dekosz Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Ja ostatnio spróbowałem piwa w stylu Grodziskie. Bardzo mi posmakowało. Są to lekkie piwa, te które piłem miały ok 3% alkoholu. Piękny taki wędzony zapach, super orzeźwiające i pijalne. Najlepiej smakowało mi piwo z Pracowni Piwa Smoked Cracow HO HO HO (grodziskie z dodatkiem suszonych śliwek, jabłek ) cena 7,5zł rewelacja jak dla mnie. Dobre jest też Grodziskie 4.0 browar Pinta i tutaj cena już dużo fajniejsza 4,99 Odradzam nowe piwo z browaru wąsosz o nazwie Jules - paskudne i drogie (Najgorsze piwo z tego browaru i najgorsze piwo w tym stylu ,które ostatnio wyszło z piw rzemieślniczych, a jest wysyp teraz piw w tym stylu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Co jakiś czas lubię sobie wypić piwo miodowe, dzisiaj wybór padł na Fortuna Ciemne Miodowe i Perła Miodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witamod kilku miesięcy systematycznie poszerzam ofertę o piwa regionalne w moim lokalu .Do tej pory bazowałem na ofercie Kompani Piwowarskiej i grupy Żywiec. Czyli produkty których "filozofia" produkcji brzmi:szybko jak najwięcj i jak najmniejszym kosztem .Polecam piwa grupy CIECHAN , bardzo dobre . Ciechan Wyborny , Lwówek Książęcy i Ratuszowy są to jedne z niewielu piw o których można powiedzieć że nie zostały spasteryzowane i browarnik nie odfiltrował wszystkich co najcenniejszych mikroelementów aby maksymalnie wydłużyć termin przydatności do spożycia . Piwa te kiedy przyjeżdżają do nas prosto z browaru mają ok.28 dni przdatności do spożycia . Natomiast tak zwane NIEPASTERYZOWANE piwa których termin przdatności wynosi ponad 4 miesiące są moim zdaniem jakimś nieporozuminiem , brakiem szacunku dla klienta i dla piwa . Duże browary robią i będą robić wszystko aby utrudnić życie tym małym prawdziwym regionalnym browarom gdzie stawia się przede wszystkim na pieszcznie podniebienia klienta.Sieją więc zamęt asortymentowy i upodobniając marketingowo swoje "piwa"do najbardziej naturalnyh robiąc wodę ...ale w głowach klientów .Hitem jest Tyskie Książęce miodowo-chlebowe. Jednak numer 1 wśród hicirów przyznałbym piwu Dębowe które w spocie reklamowym jest pokazanie jak leżkuje w bekach dębowych i określane jako :-) majstersztyk :-) :-) :-) koń by tego nie wytrzmał ze śmiechu .Prawda jest niestety taka że ten majstersztyk na żadnym etapie swojej produkcji nie miał kontaktu nawet przez chwilę dębem ani z żadnym inny drewnem . Złośliwi mówią ,jednak poza jednym wyjątkiem ...podczas transportu na europalecie. Życzę dobrego wyboru i puszystej pianki.Pozdrawiam Mirek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Jednak numer 1 wśród hicirów przyznałbym piwu Dębowe które w spocie reklamowym jest pokazanie jak leżkuje w bekach dębowych i określane jako :-) majstersztyk :-) :-) :-) koń by tego nie wytrzmał ze śmiechu .Kilka lat temu kupiłem na próbę. A,propos konia to mi się to piwo kojarzyło ale z jego szczynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziś piwa ci dostatek . Dawniej było troszkę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dzisiaj miałem okazję spróbować kilka tanich piw. Porównałem Tyskie, i Warkę do Budweisera. Ciekawe, że Czesi potrafią zrobić normalne piwo które da się wypić a te polskie wyroby to jakieś szczyny z żółcia bydlęcą i czort go wie z czym jeszcze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Wszystkie piwa koncernowe sa do d...y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Ja właśnie piję Polkę Pils Pils na polskim chmielu. Piwo mega pijalne, orzeźwiające. Goryczka zaznaczona fajnie, widać że chmielu nie żałowali (nawet pływają odrobinki chmielu) Trochę utlenione, ale w przyjemny miodowy sposób, a nie tak jak koncerniaki na szmatę. Cena zakupu 3,80 zł. Szkoda, że z dostępnością