Skocz do zawartości

Okulary polaryzacyjne

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kup york, mistrall, solano, dragon, savage wszystko to samo a jak zgubisz nie będzie żal. Z mojego wieloletniego doświadczenia wynika że i tak przy max szacunku każde nawet najdroższe okulary wymienisz co rok lub dwa. Polaryzacja to stara, tania technologia i nie warto płacić więcej niż te powiedzmy 150pln. Na nasz ciemny i ponury kraj soczewki bursztynowe lub miedziane są według mnie najlepsze. Pozdrawiam i życzę wielu pięknych okazów.

• Like 4

Kiedyś odwiedziłem sklep muchowy i wpadły mi w ręce okulary firmy Traper i złego słowa nie mogę powiedzieć na temat wykonania i nawet dobrze siedziały na mojej głowie i gdyby nie fakt że mam już inne okulary to bym je kupił ale nie jestem zbieraczem  :) ponoć mają też dobrą polaryzację a cena to już bajka  ;)

Okulary polaryzacyjne, wędkarskie, sklep internetowy - Traper

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Kiedyś odwiedziłem sklep muchowy i wpadły mi w ręce okulary firmy Traper i złego słowa nie mogę powiedzieć na temat wykonania i nawet dobrze siedziały na mojej głowie i gdyby nie fakt że mam już inne okulary to bym je kupił ale nie jestem zbieraczem  :) ponoć mają też dobrą polaryzację a cena to już bajka  ;)

Okulary polaryzacyjne, wędkarskie, sklep internetowy - Traper

Potwierdzam bardzo fajne są:-)

Tak się długo zastanawiałem, że w końcu od żony w prezencie dostałem Vision brutal vwf51.

Wykonanie super. Wygodne i lekkie.

Zdziwiło mnie made in France na zauszniku. Zobaczymy jak się będą sprawować nad wodą. Minus, ze są sporo ciemniejsze niż na zdjęciach, bliżej im do bursztynowych niż żółtych.

Edytowane przez Artech
  • Like 1

Jako, ze mam trudności ze zdobyciem Smith’ow Ignitor szukam okularów innej marki do noszenia w dni ze zmiennym światłem. Przyglądam się w tej chwili szkołom Costa jak Green Mirror oraz Copper Silver Mirror. Czy to właściwy kierunek? Macie coś innego do polecenia ?

• 3 tygodnie później...

Cześć, szukam okularów do pstrągowania. Miałem Solano Grenadier, potrzebuje praktycznie takich samych okularów, niestety ten model jest już niedostępny. Chodzi o jak największe rozjaśnianie i dobra widoczność, nawet w pochmurne ciemne dni. Budżet do 200 zł. Widziałem wyżej ze Artech czegoś podobnego szukal, ale ja preferowałbym coś jaśniejszego. Wziąłem Solano FL-20056E, ale odsyłam bo szukam jeszcze czegoś jaśniejszego. Macie jakieś propozycje?

Link do tych okularów :

https://www.ceneo.pl/36564699

Zazdraszczam. Ja ze względu na wadę wzroku musze wydawać duzooooo kasy u dobrych producentów. Przydały by się takie z korekcja. Mam smithy highwater z korekcja ale to ingnitory. Przydały by się dobre na słońce najlepiej szklane z korekcją...

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

• Like 2

Potwierdzam okulary Costa Del Mar Green Mirror 580G w przejrzystej wodzie (łowię w Sanie) dają piękny obraz, kontrast. Kolory kamieni, roślinności wodnej, struktura dna nabierają wyrazistości. Działa to super w słoneczny dzień. W bardzo pochmurne dni, na poranek i wieczór już za ciemno dla oka.

Edytowane przez damien79

Potwierdzam okulary Costa Del Mar Green Mirror 580G w przejrzystej wodzie (łowię w Sanie) dają piękny obraz, kontrast. Kolory kamieni, roślinności wodnej, struktura dna nabierają wyrazistości. Działa to super w słoneczny dzień. W bardzo pochmurne dni, na poranek i wieczór już za ciemno dla oka.

Ja kupiłem je głównie z myślą o łowieniu w Oceanie, a tam przeważnie jest słonecznie. Oczywiście będą jeździły też w inne miejsca.

• Like 1

Własnie kupiłem zielone tuńczyki w dobrej cenie, może komuś się przyda - 620 zł. Sklep sprawdzony - kilka razy tam brałem.

• Like 1

Zazdraszczam. Ja ze względu na wadę wzroku musze wydawać duzooooo kasy u dobrych producentów. Przydały by się takie z korekcja. Mam smithy highwater z korekcja ale to ingnitory. Przydały by się dobre na słońce najlepiej szklane z korekcją...

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Dom Wzroku

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/domwzroku/&ved=2ahUKEwiIuNGnw_T-AhV7CBAIHVYxDmQQFnoECA8QAQ&usg=AOvVaw2DJkS3V8_YSMZ0GZilLNdo

Można temat ogarnąć korespondencyjnie.

• 2 tygodnie później...