Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda z kanady Lowrance® Elite-5X HDI Sonar

PiotrekF

Pytanie

Witam, planuję kupić echosondę z kanady. Będę miał możliwość bo znajomy będzie w grudniu leciał do Polski. Zdecydowany byłem na Lowrance Mark 5x pro wiem, że na pewno posiadać będzie menu w języku Polskim. Jednak zastanawiam się także nad lowrance elite 5x HDI może warto dopłacić. Czy ktoś z kolegów sprowadzał w/w sondę z USA lub Kanady i orientuje się czy posiada blokadę lub jakieś zabezpieczenia które uniemożliwią używania w PL. Jak jest z menu w języku polskim. Jak jest z nowszymi sondami z gps wszystkie posiadają blokady?  Pozdrawiam  :)

Edytowane przez PiotrekF

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Michal Sz

Korzystając z wątku zadam pytanie, czy macie tez problem ze swoją echosonda podczas pływania i włączenia logowania czy wam zawiesza sie urządzenie?, jednym sposobem jest odcięcie zasilania.

Przetestowałem wszystkie nowe firmware i na każdym wcześniej czy luźniej ten problem występuje, jak logowania nie włączę to działa bez problemu cały czas.

Dodam ze mam Elite 5 HDI z GPS.

• 0

Było już pisane o tym na forum(spróbuj zmienić karte na class 10)Przy wysokich temperaturach jakie teraz sa,sprzet może się przegrzewac zwyczajnie i zalicza zwieche.Wykonaj twardy lub miekki reset urządzenia.Podczas robienia logow staraj się nie robic zbyt długich zapisow bo w momencie zwiechy tracisz caly zapis loga.Zawsze mniej boli jeżeli musisz przeplynac jeszcze raz kawalek wody,niz pół bajora.Pozdro,Rafal

• 0

Było już pisane o tym na forum(spróbuj zmienić karte na class 10)Przy wysokich temperaturach jakie teraz sa,sprzet może się przegrzewac zwyczajnie i zalicza zwieche.Wykonaj twardy lub miekki reset urządzenia.Podczas robienia logow staraj się nie robic zbyt długich zapisow bo w momencie zwiechy tracisz caly zapis loga.Zawsze mniej boli jeżeli musisz przeplynac jeszcze raz kawalek wody,niz pół bajora.Pozdro,Rafal

Muszę kupic taka kartę, ale jak nie nagrywam to działa przez 6 godzin bez żadnej zwiechy, ale tylko jak włączę to czasami 3min i zwiecha, wyłączenie zasilania i działa potem jakiś czas np. 20min i zwiecha, ponowny restart one wliczając logowania działa aż wyjdę na lond. Wymienię kartę i sprawdzę, ale mam złe przeczucie ze to tylko koszty dodatkowe poniosę.

• 0

W końcu przyleciała do mnie elitka 5 HDI zza wielkiej wody  :D

Echo działa znakomicie. Jedyny problem jest taki, że gdzieś po drodze zaginął element -łącznik przetwornika ze sztycą echosondy.

Nie wiem , czy stało się to podczas pakowania do pudełka, czy kuzynka gdzieś zgubiła.. W każdym razie mam pytanie- czy ktoś wie gdzie taki element można kupić?

Albo czy ktoś taki posiada i chciałby go sprzedać?

Przetwornik mam 83/200/455/800 

post-49674-0-67746200-1441917673_thumb.jpg

• 0

Siema. Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Elite 5 HDI. Poustawiałem sobie w zasadzie podstawowe parametry ale nie wiem czy jest możliwość podzielenia ekranu na dwa tryby normalny i DSI tylko żeby obrazy były jeden nad drugim a nie jeden obok drugiego. Na youtube widziałem, że takie ustawienie obrazu jest możliwe ale nie wiem jak to ustawić. W wyborze obrazów można trylko wybrać jeden obok drugiego. Soft mam wgrany najnowszy... Da się to jakoś ustawić żeby obraz był jeden nad drugim? Pozdrawiam

Edytowane przez kamilk281