okulary mają mi służyć także do jazdy samochodem.

• 2 tygodnie później...

Kupowałem na Spójni w Warszawie - po rabacie, więc było ok. Przeszedłem ze szkiełek Oakley, mam trzy pary "cywilne" - też nie są byle g...no. ale te szkła WileyX naprawdę są mega. Mam serię Climate Control, co daje mi jeszcze opcję dodatkowej pianki, która izoluje oczy od chłodu, wiatru... fakt jest taki - moim zdaniem - super polaryzacja. To, co teraz widzę w wodzie - wcześniej - nie było takiej opcji. Do tego mam dożywotnią gwarancję na oksy. Dla mnie ok. Drogo, ale dostaję za to zupełnie inne wrażenia, jakość i opcję obserwowania wody, która do tej pory była dla mnie niedostępna - a myślałem, że Oakley jest już naprawdę grubą opcją. Warto też sprawdzić Smith Optics. Nie pròbowałem, ale ponoć jest super.

Zdecydowanie :) Okulary WileyX są rewelacyjne... chyba pod każdym względem. Uważam,że nie warto nosić żadnej chińszczyzny typu Dragon, Jaxon itp. Szkoda zdrowia i nerwów na kiepskie "oczy"

• Like 1

Tak,tylko cena 100zł x6 ;)

Wiadomo, nie każdego stać. Rozumiem to doskonale. Ale sprawić sobie taki prezent na urodziny lub pod choinkę? Mniejsze wyrzuty sumienia :P No ale jakość i właściwości w porównaniu do tych za 100? Bez dwóch zdań. Wczoraj na Fejsie wrzucili filmik.

https://www.facebook.com/wileyx/videos/1104952069545282/

Miałem w rękach te Willeye będąc w Poznaniu na Targach . Na nosie też . Wykonanie świetne , soczewki również . Oczywiście na ile można było to ocenić na stoisku ... Ale nie wiem , czy to kwestia mojej nieforemnej twarzoczaszki , bo leżały mi na nosie jakoś średnio . Miałem wrażenie , że zbytnio odstawały górą . Jak była uszczelniająca pianka , było jeszcze w miarę . Ale po jej zdjęciu miałem zbyt wiele wolnej przestrzeni nad oczami . A , jeśli się nie mylę , jest tylko jeden fason tych okularków . Choć tłok był duży i może coś mi umknęło . Też tak macie ? Jak odczucia z przymiarek ?

Mi te okulary podobają strasznie, szczególnie jeden model TIDE. Tyle ze w poznaniu mialem je na glowie z brazowymi szklami.cel to szkla niebieskie.Idealnie leży na mojej głowie i są warte swojej ceny, a każda opinia użytkownika tylko mnie utwierdza w przekonaniu co za życzę sobie na urodziny:)

Poszczególne modele mają inną rozmiarówkę. Arrow jest S-M, Tide z kolei M-L. Racja, Arrow bez pianki może się zsuwać z nosa i zależy to od kształtu i rozmiaru czachy. Sprawdzić jeszcze muszę Tide (model Stefana Trumstedt'a) - jak doleci dam znać jaka jest różnica

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Sprawdzić jeszcze muszę Tide (model Stefana Trumstedt'a) - jak doleci dam znać jaka jest różnica

Czy to są okulary sygnowane jego nazwiskiem, czy tez może te, w których łowi? Mógłbyś wrzucić linka gdzie można znaleźć te okulary?

Nie są sygnowane, Stefek w nich łowi cały czas. Jest zresztą na liście endorserów firmy. Możesz je znaleźć np TU, ja je ściągam przez Centrum Wędkarstwa - od jakiegoś czasu mają kilka ich modeli na stanie w sklepie na Spójni. Można wpaść i sprawdzić, przymierzyć. A jak jeszcze pomarudzisz, to ktoś podejdzie z Tobą na brzeg Wisły żebyś sprawdził na własne oczy czy warto.

Nie są sygnowane, Stefek w nich łowi cały czas. Jest zresztą na liście endorserów firmy. Możesz je znaleźć np TU, ja je ściągam przez Centrum Wędkarstwa - od jakiegoś czasu mają kilka ich modeli na stanie w sklepie na Spójni. Można wpaść i sprawdzić, przymierzyć. A jak jeszcze pomarudzisz, to ktoś podejdzie z Tobą na brzeg Wisły żebyś sprawdził na własne oczy czy warto.

Dzieki za info jak będę w CW to z pewnoscia się nimi zainteresuje, a znajac mnie to nie będę marudził :)

• Like 1