Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ostatnio spróbowałem piwa w stylu Grodziskie. Bardzo mi posmakowało. Są to lekkie piwa, te które piłem miały ok 3% alkoholu. Piękny taki wędzony zapach, super orzeźwiające i pijalne. Najlepiej smakowało mi piwo z Pracowni Piwa Smoked Cracow HO HO HO (grodziskie z dodatkiem suszonych śliwek, jabłek ) cena 7,5zł rewelacja jak dla mnie. Dobre jest też Grodziskie 4.0 browar Pinta i tutaj cena już dużo fajniejsza 4,99 :)

Odradzam nowe piwo z browaru wąsosz o nazwie Jules - paskudne i drogie (Najgorsze piwo z tego browaru i najgorsze piwo w tym stylu ,które ostatnio wyszło z piw rzemieślniczych, a jest wysyp teraz piw w tym stylu)

Witam

od kilku miesięcy systematycznie poszerzam ofertę o piwa regionalne w moim lokalu .

Do tej pory bazowałem na ofercie Kompani Piwowarskiej i grupy Żywiec. Czyli produkty których "filozofia" produkcji brzmi:szybko jak najwięcj i jak najmniejszym kosztem .

Polecam piwa grupy CIECHAN , bardzo dobre . Ciechan Wyborny , Lwówek Książęcy i Ratuszowy są to jedne z niewielu piw o których można powiedzieć że nie zostały spasteryzowane i browarnik nie odfiltrował wszystkich co najcenniejszych mikroelementów aby maksymalnie wydłużyć termin przydatności do spożycia . Piwa te kiedy przyjeżdżają do nas prosto z browaru mają ok.28 dni przdatności do spożycia . Natomiast tak zwane NIEPASTERYZOWANE piwa których termin przdatności wynosi ponad 4 miesiące są moim zdaniem jakimś nieporozuminiem , brakiem szacunku dla klienta i dla piwa .

Duże browary robią i będą robić wszystko aby utrudnić życie tym małym prawdziwym regionalnym browarom gdzie stawia się przede wszystkim na pieszcznie podniebienia klienta.Sieją więc zamęt asortymentowy i upodobniając marketingowo swoje "piwa"do najbardziej naturalnyh robiąc wodę ...ale w głowach klientów .

Hitem jest Tyskie Książęce miodowo-chlebowe.

Jednak numer 1 wśród hicirów przyznałbym piwu Dębowe które w spocie reklamowym jest pokazanie jak leżkuje w bekach dębowych i określane jako :-) majstersztyk :-) :-) :-) koń by tego nie wytrzmał ze śmiechu .

Prawda jest niestety taka że ten majstersztyk na żadnym etapie swojej produkcji nie miał kontaktu nawet przez chwilę dębem ani z żadnym inny drewnem . Złośliwi mówią ,jednak poza jednym wyjątkiem ...podczas transportu na europalecie.

Życzę dobrego wyboru i puszystej pianki.

Pozdrawiam Mirek

• Like 3

Jednak numer 1 wśród hicirów przyznałbym piwu Dębowe które w spocie reklamowym jest pokazanie jak leżkuje w bekach dębowych i określane jako :-) majstersztyk :-) :-) :-) koń by tego nie wytrzmał ze śmiechu .

Kilka lat temu kupiłem na próbę. A,propos konia to mi się to piwo kojarzyło ale z jego szczynami :P

Ja właśnie piję Polkę Pils :) Pils na polskim chmielu.  Piwo mega pijalne, orzeźwiające. Goryczka zaznaczona fajnie, widać że chmielu nie żałowali (nawet pływają odrobinki chmielu) Trochę utlenione, ale w przyjemny miodowy sposób, a nie tak jak koncerniaki na szmatę. Cena zakupu 3,80 zł. Szkoda, że z dostępnością gorzej. Trzeba pojechać i zrobić większy zapas.

Edytowane przez dekosz

Ostatnio bardzo często bywam we Wrocławiu i na przeciwko hotelu mam "Szynkarnie" ,na tej samej ulicy, jest dość dobrze zaopatrzony sklep ze sporym wyborem piwka. Mało tego, pracuję na Włodkowickie, a tam leją piwko, które ostatnio zaczęło mi bardzo smakować :) .

Muszę przyznać, ze we Wrocławiu cholernie mi się podoba :)

Edytowane przez stoner
  • Like 1

Polecam czeski  Kozel Svetly piwo nie mocne( 4% )ale wyborne, lekkie o złocistym kolorze pięknie pachnie.W Czechach płacę za nie 16 koron u nas nie wiem po ile stoi. Z naszych piw to również mogę polecić Twierdzowe i Rżnięte  z Browaru Zamkowego Racibórz .

Polecam czeski Kozel Svetly piwo nie mocne( 4% )ale wyborne, lekkie o złocistym kolorze pięknie pachnie.W Czechach płacę za nie 16 koron u nas nie wiem po ile stoi. Z naszych piw to również mogę polecić Twierdzowe i Rżnięte z Browaru Zamkowego Racibórz .

"Rżniete" może i niezłe, ale żelazem daje, jak paczka gwoździ...

Panowie, Biedrona->Fasberg w butelce-> Nokaut innych przeciwników do 3-4 zł dosłownie dla mnie nr 1, Tyskacze, Warki itp itd zostają daleko w tyle.

Dużo zależy od partii, nie ma co oczekiwać fajerwerków, ale proszę spróbować.

2 zł cena śmieszna, i chyba tylko temu wcześniej nie kupowałem tego piwa.

Nie zniechęcać się ceną, ja też tak myślałem. Smacznego ;)

Ciekawe. Czeskie czy słowackie piwa w zielonych butelkach są niezłe. 

Ja tam od kilku tygodni męczę Trybunała Trójsłodowego z Piotrkowa. Cena poniżej 3 zł, pianka jest i smak też. Prawie się uzależniłem  ;)  :ph34r:

Faktycznie dobry, piłem jakiś czas temu z przyjemnością.