szczupak1 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Polecam Tym co mają TK MAX u siebie lecieć bo dali kupę polaroidów nadających się na rybki. Ja mam chyba z 3 pary po 100 - 150zł. Ceny sklepowe sprawdzone nawet po 400zł. Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Polecam Tym co mają TK MAX u siebie lecieć bo dali kupę polaroidów nadających się na rybki. Ja mam chyba z 3 pary po 100 - 150zł. Ceny sklepowe sprawdzone nawet po 400zł.Jakie marki ? Bo jak marki Polaroid to podziękuję. Zeszła na psy. Miałem. Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jakie marki ? Bo jak marki Polaroid to podziękuję. Zeszła na p Polecam Tym co mają TK MAX u siebie lecieć bo dali kupę polaroidów nadających się na rybki. Ja mam chyba z 3 pary po 100 - 150zł. Ceny sklepowe sprawdzone nawet po 400zł. nie lepiej zamiast 3 par jedna porzadna? przeciez to ma chronic oczy, wiec jakosc chyba bedzie bardziej istotna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Czy to pewny sklep bo cena dobra . https://www.optykaworld.pl/designer-sunglasses/Smith/Smith-OUTLIER-XL-Polarized-SST-QG-368330.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Czy to pewny sklep bo cena dobra . https://www.optykaworld.pl/designer-sunglasses/Smith/Smith-OUTLIER-XL-Polarized-SST-QG-368330.html Raczej nie;https://www.opineo.pl/opinie/optykaworld-pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Siemka, Panowie co myślicie o tych okularach ?https://allegro.pl/oferta/eleganckie-okulary-polaryzacyjne-solano-ss-20729-a-7897013267Dobry wybór czy może jednak inny odcień szkieł ? Bądź inne okularki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Witama podpowie ktoś jakie rozjaśniające do 130 zł max. Czy np. SOLANO FL-20039C1 to bedzie dobry wybór ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Witama podpowie ktoś jakie rozjaśniające do 130 zł max. Czy np. SOLANO FL-20039C1 to bedzie dobry wybór ?Nie ma okularów rozjaśniających. Nawet przeźroczyste ograniczają ilość światła docierającego do oczu.Ale Solano to dobre okulary. W tej cenie chyba nic lepszego nie kupisz, przynajmniej ja takich nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopo19 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam, możecie polecić okulary fotochromy polaryzacyjne? Chciał bym fotochromy ze względu, że moja rzeczka pstrągowa miejscami jest zarośnięta drzewami i w zwykłych polaryzacyjnych przeciwsłonecznych jest za ciemno. Szukam tak do 200 złotych mogą być tańsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam, możecie polecić okulary fotochromy polaryzacyjne? Chciał bym fotochromy ze względu, że moja rzeczka pstrągowa miejscami jest zarośnięta drzewami i w zwykłych polaryzacyjnych przeciwsłonecznych jest za ciemno. Szukam tak do 200 złotych mogą być tańsze Też szukam czegoś w tym typie, łowię wprawdzie głównie na otwartym terenie za to przeważnie późnymi popołudniami do zmroku. Przeglądałem na Alijest sporo ofert od 30 - 40 PLN. Wiem, że za takie pieniądze ciężko kupić coś sensownego nawet w Chinach. Jestem nastawiony wydać 200 - 250 zł. Co możecie polecić? Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopo19 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Też szukam czegoś w tym typie, łowię wprawdzie głównie na otwartym terenie za to przeważnie późnymi popołudniami do zmroku. Przeglądałem na Alijest sporo ofert od 30 - 40 PLN. Wiem, że za takie pieniądze ciężko kupić coś sensownego nawet w Chinach. Jestem nastawiony wydać 200 - 250 zł. Co możecie polecić? Ja z ali kupiłem już jedne, ani polaryzacyjne, ani fotochromy a nawet nie przeciwsłoneczne. Myślałem nad shimano, na ebayu po 50 funtów ale wolał bym najpierw jakiś recenzje ludzi usłyszeć żeby nie wtopić pieniędzy.