godski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Wczoraj piłem, przyjemne jednak bardziej mi weszło "Bursztynowe" z browaru Jurajskiego.Spróbuje jak dorwę. Na plus tego z Piotrkowa dostępność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Ja wczoraj odwiedziłem multitap na Nowolipkach Warszawie, bardzo fajne miejsce, ludzi trochę było, ale są 3 piętra i na 3 było trochę wolnych stolików, co w innych tego typu miejscach w piątek wieczorem nie jest oczywiste. Na pewno już nie będę się pchał do innych multitapów jak będę w Warszawie. Można na spokojnie usiąść i porozmawiać. Jest przyjemnie Ceny bardzo dobre (10-20zł za 0,5 i połowa ceny za 0,25). Kilka wrażeń z wypróbowanych piwek : Piłem :1.Artezan Blond jednym słowem - SUPER ! Piłem wcześniej tylko sklepowe wersje blondów i to jest przepaść, w końcu poczułem fenole. Ogólnie aromat był bardzo złożony, ale nie potrafię określić innych składowych. Piana bardzo obfita, gęsta, drobnopęcherzykowa. W smaku łagodny chmielowy i drożdżowy. trochę przyprawowy. Zdecydowanie najbardziej posmakowało mi to piwo ze wszystkich wypitych tego wieczoru. 2.Spirifer Haka - Kupione przez pomyłkę (chciałem Hadrę. nazwy podobne przy zgiełku nie trudno o pomyłkę było - teraz wiem, że lepiej zamawiać po numerkach ) i tutaj miłe zaskoczenie bardzo dobre piwo na nowozelandzkim chmielu, aromat przepiękny owoce cytrusowe i pod koniec żywica wyszła. Aromat był bardzo intensywny. Właścicielem browaru jest Polak, a piwo warzone jest w Czechach. W smaku typowe dla IPA, goryczka średnia, niezalegająca, delikatne. Piana bez rewelacji, ale OK. 3. Pracownia Piwa Harda - czyli AIPA . Aromat mniej intensywny niz piwa nr 2 : cytrusy, mango, białe owoce, pomarańcze ? Goryczka zdecydowanie większa, jak dla mnie idealna, nie zalegająca, po chwili chce się wziąć następny łyk. Piana jak wyżej. 4. Pinta żytorillo- geste, oleiste, z ogromną i nieprzyjemną goryczką. Opine były pół na pół, chciałem się przekonać i zdecydowanie nie dla mnie. Lubię goryczkowe piwa, ale gdzie występuje jakaś kontra słodowa i ona nie zalega. Tutaj po powrocie do domu czułem nieprzyjemny posmak. 0,25 męczyłem chyba z 30 min albo i lepiej. Najgorsze piwo kraftowe jakie piłem do tej pory. Wziąłem jeszcze po łyczku może po dwa od koleżanki : 1. Artezan Mango - delikatne piwo na lato, ładny zapach, faktycznie mango i cytrusy. Trochę wodniste. Piana ładna. Określiłbym je jako "babskie". Dobrze, że są takie piwa w ofercie, można iść z dziewczyną i nie będzie musiała męczyć się IPA 2. Ursa Dwa Misie - Piany brak, nawet po nalaniu praktycznie jej nie było. Wysycenie bardzo niskie, wręcz zerowe. Największą zaletą tego piwa był aromat, suszone owoce, marcepan. W smaku delikatna goryczka kontrowana karmelem, pełne. Koleżance najbardziej smakowało. 3. Perun orzechowy gaj - Aromat intensywny czekolada, orzechy. W smaku kawa, czekolada, orzechy. Piana OK. Zaintrygowało mnie te piwo. Na pewno kupie je w wersji butelkowej. 4. Pracownia Piwa Dżok - lekkie piwo, w smaku czekolada, kawa, paloność i orzechy. Aromat kawa i czekolada oraz trochę chmielu Podsumowując :1. Artezan Blond2. Orzechowy Gaj3. Haka i Hadra może z małym plusikiem dla Hadry za wyższą goryczkę Pozdrawiam Edytowane 11 Stycznia 2015 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Weekend wypraw razem z "Podróżami Kormorana" Wczoraj American IPA- bardzo fajne IPA, mocno goryczkowe, nisko nasycone, bardzo pijalne. Owocowe, ale i wyraźna "żywica". Świetne piwo. Dzisiaj Rauchbock, czyli koźlak wędzony. Jakoś za koźlakami nie przepadam, ale to jest naprawdę dobre. Pachnie domową, wędzoną szynką, lekko słodkawe, ze średnią goryczką. Piękna piana i dzięki niskiemu nasyceniu bardzo dobrze się pije. Generalnie póki co, Podróże Kormorana, to super seria. Próbowałem jeszcze Coffe Stout'a. U mnie w sklepie