gorzej. Trzeba pojechać i zrobić większy zapas. Edytowane 3 Lutego 2015 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Ostatnio bardzo często bywam we Wrocławiu i na przeciwko hotelu mam "Szynkarnie" ,na tej samej ulicy, jest dość dobrze zaopatrzony sklep ze sporym wyborem piwka. Mało tego, pracuję na Włodkowickie, a tam leją piwko, które ostatnio zaczęło mi bardzo smakować .Muszę przyznać, ze we Wrocławiu cholernie mi się podoba Edytowane 4 Lutego 2015 przez stoner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 W zabkach porter żywiec 3 szt za 11 zł. bardzo dobra cena, piwo może nie najwyższych lotów, ale... kupilem 6 sztuk 3 do piwnicy 3 wypije w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Polecam czeski Kozel Svetly piwo nie mocne( 4% )ale wyborne, lekkie o złocistym kolorze pięknie pachnie.W Czechach płacę za nie 16 koron u nas nie wiem po ile stoi. Z naszych piw to również mogę polecić Twierdzowe i Rżnięte z Browaru Zamkowego Racibórz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Bardzo dobry jest też Kozel Cerny. Jak ktoś będzie w Czechach radze spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Polecam czeski Kozel Svetly piwo nie mocne( 4% )ale wyborne, lekkie o złocistym kolorze pięknie pachnie.W Czechach płacę za nie 16 koron u nas nie wiem po ile stoi. Z naszych piw to również mogę polecić Twierdzowe i Rżnięte z Browaru Zamkowego Racibórz ."Rżniete" może i niezłe, ale żelazem daje, jak paczka gwoździ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Twierdzowe tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Mnie tam od czasu do czasu smakuje jest "inne". Właśnie wróciłem z Czech i Kozel w promocji 14 koron za piwko - zakupiłem skrzyneczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Kiedyś były różne browary Perła Chmielowa i inne teraz tylko Kasztelan niepasteryzowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Panowie, Biedrona->Fasberg w butelce-> Nokaut innych przeciwników do 3-4 zł dosłownie dla mnie nr 1, Tyskacze, Warki itp itd zostają daleko w tyle. Dużo zależy od partii, nie ma co oczekiwać fajerwerków, ale proszę spróbować.2 zł cena śmieszna, i chyba tylko temu wcześniej nie kupowałem tego piwa. Nie zniechęcać się ceną, ja też tak myślałem. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Ja właśnie popijam Ciechan wyborne,nawet daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ciechan wyborne tez spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nabyłem sześciopak i jestem zachwycony:http://dotrzechdych.pl/gwiazda-wieczoru-w-stylu-retro-tokaji-furmint-tokaj-classic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 A może zimny LECH., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 A może zimny LECH.,Pamietam tą głośną aferę. Tutaj pogrzeb Lecha a naprzeciwko reklama Zimny Lech. I musieli zdjąć. Nieporozumienie. Przecież wisiała wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ze względu wypłukania się finansowego kupiłem na dzisiejszy wieczór Zamkowe Export... masakra capi jak nie wiem co... Już więcej nie kupuję piw w zielonych butelkach. Zwykłe zamkowe w brązowej butelce całkiem mi smakuje, a ta wersja Export jest okropna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ciekawe. Czeskie czy słowackie piwa w zielonych butelkach są niezłe. Ja tam od kilku tygodni męczę Trybunała Trójsłodowego z Piotrkowa. Cena poniżej 3 zł, pianka jest i smak też. Prawie się uzależniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ciekawe. Czeskie czy słowackie piwa w zielonych butelkach są niezłe. Ja tam od kilku tygodni męczę Trybunała Trójsłodowego z Piotrkowa. Cena poniżej 3 zł, pianka jest i smak też. Prawie się uzależniłem Faktycznie dobry, piłem jakiś czas temu z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi