Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w wyborze wędki :)

Jarrem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postanowiłem kupić sobie lekki spining głównie do połowu pstrągów i okoni w dniu dzisiejszym zaczął się mój dylemat :)

Nie chcę wydawać nie wiadomo jak dużo pieniędzy na kijek, ale fajnie jakby wybrać w miarę najlepszy, dlatego zwracam się do was koledzy o pomoc w wyborze :)

Zastanawiam się nad tymi kijkami:

-Team Dragon  CHD-28-31-240 - tą wędkę mogę kupić od znajomego za ok. 200 zł, kupił ją w 2011 roku mało używana, zadbana i sprawdzona, pod kątem tego czy wszystko z nią ok :)

- Savage Gear bushwhacker 228cm / 3-18g - tą wędkę też mogę mieć za około 200zł z tym, że ta wędka to nówka sztuka :)

Mam zamiar dokupić do tej wędki kołowrotek Daiwa Lexa 2000SH lub Penn Conflict 2500 lub 3000, co do kołowrotków również chętnie posłucham opini i może innych propozycji :)

Także koledzy którą wędkę wybrać? :) Głównie będę łowił pstrągi na lubelskiej bystrzycy, kosarzewce no i pare razy w roku może jakiś San albo Dunajec (tylko czy na te większe rzeki nie za słabe te kijaszki?).

Liczę na waszą pomoc i z góry serdecznie dziekuję :)

Kolega widze z Lublina - mam sentyment do tego miasta :)

O SG Bushwachker było już na tym forum i to dobra wędka wiec jak masz do wyboru nówkę to bierz nówkę, ja bym tak zrobił. Niektorzy łowią nia pstragi i to z bardzo dobrym skutkiem. Możesz zajrzeć tez do wędek Cormorana (ULF, TX4 i TX6), coś wybierzesz dla siebie.

Z kolowrotków ktore podałeś ja wybrałbym PENNa. Dlaczego? Nie żebym miał cos przeciwko Daiwie, broń Boże ale PENNa posiada moj dobry znajomy i jest mega zadowolony. Może niektórzy się bedą ze mnie śmiać ale ja używam Mistrall Amundson i to jest dla mnie nr 1 na spining i jego polecam :)

Co do kołowrotka to daiwa wydaje mi się lżejsza sporo od penna i zgrabniejsza ;) jakoś w stronę daiwy bym się skłaniał,

jacob1993: raczej nie mam 700 zł myślę że wszystko zamknie się w około 500 :) Powiedzmy, że mam małe "wtyki", dlatego nie wybieram nic z st croix etc :)

penn jest ciezszy bo jest zbudowany z mocniejszych metalowych materialow . Prawdziwa daiwa zaczyna sie od 1000zl podobnie jest z shimano kolowrotki penna sa fajna wytrzymala alternatywa za male pieniadze . A jesli chodzi o wedke to wez ktora uwazasz ja osobiscie mam sentyment do dragona , ktory bedzie raczej zrobiony na lepszych komponentach .

Edytowane przez jacob1993

Witam,

postanowiłem kupić sobie lekki spining głównie do połowu pstrągów i okoni w dniu dzisiejszym zaczął się mój dylemat :)

Nie chcę wydawać nie wiadomo jak dużo pieniędzy na kijek, ale fajnie jakby wybrać w miarę najlepszy, dlatego zwracam się do was koledzy o pomoc w wyborze :)

Zastanawiam się nad tymi kijkami:

-Team Dragon  CHD-28-31-240 - tą wędkę mogę kupić od znajomego za ok. 200 zł, kupił ją w 2011 roku mało używana, zadbana i sprawdzona, pod kątem tego czy wszystko z nią ok :)

- Savage Gear bushwhacker 228cm / 3-18g - tą wędkę też mogę mieć za około 200zł z tym, że ta wędka to nówka sztuka :)

Mam zamiar dokupić do tej wędki kołowrotek Daiwa Lexa 2000SH lub Penn Conflict 2500 lub 3000, co do kołowrotków również chętnie posłucham opini i może innych propozycji :)

Także koledzy którą wędkę wybrać? :) Głównie będę łowił pstrągi na lubelskiej bystrzycy, kosarzewce no i pare razy w roku może jakiś San albo Dunajec (tylko czy na te większe rzeki nie za słabe te kijaszki?).

Liczę na waszą pomoc i z góry serdecznie dziekuję :)

Wybierz............................................................................................................... tego

Śmiem twierdzić, że nie będziesz żałował :rockon:  

Edytowane przez popper