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Na wasze warunki to chyba lepiej żółte kupić.Używam żółtych Solano na zakrzaczonych pstrągowych ciurkach i w pochmurne dni. Cena w kole 100 - 130 plnhttps://www.fishing-mart.com.pl/pl2/solano-okulary-polaryzacyjne-solano/s/13881 Solano ma też fotochromy https://www.sklep-presto.pl/arctica-okulary-sportowe-s-177fp-4104031/?gclid=CjwKCAjwx_boBRA9EiwA4kIELq9VuyWDvjp8q6I0Kn3fynlayNc-jZicsJPEeNol0Es1M2pk0wxC3xoCCWwQAvD_BwEAle takich nigdy nie używałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Witam, możecie polecić okulary fotochromy polaryzacyjne? Chciał bym fotochromy ze względu, że moja rzeczka pstrągowa miejscami jest zarośnięta drzewami i w zwykłych polaryzacyjnych przeciwsłonecznych jest za ciemno. Szukam tak do 200 złotych mogą być tańsze polecam Wiktora jerkbait.pl/topic/74642-okulary-polaryzacyjne-z-korekcją/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 WitamZnalazłem na eBayu okulary Maui Jim 175$ ...cena do zaakceptowania.23$ za przesyłkę do Polski to razem już prawie 200$ ...i to już jest blisko odpuszczenia sobie takiego wydatku.Spodziewam się jednak kosztów za cło ...a może i jeszcze coś o czym nie wiem ?Czy ktoś wie jaką sumą, taki transfer z USA może się zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 WitamZnalazłem na eBayu okulary Maui Jim 175$ ...cena do zaakceptowania.23$ za przesyłkę do Polski to razem już prawie 200$ ...i to już jest blisko odpuszczenia sobie takiego wydatku.Spodziewam się jednak kosztów za cło ...a może i jeszcze coś o czym nie wiem ?Czy ktoś wie jaką sumą, taki transfer z USA może się zamknąć? Dodaj jeszcze 23% VAT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 WitamZnalazłem na eBayu okulary Maui Jim 175$ ...cena do zaakceptowania.23$ za przesyłkę do Polski to razem już prawie 200$ ...i to już jest blisko odpuszczenia sobie takiego wydatku.Spodziewam się jednak kosztów za cło ...a może i jeszcze coś o czym nie wiem ?Czy ktoś wie jaką sumą, taki transfer z USA może się zamknąć? Nie wiem jaki konkretnie model masz na myśli ale to jest już chyba na granicy opłacalności tego przedsięwzięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Kupiłem na aliexpress okulary marki KingSeven. Wcześniej miałem Solano, ale gdzieś mi się zgubiły. Na pełną ocenę muszę się wstrzymać do pierwszego pływania ale na pierwszy rzut oka zrobiły na mnie mega wrażenie. Koszt - niecałe 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Nie wiem jaki konkretnie model masz na myśli ale to jest już chyba na granicy opłacalności tego przedsięwzięcia.175$+przesyłka+vat =240$ ...-i czar prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Kupiłem na aliexpress okulary marki KingSeven. Wcześniej miałem Solano, ale gdzieś mi się zgubiły. Na pełną ocenę muszę się wstrzymać do pierwszego pływania ale na pierwszy rzut oka zrobiły na mnie mega wrażenie. Koszt - niecałe 50 zł. gratuluje pomyslu.w koncu oczy mozna sobie wymienic na nowe... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 175$+przesyłka+vat =240$ ...-i czar prysł.A jaki model z Maui Jim chcesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) A jaki model z Maui Jim chcesz kupić?Szklane High Transmission w oprawkach klasycznych "Tail Slide"Znalazłem na eBayu za 175$ ... Znam te szkła, ...rewelacja na ciemne pory dnia.Polecam każdemu kto ignoruje potrzebę używania okularów w takich warunkach. Sam do niedawna nie widziałem w tym sensu,nie mówiąc już o wydawaniu na to kasy, rzędu dobrego blanku.W odróżnieniu od radykalnie jasnych Low Light Ignitor "Smith Optics" i równie rozjaśniających Silver Sunrise Mirror "Costa Del Mar",te Maui, delikatnie przyciemnione zielenią, sprawdzają się również w bardziej słoneczne dni. Oczywiście, nie w pełną lampę! ale taki,słoneczny przygaszony chmurami dzień, kiedy na ciemne szkła