Kamil Z. Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Czarnkowskie ciemne super. Lubię takie smaki. Swego czasu przebywając w Pile korzystałem z dobroci ich sklepu firmowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ostrzegam przed piwem Żywiec Bock! Nie da sie tego pić, fatalne Pierwsze piwo które wylalem po wypiciu połowy(jestem studentem,więc tatry, harnasie, zubry itp sa mi znane )Jezus Maria Chłopie!!! Czy dla Ciebie nie ma już żadnych świętości?! Da się pić wszystko o ile nie ma mniej niż 4% woltażu- mówi Ci to człowiek z tytułem magistra prawa. Da się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Czarnkowskie ciemne super. Lubię takie smaki. Swego czasu przebywając w Pile korzystałem z dobroci ich sklepu firmowego Bardzo dobre, pod warunkiem, że świeże. Czarnkowskie jasne też dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Jezus Maria Chłopie!!! Czy dla Ciebie nie ma już żadnych świętości?! Da się pić wszystko o ile nie ma mniej niż 4% woltażu- mówi Ci to człowiek z tytułem magistra prawa. Da się! Tak... jak mawiał jeden z moich kolegów... trzeba się zmusić... :) Mówi Ci to człowiek z tytułem magistra prawa i zarazem absolwent kulturoznawstwa (bez magistra - nie zdążyłem.. :) ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 W takim razie obiecuje poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dla ciekawych od kogo kupują. http://img.sadistic.pl/pics/7aab92444585.png 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Niezłe piwa od czasu do czasu bywają w Lidluja na dziś polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Mnie tam ostatnio podszedł żuberek z biedry , a tak to zazwyczaj perełka chmielowa lub export. Także tego bez wariacji Edytowane 15 Listopada 2014 przez M4TYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Mnie tam ostatnio podszedł żuberek z biedry , a tak to zazwyczaj perełka chmielowa lub export. Także tego bez wariacji Piwa w zielonych butelkach typu eksport są niedobre, powinny być trzymane w ciemnym miejscu nie mogą stać na słońcu dlatego mają inny (niedobry) smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak widać z pośród popularnych piw jakoś broni się Perła, smak nie ten co kiedyś jednak grono smakoszy dość spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Mi jakoś ta Perła wybitnie nie leży i nie rozumiem zachwytów nad tym piwem. Lidl mocno wszedł w piwa z mniejszych browarów, ale trzeba dobrze patrzeć, bo cena nie zawsze jest super okazyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 temat o piwach już był kiedyś podjęty w tym dziale http://jerkbait.pl/topic/34351-rowing-jack-czy-atak-chmielu/?hl=%2Batak+%2Bchmielu ja dziś jako ciekawostkę pomiędzy różnymi rzemieślniczymi spróbowałem nowości od żywca tj APA i jak za tą cenę jakość jest ok. Można pić Co do Lidla ostatnio był fajny rzut Niemieckich browarów, było pare pszenic na których można było oko zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Od kilku lat Ciechan , chociaż był czas że lubiłem Amsterdama ( dostępny był w puszce zielonej iczerwonej ) jak na piwo bardzo mocne. Obecnie dawno go nie widziałem w sprzedażny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 No nie powiem bo ostatnio trochę się zawiodłem na perełce, kiedyś jakoś była lepsza, a teraz jest różnie raz podchodzi fajnie, a raz nie da sie pić dosłownie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Mnie w sklepach brakuje piw o zawartości alkoholu około 4%. Tak jak większość słowackich piw ma. A u nas królują te w okolicach 6%.Za duża ilość alkoholu niszczy smak piwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Mnie w sklepach brakuje piw o zawartości alkoholu około 4%. Tak jak większość słowackich piw ma. A u nas królują te w okolicach 6%.Za duża ilość alkoholu niszczy smak piwa. Polecam Kormoran Ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Kłopot w tym, że ciemnych nie lubię. Ale spróbuję. Czy ktoś wie, gdzie można Smadnego Mnicha w PL. kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Pilsner Urquel to jest to!Tuborg green też.Krombacher ist gut auch! Może się ze mną zgodzicie,a może nie ,ale pierwszy łyk piwa w upale jest czymś nieocenionym,ale każdy następny już trąci codziennością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 W upale pierwszy łyk to w zasadzie butelka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Kłopot w tym, że ciemnych nie lubię. Ale spróbuję. Czy ktoś wie, gdzie można Smadnego Mnicha w PL. kupić?To faktycznie będzie słabo z wyborem . Z jasnych z dobrą dostępnością sam znam tylko Pilsner Urquell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Było kiedyś takie piwo "Grodziskie" z Grodziska Wielkopolskiego. Nie wiem jak nazywa się ono poprawnie, ale miało w butelkach zawsze osad, było pyszne. Jedyne, które komponowało się z czymś słodkim w postaci domowego soku malinowego. Ponoć zmarł browarnik i jedyny posiadający recepturę i i zabrał piwo do grobu... ale to chyba mit.polecam: http://www.browarpinta.pl/oferta/pinta-grodziskie-3-0-7-8,15.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kłopot w tym, że ciemnych nie lubię. Ale spróbuję. Czy ktoś wie, gdzie można Smadnego Mnicha w PL. kupić?Mają jakieś słowackie piwa na wejściu do Reala na Jubilerskiej ale czy "Mnicha"? To piwo kupowałem chyba rok czy dwa temu na Jagielońskiej przy pl.Leńskiego , nazywa się to "Świat Piwa" czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Po udarze zmienił mi się smak. Najpierw spróbowałem wina. Pierwsza myśl - zepsute. Drugiego - to samo. Dopiero trzecie miało "normalny" smak. Porównanie cen dało odpowiedź - bolesną dla kieszeni. Później przyszedł czas na piwo. W przeciwieństwie do głosów poprzedników, ja pijam piwo nieomal wyłącznie na rybach. Jak mam ze sobą lodówkę (na łódce to u mnie standard), to jedno piwo piję zwykle 6-7 godzin. Po łyku i z powrotem zamykam butelkę. Wracając do tematu - Żywiec wyplułem, to samo z Tyskim. Sorry, nie dałem rady. dopiero "Zacne Niepasteryzowane" i "Brackie Mastne" byłem w stanie wypić. "Zacne" ma jeszcze jedną (dla mnie) zaletę, jest w butelkach 0,33. Mój rozmiar piwa Z innych piw (które pamiętam, choć ostatnio nie próbowałem) mogę polecić Austriackie piwo Zipfer. Mój osobisty, butelkowy nr 1.Bo piwo oczywiście powinno pić się beczkowe, najlepiej domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 ... na Jagielońskiej przy pl.Leńskiego ...Sacha, to już konsekwentnie: jeżeli na Jagiellońskiej to przy placu Hallera, a jeżeli przy placu Leńskiego to na Stalingradzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Sacha, to już konsekwentnie: jeżeli na Jagiellońskiej to przy placu Hallera, a jeżeli przy placu Leńskiego to na Stalingradzkiej upsss, oczywiście masz rację, przy Stalingradzkiej. Mimo upływu czasu jeżdżę Stołeczną czy Marchlewskiego a które rondo jest które Dmowskiego?Radosława?ONZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi