Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wpadły mi w oko takie okulary z soczewkami TALEX.

http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/glass/normal_gs/talex003/index.html

Dość popularne soczewki w JP ale nie miałem z nimi styczności a w moim optyku robią wielkie oczy... Może ktoś miał z nimi styczność bo rozważam w końcu zakup porządnych okularów i szukam opinii ;)

Ostatnio wpadły mi w oko takie okulary z soczewkami TALEX.

http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/glass/normal_gs/talex003/index.html

Dość popularne soczewki w JP ale nie miałem z nimi styczności a w moim optyku robią wielkie oczy... Może ktoś miał z nimi styczność bo rozważam w końcu zakup porządnych okularów i szukam opinii ;)

Rafale, nie widzę cen tych okularów i który to stopień zaciemnienia od 1- do 4 ( jeśli się nie mylę ) .

• 2 tygodnie później...

SMITH Optics - szklaki

proszę nie patrzeć na ostrość zdjęcia (w rzeczywistości ostrość/klarowność widzenia jest genialna), bo mi jakoś AF trochę wariował przez soczewki, chodzi mi o samą polaryzację

Szkło to szkło Kamil, daje najlepsze efekty.

SMITH Optics - szklaki

proszę nie patrzeć na ostrość zdjęcia (w rzeczywistości ostrość/klarowność widzenia jest genialna), bo mi jakoś AF trochę wariował przez soczewki, chodzi mi o samą polaryzację

attachicon.gifa.jpg attachicon.gifb.jpg

Również używam szklaków od SMITH'a. Odkąd je kupiłem nie szukam innych. Polecam niezdecydowanym.

Oakley też mają dobrą polaryzację, zdjęcia nie oddadzą różnicy, bo właśnie w ostrości jest ona największa (straszny back focus mam robiąc zdjęcia przez soczewki, aparat to ułom, dodatkowo czasy rzędu 1/20 i zwłaszcza w SMITH mocno poruszone)

Gascan Black Iridium (10% przepuszczalności, na całodzienne pływanie po Wiśle w największej klarze)

post-50364-0-28894400-1478696953_thumb.jpg

kupiłem też coś takiego na pływanie w pochmurne ciemne dni i od wiatru oraz zacienione strumyki, polaryzacja w rzeczywistości jest, ale przy przepuszczalności 75% nie ma co oczekiwać cudów, mają głównie refleksy niwelować i nie zaciemniać, ostrość w rzeczywistości przyzwoita, ale nie powala

https://sublimeoptics.com/transparent-yellow-hi-contrast-replacement-lenses-for-oakley-ogas.html

post-50364-0-48318100-1478696959_thumb.jpg

Edytowane przez BazyL