wypatrzyłem jeszcze Witbiera i Weizenbocka. Za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Co prawda nie piwo ale z alkoholi które można polecić:http://winicjatywa.pl/2014/05/08/greyrock-hawkeys-bay-sauvignon-blanc-2013-biedronka/W maju szukałem, byłem w 8 Biedronkach ale wyszło aż w końcu chyba na początku lipca znalazłem w Łomiankach.Teraz się pokazało na warszawskim Grochowie i używając nazewnictwa "piwnego" nabyłem "sześciopak" z założeniem że będzie na lato. Już wiem że 4 jakie zostały po sprawdzeniu czy 2014 jest tak dobry jak 2013 do lata nie dotrwają więc jutro muszę zrobić zapas. Więc jeśli ktoś lubi wino ma okazję zrobić zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Spróbuje jak dorwę. Na plus tego z Piotrkowa dostępność .Kupiłem w "Realu" (teraz to chyba "Auchan") na Jubilerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Polecam nowe Grzane sezonowe od kasztelana Bardzo fajne korzenny posmak. Idealne na zimowe wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Widzę, że nikt wcześniej nie wspomniał o Leffe blonde - świetne jasne piwo, z dobrze wyczuwalną goryczką złamaną jakimś słodkawym (pewnie owocowym ) posmakiem. Jedynym minusem może być cena, bo za 330ml płaci się około 8zł; chociaż są jeszcze miejsca gdzie 700ml można dorwać w podobnej cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Dzisiaj mała degustacja Bojan Czarny, czyli stary black Ipa, o którym już kiedyś pisałem. Jak zobaczyłem na półce,mówię sobie pewnie zepsuli piwo... Obok stoi Black Ipa za 6zl a czarny jest za 5. Nowy kapsel, poprawiona jakoś rysunku, teraz jest wyraźny i całkiem ładny, etykieta ta sama tylko zamiast Ipa jest Czarny. Pierwsza myśl pewnie mniej chmielu i idą na latwiznę, ze to już nie Ipa i nie muszą mocno chmielic. Dobra a teraz w skrócie : Zapach : cytrusy, żywica w tle kawa. Wyraźny zapach amerykańskich chmieli, typowe black Ipa. Smak - wyraźnie chmielowy, cytrusowy, w końcówce kawa i nuty palone. Goryczka średnia(nie wykreca buzi ale jest wyraźna, okreslilbym na poziomie innych piw z deklaracja 50-60 ibu) przyjemna, lekko zalegajaca. Piana fajna, ladnie sie tworzy po zamieszaniu. Naprawdę dobre piwo, zmiana na lepsze, nie rozumiem czemu zmienili nazwę. Nie czułem wad w piwie, nie ma masła, ani żelaza. Super za piątkę bede wracał często jeżeli utrzyma sie jakość. Inne piwa z Bojanowa odpuszczam. Sa fatalne metal i masło. Wczoraj pół butelki Wielkopolskiego do wc, toporek wypity na siłę... :/ Edit warka 09.03.2015 - polecam Grupa BRJ chyba w tym roku chce ostro zaatakować rynek swoim piwem. W sklepie wielki balon w kształcie butelki ciechana, panie polecajace ciechana miodowego i portera tekstem "wygrał test u Kopyra najlepszy porter w Polsce" no no Cen nie mają złych jak wyeliminuja wady z innych piw to czemu nie Porterem ani czarnym rynku nie przejmą. Za malo osób to kupuje, ale jak ciechan wyborny, czy bojan strazacki albo wlk jest w formie to koncerny umywaja sie w smaku. Najgorsza wadą grupy jest cena butelki 60gr ! Niech działają, warza dobre piwa bez wad, trzymam kciuki. Wolę pić na imprezach ciechana wybornego jak będzie bez wad niż tyskie:) Edytowane 15 Stycznia 2015 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Doctorzy wypuścili Barley Wine i RISa. Ponoć w bardzo małych ilościach. Jakby ktoś u siebie namierzył, to prosiłbym o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Będzie ciężko.... przynajmniej w Wawie. W sklepach gdzie kupuje mają dostać po około 10 butelek i zapisy już były w grudniu. Zainteresowanie piwem jest ogromne, a to takie małe perełki na naszym rynku. Ostatnio jeden sklep upadł i wyprzedawal się. Ceny były tańsze o 1-2 zł na piwach po 10-15zl, czyli po 10-20% a po 4h od ogłoszenia zostały praktycznie puste półki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Doctorzy wypuścili