Skocz do zawartości

Jaki multipikator na początek koledzy?

tom998

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy

Mam zamiar zacząc przygodę z jerkowaniem i nie mam pojęcia jaki kręcioł wybrać

wędkę którą kupiłem to savage gear do 110 z pazurem, a z kręciołem mam dylemat

co mi polecacie na początek? budrzet tak do 500 zł

pozdrawiam i dzieki za odpowiedź

Daiwa: Tatula, Alphas

Shimano: Curado 201 E i D, Citica 201 E i D

Abu: C3/C4 , Revo

I masę innych. Poczytaj trochę.

Ja również wolę niski profil. Okraglaki tylko do trolla.

Moje stadko to Alphas, Curado 201 DHSV i Tatula. I C3 6601 i C4 5601 do trolla. I nic więcej nie potrzebuję. Docelowe multiki na ten moment

Edytowane przez godski

Witam Na początek żeby się nie zarazić kup porządna używkę bo jak kupisz tani mul tik to zrezygnujesz.Poczytaj na forum jest dość dużo postów.Obecnie używam ABU STX 3 Generacja po małym defekcie multika i wymianie w servisie jak na razie jest dla mnie bardzo dobry .Obsługuje tak max 40 g i nie próbuje więcej i do tego kijek Talon 64hm.

• 4 tygodnie później...

Witam Na początek żeby się nie zarazić kup porządna używkę bo jak kupisz tani mul tik to zrezygnujesz.Poczytaj na forum jest dość dużo postów.Obecnie używam ABU STX 3 Generacja po małym defekcie multika i wymianie w servisie jak na razie jest dla mnie bardzo dobry .Obsługuje tak max 40 g i nie próbuje więcej i do tego kijek Talon 64hm.

Zdecydowanie popieram kolęge na pierwszy multik dwa lata temu kupiłem Okumę aveo i stwierdziłem co jest w tym fajnego to porazka na jakis czas odpusciłem

ale wróciło ,kupiłem Abu revo sx 1 i to inny świat !!!Rzuty ,kontrola ,to się da zrobić i mieć przyjemność z  tego :P

To Abu wg opisów:

Przystosowany do pracy z przynętami 7- 40 gram

Nie siądzie za szybko przy 100-gramowych wabikach?

edit:

znalazłem wypowiedź chłopaka który stosuje SXa do ciężkiej jazdy 60-120g od ok 3 lat i śmiga ładnie.

A podczas szukania gdzieś śmignęło że konstrukcje SXa i STXa są zbliżone.

Edytowane przez Drac