jest za ciemno. Edytowane 10 Lipca 2019 przez Remicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) gratuluje pomyslu.w koncu oczy mozna sobie wymienic na nowe...Hmm, zapewne jakbym wydał na WX'y lub inne high endy made in thailand/vietnam/philipines whatever - kwotę 400 - 600 zł wówczas miałbym poczucie zupełnej pewności, że moje oczy są bezpieczne. A już na pewno fakt, że zapłaciłem tyle za topowy produkt nie pozwalałoby mi myśleć inaczej.....A drążąc dalej - masz jakieś przesłanki ku temu by udowodnić, że okulary z chin mają szkła tak marnej jakości, że wręcz psują oczy ? Chętnie zanurzę się w lekturze i nie będzie mi żal wywalić ich do kosza jeśli spotkam się z jakimiś konkretnymi argumentami. Parzę kawę i czekam..... Edytowane 10 Lipca 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Znam te szkła, ...rewelacja na ciemne pory dnia.Polecam każdemu kto ignoruje potrzebę używania okularów w takich warunkach. Sam do niedawna nie widziałem w tym sensu,nie mówiąc już o wydawaniu na to kasy, rzędu dobrego blanku.W odróżnieniu od radykalnie jasnych Low Light Ignitor "Smith Optics" i równie rozjaśniających Silver Sunrise Mirror "Costa Del Mar",te Maui, delikatnie przyciemnione zielenią, sprawdzają się również w bardziej słoneczne dni. Oczywiście, nie w pełną lampę! ale taki,słoneczny przygaszony chmurami dzień, kiedy na ciemne szkła jest za ciemno. Mam dwie pary Maui Jim - brązowe z Maui Pure oraz zielone z poliwęglanu. Jeżeli chodzi o zielony kolor szkieł to jest tak jak piszesz. Bardzo fajnie sprawdzają się w pochmurne dni, poprawiają widoczność oraz dają radę przy lekkim słońcu. Na mocne słońce już się nie nadają. Brązowe szkła od MJ uważam za najbardziej uniwersalne na zmienne warunki pogodowe. Przy pełnym słońcu również. Jedynie gdzie nie widział bym ich zastosowania to pełne słońce na otwartej wodzie. Tam już na dłuższy czas mogą być za słabe. Na pełną wodę zdecydowanie polecam te szare, które jednak jak dla mnie średnio sprawdzają się do jazdy samochodem. Są po prostu za mocno przyciemnione. Jak patrzysz w szarych na zacienione miejsca nie widać szczegółów. Gdybym miał wybrać jeden kolor szkieł z MJ to wybrał bym brązowy jako najbardziej uniwersalny. Jest jeszcze Maui Rose czyli różowy ale tych nie miałem okazji przetestować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 ...Gdybym miał wybrać jeden kolor szkieł z MJ to wybrał bym brązowy jako najbardziej uniwersalny.Zgadzam się w 100%Brązowe soczewki, ogólnie właśnie mają opinię szkieł najbardziej wszechstronnych.Mam brązowe(copper) Costa Del Mar z soczewkami 580G, jestem bardzo zadowolony.Świetne na słoneczne wędkowanie, jak i codzienne letnie użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Hmm, zapewne jakbym wydał na WX'y lub inne high endy made in thailand/vietnam/philipines whatever - kwotę 400 - 600 zł wówczas miałbym poczucie zupełnej pewności, że moje oczy są bezpieczne. A już na pewno fakt, że zapłaciłem tyle za topowy produkt nie pozwalałoby mi myśleć inaczej.....A drążąc dalej - masz jakieś przesłanki ku temu by udowodnić, że okulary z chin mają szkła tak marnej jakości, że wręcz psują oczy ? Chętnie zanurzę się w lekturze i nie będzie mi żal wywalić ich do kosza jeśli spotkam się z jakimiś konkretnymi argumentami. Parzę kawę i czekam.....bardzo prosze.udaj sie do najblizszego optyka tudziez okulisty.otrzymasz wyczerpujaca odpowiedz.zadziwa mnie Twoja lekkomyslnoscw koncu oczy masz jedne i musza Ci starczyc na cale zycie.sam sobie odpowiedz czy takie oszczednosci maja sens.zycze zdrowia ps.tak na szybko z siecihttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16392183,Okulary_przeciwsloneczne_za_30_zl_bezpieczne_dla_oczu_.html Edytowane 10 Lipca 2019 przez peresada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi