Jarrem Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam, postanowiłem kupić sobie lekki spining głównie do połowu pstrągów i okoni w dniu dzisiejszym zaczął się mój dylemat Nie chcę wydawać nie wiadomo jak dużo pieniędzy na kijek, ale fajnie jakby wybrać w miarę najlepszy, dlatego zwracam się do was koledzy o pomoc w wyborze Zastanawiam się nad tymi kijkami: -Team Dragon CHD-28-31-240 - tą wędkę mogę kupić od znajomego za ok. 200 zł, kupił ją w 2011 roku mało używana, zadbana i sprawdzona, pod kątem tego czy wszystko z nią ok - Savage Gear bushwhacker 228cm / 3-18g - tą wędkę też mogę mieć za około 200zł z tym, że ta wędka to nówka sztuka Mam zamiar dokupić do tej wędki kołowrotek Daiwa Lexa 2000SH lub Penn Conflict 2500 lub 3000, co do kołowrotków również chętnie posłucham opini i może innych propozycji Także koledzy którą wędkę wybrać? Głównie będę łowił pstrągi na lubelskiej bystrzycy, kosarzewce no i pare razy w roku może jakiś San albo Dunajec (tylko czy na te większe rzeki nie za słabe te kijaszki?). Liczę na waszą pomoc i z góry serdecznie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 z podanych przez ciebie mozliwosci bym wziął na twoim miejscu tego team dragona i penn conflicta, a gdybym mial na ten cel przeznaczone okolo 700zl dobre chyba obliczylem ? Kupil bym jakiegos fenwicka lub st.croix triumpha i tanszy koloworotek np zaubera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Kolega widze z Lublina - mam sentyment do tego miasta O SG Bushwachker było już na tym forum i to dobra wędka wiec jak masz do wyboru nówkę to bierz nówkę, ja bym tak zrobił. Niektorzy łowią nia pstragi i to z bardzo dobrym skutkiem. Możesz zajrzeć tez do wędek Cormorana (ULF, TX4 i TX6), coś wybierzesz dla siebie. Z kolowrotków ktore podałeś ja wybrałbym PENNa. Dlaczego? Nie żebym miał cos przeciwko Daiwie, broń Boże ale PENNa posiada moj dobry znajomy i jest mega zadowolony. Może niektórzy się bedą ze mnie śmiać ale ja używam Mistrall Amundson i to jest dla mnie nr 1 na spining i jego polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Co do kołowrotka to daiwa wydaje mi się lżejsza sporo od penna i zgrabniejsza jakoś w stronę daiwy bym się skłaniał,jacob1993: raczej nie mam 700 zł myślę że wszystko zamknie się w około 500 Powiedzmy, że mam małe "wtyki", dlatego nie wybieram nic z st croix etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) penn jest ciezszy bo jest zbudowany z mocniejszych metalowych materialow . Prawdziwa daiwa zaczyna sie od 1000zl podobnie jest z shimano kolowrotki penna sa fajna wytrzymala alternatywa za male pieniadze . A jesli chodzi o wedke to wez ktora uwazasz ja osobiscie mam sentyment do dragona , ktory bedzie raczej zrobiony na lepszych komponentach . Edytowane 13 Listopada 2014 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 No na pewno na lepszych komponentach jest dragon, no ale jest używany Dlatego piszę tu żeby ktoś pomógł mi się zdecydować haha ze mną jak z babą z kołowrotkiem będę miał mniejszy problem wiec luzik, chciałem tylko poznać opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 sam mam dragona destiny kupionego w 2009 mimo czestogo uzywania kijek jest nadal w 100% sprawny i wyciągnie jeszcze wiele ryb starsze wędki sa często lepsze jakosciowo bushwhackery podobno łamliwe sa znajomy polamal jakiegos przy wyrzucie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarrem Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Napewno ta opinia w jakis sposob omoze mi wybrac tez wlasnie slyszalem ze starsze wedki bywaja lepsze od tych nowych, wlasnie tez mi ten znajomy mowil ze takiego dragona juz nie dostane a nowe to juz nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Ciekawy dialog bede sledzil obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Witam, postanowiłem kupić sobie lekki spining głównie do połowu pstrągów i okoni w dniu dzisiejszym zaczął się mój dylemat Nie chcę wydawać nie wiadomo jak dużo pieniędzy na kijek, ale fajnie jakby wybrać w miarę najlepszy, dlatego zwracam się do was koledzy o pomoc w wyborze Zastanawiam się nad tymi kijkami: -Team Dragon CHD-28-31-240 - tą wędkę mogę kupić od znajomego za ok. 200 zł, kupił ją w 2011 roku mało używana, zadbana i sprawdzona, pod kątem tego czy wszystko z nią ok - Savage Gear bushwhacker 228cm / 3-18g - tą wędkę też mogę mieć za około 200zł z tym, że ta wędka to nówka sztuka Mam zamiar dokupić do tej wędki kołowrotek Daiwa Lexa 2000SH lub Penn Conflict 2500 lub 3000, co do kołowrotków również chętnie posłucham opini i może innych propozycji Także koledzy którą wędkę wybrać? Głównie będę łowił pstrągi na lubelskiej bystrzycy, kosarzewce no i pare razy w roku może jakiś San albo Dunajec (tylko czy na te większe rzeki nie za słabe te kijaszki?). Liczę na waszą pomoc i z góry serdecznie dziekuję Wybierz............................................................................................................... tegoŚmiem twierdzić, że nie będziesz żałował Edytowane 15 Listopada 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi