Qulikus Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam! Czy ktoś z obecnych kolegów wędkarzy na forum ma informacje, gdzie zdobyć plany batymetryczne jezior w Wielkopolsce? Obecnie interesuje mnie plan jeziora Kowalskiego. Z góry dzięki za info! P.S. W związku z tym, że dopiero co wędkarsko zalogowałem się w Poznaniu, może ktoś naprowadzi mnie na atrakcyjne łowiska; głównie grunt i spining... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witaj, co do Kowalskiego to jeździłem tam parę lat temu na spinning, z pozytywnymi efektami: dużo okonia, nie jakieś szałowe wielkości ale takie 15-30 cm i trochę sandacza, największy złowiony przy mnie to jakieś 2-2,5kg. Jednak to jezioro coraz bardziej podupada, a to za sprawą urzędującego tam rybaka. Po spuszczeniu wody bodajże w zeszłym roku powiedziałem, że nie ma tam sensu już jechać, po tym co usłyszałem jakie tam się rzeczy działy jak wodę spuścili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qulikus Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dzieki! Twoja odpowiedź generalnie potwierdza to co pisali inni na forum, że jezioro jest zniszczone i przetrzebione przez nadmierną ekspolatację rybacką - lub lepiej ją nazwać kłusowniczą. Apropos, możesz mi polecić jakieś łowiska w Wielkopolsce, które warto odwiedzić lub odcinek Warty, gdzie warto pojechać by nie wrócić o kiju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Kowalskie można sobie swobodnie darować, bez żalu.A jeżeli prosisz o miejscówki, preferując głównie grunt i spining... to polecam rzeki i jeziora Planów batymetrycznych poszukaj np. w literaturze dotyczącej jezior (m.in. Atlas jezior Polski). Może Koledzy mają coś w swoich zasobach i się podzielą. Ja nie mam. Pozdrawiam, owocnego poszukiwania.Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 koledzy posiada może ktoś z was mapy batymetryczne zbiorników z woj. śląskiego oraz zbiornika turawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_krystus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Kolega @Godski pisał TUTAJ o swojej kolekcji, zobacz może znajdziesz coś dla siebie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 niestety nic nie znalazłem co by mnie interesowało czyli slask i turawa a druga sprawa pytamm kolegów z forum czy nie mieli by może co nieco użyczyć mam nadzieje że ktoś będzie tak miły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Bardzo rzadko zdarzają się plany batymetryczne zbiorników zaporowych. Powód jest oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 nadal mam nadzieje ze ktoś uzyczy na mail? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 To może łopatologicznie Jak wyobrażasz sobie sporządzenie planu batymetrycznego zbiornika, w którym wahania wody są parometrowe? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez radek gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi