lexi Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Oprócz Turcji, gdzie faktycznie było dużo okularów z napisem Smith, ale takich modeli co nigdy w żadnym katalogu nie widziałem i nie miały one żadnego niby chromapopu czy fotochromu to nie spotkałem się(gogli też nie widziałem podrobionych). Oakleya nie znam towarów i marki więc nie mam pojęcia.Zapewne.... nie przypuszczam żeby byly podpisane ze są podrobione ..Mnóstwo tego towaru w internecie jest...wystarczy porównać ceny do tych u producenta w sklepie firmowym - jeśli są trochę niższe to OK - wynika to z polityki marketingowej wielu firm ale jeśli są nowe i za ułamek ceny to sorry - nie ma "garbatych aniołków" Kiedyś widziałem w salonie Cartiery za równowartości 5500$ a na bazarku parę ulic dalej "te same" za dychę - jak myślisz byly autentyczne?? Zeby było ciekawie to w środku Pekinu było w czasach gdy Pekin zaczynał dopiero słynąc ze swojej "kreatywności" ..Oakley ze względu na cenę dotarł stosunkowo późno do Polski - myślę ze podobna połka co SMITH czyli górny pułap klasy średniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 ..Oakley ze względu na cenę dotarł stosunkowo późno do Polski - myślę ze podobna połka co SMITH czyli górny pułap klasy średniej....Oakley późno dotarł do Polski bo był bardzo dobrą amerykańską marką, niestety jej właściciel został zmuszony do sprzedania marki globaliście i teraz jest dostępna wszędzie. Klasa zarówno jednej jak i drugiej marki w przedziale do 700-800 pln bez żadnych przecen jest zazwyczaj identyczna. Powyżej tej ceny Smith bije Oakley-a na głowę. Chodzi oczywiście o materiał z którego są robione soczewki. Żadna firma na świecie która robi soczewki z poliwęglanu nie jest żadną wysoką półką w optyce okularowej. Dlatego materiał z którego są zrobione szkła rzadko jest podawany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Oakley późno dotarł do Polski bo był bardzo dobrą amerykańską marką, niestety jej właściciel został zmuszony do sprzedania marki globaliście i teraz jest dostępna wszędzie. Klasa zarówno jednej jak i drugiej marki w przedziale do 700-800 pln bez żadnych przecen jest zazwyczaj identyczna. Powyżej tej ceny Smith bije Oakley-a na głowę. Chodzi oczywiście o materiał z którego są robione soczewki. Żadna firma na świecie która robi soczewki z poliwęglanu nie jest żadną wysoką półką w optyce okularowej. Dlatego materiał z którego są zrobione szkła rzadko jest podawany Pozdrawiam..dlatego umieściłem te firmy w klasie średniej (aczkolwiek wysoko).. ..nie bardzo wiem kto komu robi soczewki do okularów ale różnice są spore - miałem (w pewnym sensie nadal mam ) Cartiery ze szkłami z poliwęglanu - byly kapitalne, na tyle ze jak się oprawki rozsypały oddałem do optyka żeby mi jakieś dobrał do szkieł - zobaczymy czy coś wykombinuje..bardzo się wzbraniał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dokladnie. Oakley dzisiaj to przecietniak. Niestety do grupy tych nalezacych do globalisty dolaczyla tez Costa Del Mar. Wlascicelem jest teraz Luxottica. Co bedzie dalej to chyba mozna sie domyslec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 ..nie bardzo wiem kto komu robi soczewki do okularów ale różnice są spore - miałem (w pewnym sensie nadal mam ) Cartiery ze szkłami z poliwęglanu - byly kapitalne, na tyle ze jak się oprawki rozsypały oddałem do optyka żeby mi jakieś dobrał do szkieł - zobaczymy czy coś wykombinuje..bardzo się wzbraniał Nie dziwie się że się wzbraniał, nie dość że trzeba sparować rozmiar szkła to jeszcze krzywiznę oprawki, zawsze trzeba coś przeszlifować a nie znam optyka który lubi poliwęglan Dokladnie. Oakley dzisiaj to przecietniak. Niestety do grupy tych nalezacych do globalisty dolaczyla tez Costa Del Mar. Wlascicelem jest teraz Luxottica. Co bedzie dalej to chyba mozna sie domyslec....Więc Costa i Oakley jest w tym samym portfolio. Luxo szczególnie po połączeniu z Essilorem i przejęciu Vision Expres jest znane na całym świecie z wrogiego przejmowania dobrych marek. Po czym inwestują w marketing totalnie olewając szeroko rozumianą jakość. Przykładem Jeleniogórskie Zakłady Optyczne obecnie JZO. Mieliśmy genialną fabrykę szkieł okularowych obecnie mamy klasycznego przeciętniaka który korzysta z technologii Essilor sprzed kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 ..onegdaj kupiłem Bolle (~120$ wiec nie mało) ... na myjni powloką (ta od zewnątrz) spłynęła z okularów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Nie dziwie się że się wzbraniał, nie dość że trzeba sparować rozmiar szkła to jeszcze krzywiznę oprawki, zawsze trzeba coś przeszlifować a nie znam optyka który lubi poliwęglan Więc Costa i Oakley jest w tym samym portfolio. Luxo szczególnie po połączeniu z Essilorem i przejęciu Vision Expres jest znane na całym świecie z wrogiego przejmowania dobrych marek. Po czym inwestują w marketing totalnie olewając szeroko rozumianą jakość. Przykładem Jeleniogórskie Zakłady Optyczne obecnie JZO. Mieliśmy genialną fabrykę szkieł okularowych obecnie mamy klasycznego przeciętniaka który korzysta z technologii Essilor sprzed kilku lat. Tak. Costa Del Mar jesli dobrze pamietam wykupilo Essilor w 2014, pozniej Essilor polaczyl sie z Luxottica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Tak. Costa Del Mar jesli dobrze pamietam wykupilo Essilor w 2014, pozniej Essilor polaczyl sie z Luxottica. Tak. Costa Del Mar jesli dobrze pamietam wykupilo Essilor w 2014, pozniej Essilor polaczyl sie z Luxottica. Ostatnią szansa rodzimych optyków jest wspieranie polskich firm bo inaczej będzie po polskim rzemiośle 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jakie byście polecili okulary z solano lub inne o niebiesko-zielonych szkłach do 150 zł? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nags1981 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 U jn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stonka Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Czy jesteście w stanie polecić jakiś sensowny model w cenie do około 200, maks 250zł? Czy też okulary w tej cenie nie będą wcale w widoczny sposób lepsze od takich za około 100zł i raczej nie warto dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stonka Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Poszukuję okularów polaryzacyjnych, które sprawdzą się podczas brodzenia zapewniających dobrą widoczność.Jesteście w stanie coś podpowiedzieć?Wiem, że jest już tego typu temat ale dość martwy i że sporą ilością dyskusji "obok". przeniesione, proszę kontynuować tutaj Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Panowie Szukam jakiegoś sprawdzonego modelu okularów do łowienia na zakrzaczonych pstrągowych ciurkach. Czyli jak najjaśniejsze szkła z przyzwoitą polaryzacją.Szukam czegoś do 250 pln. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha79 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Tak se kminie, czy Tim Pleciona robi ludzi w balona? 200zl vs 28zl .. na moje koślawe oko są identyczne poza oczywiście logo. 200zł 28zł Edytowane 4 Marca 2022 przez czacha79 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Panowie Szukam jakiegoś sprawdzonego modelu okularów do łowienia na zakrzaczonych pstrągowych ciurkach. Czyli jak najjaśniejsze szkła z przyzwoitą polaryzacją.Szukam czegoś do 250 pln.Wybrałeś coś? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Wybrałeś coś? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaJeszcze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Panowie Szukam jakiegoś sprawdzonego modelu okularów do łowienia na zakrzaczonych pstrągowych ciurkach. Czyli jak najjaśniejsze szkła z przyzwoitą polaryzacją.Szukam czegoś do 250 pln.Może te,????.Zobacz ofertę:https://allegro.pl/oferta/okulary-polaryzacyjne-solano-etui-fl-20039-c1-11948555090 Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy.https://allegro.pl/apka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Tak se kminie, czy Tim Pleciona robi ludzi w balona? 200zl vs 28zl .. na moje koślawe oko są identyczne poza oczywiście logo. 200zł 0E131ACB-1EB5-4E97-BF48-03C81F33FCE6.jpeg 28zł 1A40CE6C-BEF7-4052-BC4B-D764E897CAB0.jpegPrzecież to norma. I uwielbiam teksty pod nabijaniem ludzi w balona..." nie kupujesz nie komentuj".W naszym hobby to popularna praktyka. Doją Nas z każdej strony, Trzeba być czujnym jak ważka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Witam,widzę, ,ze jest tu dużo osób z wiedzą nt. okularów i chciałbym skorzystać z Waszej opinie przy zakupie swoich pierwszych.Co prawda szukałem po słowach kluczowych, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi. Głównie zastanawia mnie kolor szkieł, nie bardzo wiem, które wybrać.Zawęziłem wybór do 2, mianowicie - Blue Mirror i Yellow Mirror.Okulary chce kupić z przeznaczeniem na pstrągowe rzeki. Jak myślicie, który z nich będzie odpowiedni i najbardziej uniwersalny pod względem pogody ? Poniżej link do pozostałych kolorów, może inne będą bardziej odpowiednie na moje potrzeby - https://pleciona.pl/pl/c/Outlaws/7627 A może macie jakieś opinie o samej marce, też z chęcią wysłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha79 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 A może macie jakieś opinie o samej marce, też z chęcią wysłuchamPrzeczytaj post wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Tak se kminie, czy Tim Pleciona robi ludzi w balona? 200zl vs 28zl .. na moje koślawe oko są identyczne poza oczywiście logo. 200zł 0E131ACB-1EB5-4E97-BF48-03C81F33FCE6.jpeg 28zł 1A40CE6C-BEF7-4052-BC4B-D764E897CAB0.jpeg jeszcze bys podlinkowal oferte z allie czy gdzie je znalazles, bo bym przetestowal te cuda techniki ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Np. tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Tak se kminie, czy Tim Pleciona robi ludzi w balona? 200zl vs 28zl .. na moje koślawe oko są identyczne poza oczywiście logo. 200zł 0E131ACB-1EB5-4E97-BF48-03C81F33FCE6.jpeg 28zł 1A40CE6C-BEF7-4052-BC4B-D764E897CAB0.jpegOczywiście, ze robi. Setki firm na tym bazuje, nie tylko na okularach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Flying Fisherman test okularów za około trzy i pół stówki. https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117726-okulary-polaryzacyjne-flying-fisherman-test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Oczywiście, ze robi. Setki firm na tym bazuje, nie tylko na okularach. Nie ma szans by kupić porządną polaryzację za takie kwoty, wyjątkiem kiedyś była firma Polaroid za 350 pln można było kupić okulary z przyzwoitymi soczewkami polaryzacyjnymi, soczewkami nie folią polaryzacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi