piotrrd Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Są tu smakosze ? Proszę się wypowiadać. Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilo Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Szczerze, to ulewa mi się już bydlęcą żółcią od "rarytasów" koncernowych, staram się poszukiwać innych smaków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jest dramat. Co browar otwieram to sama wóda. Nie wiem czy to nie specjalnie bo rozpitym narodem łatwiej sterować. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Z tą żółcią to niestety smutna prawda, piwko to tylko z malutkich browarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jestem fanem browarów Ciechan i Kormoran, ale pijam też inne marki. Gdy pracowałem w Danii zakochałem się w Tuborgu. Zdrówko. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach , gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Byłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów. https://www.youtube.com/user/kopyr79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 U mnie PERŁA Z LUBLINA jest smaczna ma naturalny zapach chmielu.Zapraszam na chmielaki w Krasnymstawie w 2015r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach , gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami Mam podobnie.Na rybach nie piję, nawet gdy mnie kompani kuszą zimnym browarkiem.Niestety lekarz zabrania pijać mocniejszych trunków, zostałem więc przy piwie, nie bez przyjemności zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 O tej porze roku Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jeszcze 2-3 lata temu Perła CHMIELOWA była dla mnie nr.1, ale od jakiegoś roku ja tam chmielu nie czuję tylko sam słód. Polecam warzenie w kuchni Frajda niesamowita, a smak nawet w wersji standard bije na łeb półkowe kwasiory. Hektolitry piwa się sprzedają wiec dla koncernów nie zależy co jest w środku, i tak kupią i tak.Smutna prawda, ale wciskają nam "szczyny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 O tej porze roku Porter Jedno i nie wiecej, mocne słodkie Mocno sycące, wolę bardziej wytrawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Mam podobnie.Na rybach nie piję, nawet gdy mnie kompani kuszą zimnym browarkiem.Niestety lekarz zabrania pijać mocniejszych trunków, zostałem więc przy piwie, nie bez przyjemności zresztą. No właśnie albo ryby, albo alkohol.Jeśli już pić, to w domu z przyjaciółmi, przy suto zastawionym stole, ewentualnie w knajpie. Na rybach, najważniejsze są.... ryby , a nie użeranie się z pijanymi kumplami ( nie mówiąc już o własnych plączących się nogach).Z resztą, przy moim spożyciu alkoholu monopol spirytusowy szybko by padł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 ...Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ??@piotrrd gdybyś wiedział jakie ja w młodości bełty pijałem, to z wrażenia włosy pod pachą dęba by Ci stanęły .Koncernowe kwasiory to przy tym miód i malina.Ale że jestem już dużo starszy i mądrzejszy to omywam gardziel raciborskim pilsem, ciechanem, kormoranem (o ile dostępny) i żywym.Lata temu, browar Zabrze produkował piwko "Górnośląskie" i o ile było świeżo po dostawie było pycha (Żywiec mógł się schować), jak już miało 2 tyg na dacie, należało omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Co prawda to prawda Perełka lubelska zepsuła się w roku 2012 gdy na butelce znikł w składzie napis chmiel a co najlepsze nadal na etykiecie jest napisane Perła chmielowa hehe to jest paradoks Ja niestety nie mam zbyt dużego wyboru mieszkając na pipidówie więc sięgam po najmniejsze zło (moim zdaniem) Harnaś, Żywiec no i Perła większego wyboru niestety nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilo Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Byłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów. https://www.youtube.com/user/kopyr79I pod tym się podpisze, jak już browar z koncernu farmaceutycznego, to tylko perła chmielowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 O tej porze roku Porter Popieram, dzisiaj chłodzi się porter z Komesa jeszcze nie próbowałem, zobaczymy co to za specyfik. W środę, wieczór spędzałem z Żywieckim porterem ( nic innego w sklepie nie mieli) i strasznie się popsuł. Metal, metal i jeszcze raz metal, w smaku i zapachu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Ostatnio testuję piwka z grupy browarów p. Jakubiaka, czyli Ciechan i inne. Podchodzą mi szczególnie Jankes i Toporek. Bardzo charakterystyczny smak. Ale w taką pogodę to jednak wolę destylat ze Szkocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Ostatnio testuję piwka z grupy browarów p. Jakubiaka, czyli Ciechan i inne. Podchodzą mi szczególnie Jankes i Toporek. Bardzo charakterystyczny smak. Ale w taką pogodę to jednak wolę destylat ze Szkocji.Albo coś bagiennego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach , gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami Zapraszam na mój miód pitny i na rybki, ciekawe czy na forum jest może ktoś kto syci miód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Co prawda to prawda Perełka lubelska zepsuła się w roku 2012 gdy na butelce znikł w składzie napis chmiel a co najlepsze nadal na etykiecie jest napisane Perła chmielowa hehe to jest paradoks Ja niestety nie mam zbyt dużego wyboru mieszkając na pipidówie więc sięgam po najmniejsze zło (moim zdaniem) Harnaś, Żywiec no i Perła większego wyboru niestety nie mam Tomek chmiel jest tylko dodatkiem do piwa, najważniejszy jest słód i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Albo coś bagiennego Geezas, znowu survival Ale co u Mańka, zostaje u Mańka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Tomek chmiel jest tylko dodatkiem do piwa, najważniejszy jest słód i kropka.No niby tak ale jednak od tamtego czasu Perła się zmieniła. W sumie o tej porze roku lepiej walnąć setę domowej śliwowicy 60 stopniowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A ja ostatnio siorbam browarka z netto... Starowar Dark...Całkiem fajne piwko...Jak mi sie uda dorwać, to Amber Koźlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.