Barley Wine i RISa. Ponoć w bardzo małych ilościach. Jakby ktoś u siebie namierzył, to prosiłbym o info jutro (sobota ) we Wrocławiu w pubie włodkowica 21 mozna iśc i sie napic obydwu, pogadac z doktorami i z kopyrem.w sklepach to sie pozabijaja o te piwa cos czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ciekawe jaka będzie cena. Mikeller George kosztuje ok 20 zł jak taka cena będzie za Doctora to nawet jak bede miał możliwośc zakupu to zrezygnuje. Po degustacji u Kopyra stwierdzam ze rewelacji chyba nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) jutro (sobota ) we Wrocławiu w pubie włodkowica 21 mozna iśc i sie napic obydwu, pogadac z doktorami i z kopyrem.w sklepach to sie pozabijaja o te piwa cos czuję.Widziałem filmiki degustacyjne, ale niestety nie mam możliwości się ruszyć Stąd moje pytanie, bo na premierze oprócz beczkowego, mają też być zabutelkowane. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Demeter faktycznie bardzo słabo. Posmak taki trawiasto-cytrynowy i dotego wodniste piwo. Goryczka praktycznie nie wyczuwalna. Browar olimp zawiódł mnie na całej lini. Wypuścili średniego risa i nic poza tym ciekawego. No może jeszcze Hera jest ciekawa. Akurat tak się złożyło, że piłem ich wszystkie nowości(oprócz persefony, zefira i zeusa i tego risa z limitowanej edycji), chyba ze względu na etykiety, które mi się podobają. Dzisiaj kupiłem ponownie Bojana Czarnego i porażka... masło... chmiel prawie nie wyczuwalny, goryczka na poziomie zywca APA. Kurcze powtarzalność piw z małych browarów jest beznadziejna, a wręcz jej nie ma :/ Edytowane 24 Stycznia 2015 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Piwko dobra rzecz na gorące dni i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Piwko dobra rzecz na gorące dni i nie tylko Jeszcze kilka postów i giełda będzie stała przed Tobą otworem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jeszcze kilka postów i giełda będzie stała przed Tobą otworem... Chyba kilka piw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Jak lubisz portery to spróbuj Komes porter do kupienia w większych marketach w cenie ok 4,5 - 5zł Jak coś pijalnego fajnego na amerykańskim chmielu to np Dr Brew Suny Ale . Ja teraz polubiłem milk stouty Ciemne piwa z dodatkiem laktozy (sweet nygus browar Solipiwko, milkołak browar Reden) Dzisiaj piłem Sleeping Car porter z browaru Inne Beczki, styl określony jako milk porter ale bardzo podobny do milk stoutów. Ja jako początkujący "piwosz" za bardzo nie wyczuwam różnic stylowych, ale zdecydowanie jest to najlepsze piwo z tych 3 Cena niestety słaba 9 zł :/ Edytowane 24 Stycznia 2015 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Kolejna podróż odbyta wraz z Kormoranem, za mną Weizenbock- czyli koźlak pszeniczny.Piwo dość ciemne, bardzo pijalne, średnio nasycone i bardzo treściwe. Bogaty aromat goździków, bananów i piernika. W smaku rzeczywiście nieco jak ciasto piernikowe.. Alkohol fajnie ukryty. Pierwszy raz piłem piwo w tym stylu i muszę przyznać, że bardzo dobre. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Piter , szlagier znany (wprawdzie ten "teledysk" pasuje do tego jak pięść do nosa), u nas istnieje coś takiego jak śląska pieśń biesiadna niestety w większości błędnie utożsamiana z ...coś tam polo . No to może jeszcze jeden piwny szlagier ? https://www.youtube.com/watch?v=NRgC5FaHpUAJa z tytułu dużej różnorodności i dostępności w okolicznym sklepie, raczę się Raciborskim - klasycznie ważone, Pils i Twierdzowe. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Zwierzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Ja ostatnio wielokrotnie spożywałem takiego średniaka - Trybunał trójsłodowe. I pózniej spróbowałem Tyskie i Warkę. Ale syf. To już Perła Export jest o niebo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi