Tomek88 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Zaciekawił mnie na półce chmielowy harnaś i schłodzony trzeba przyznać, że daje radę. Piana ładna gęsta, na zdjęciu już zdążyła trochę opaść. Czuć chmiel chociaż bez przesady, ale jak na tanie piwo nie jest źle. Jednak jak złapie temperatury czuć ulepszacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Zaciekawił mnie na półce chmielowy harnaś i schłodzony trzeba przyznać, że daje radę. Piana ładna gęsta, na zdjęciu już zdążyła trochę opaść. Czuć chmiel chociaż bez przesady, ale jak na tanie piwo nie jest źle. Jednak jak złapie temperatury czuć ulepszacze Próbowałem. Ale z tanich piw rządzi czeski Argus Maestro 2,30 za butlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Próbowałem. Ale z tanich piw rządzi czeski Argus Maestro 2,30 za butlę.Argusa uwielbiam, ale nie mam lidla w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Można popróbować kasztelana chmielowe .Cena budżetowa ale lepsze od harnasia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Stosunkowo niedawno wróciło ,,kultowe,, niegdyś EB. Czy tylko mi się wydaje,że to nawet nie jest cień tego pierwszego,kultowego EB ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Panowie, to wsio jeden i praktycznie ten sam, rozwodniony eurolager... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Było o belgach, więc kontynuujemy temat poprzez te 3 zacne piwka:Delirium Tremens LeffePater Lieven2.JPG@godski, sorry, ale nie wiem. Wola, Bemowo, Żoliborz, to i owszem, lokalizacje znam. Bodajże mają też sprzedaż przez neta.W Wola Parku otworzyli piwiarnię Qfel - polecam zajrzeć, warto Miłośnicy różnych "lokalsów" powinni być kontent Kiedyś ładnych parę lat temu pijąc to leffe poznałem smak prawdziwego piwa.Taka mała buteleczka zaspokaja mój apetyt na długo i po nim nie chce mi się żadnego innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Bo ponad 20 lat temu wszystko było lepsze!Zwykle jasne pełne OKOCIM ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Co kto woli u mnie w domu od 4-5 lat rządzi lubelska Perła Niepasteryzowana ,i czasami tylko na chwilę wpadnie Chmielowa a w gościach niestety co podadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) ja wczoraj miałem okazje spróbować produktów z nowego browaru rzemieślniczego ROCH z okolic Bolkowa.Piwo o nazwie Nakota- styl APA. smak jak na debiut rewelacja. No i miło powitać i wspierać kolejny po Miedziance browar restauracyjny w Sudetach. kilka dni temu piłem natomiast limitowana edycje piwa z browaru rzemieślniczego Birbant, mianowicie saison curry wurst. jest to piwo uwarzone na bazie słodów wedzonych z dodatkami m.in kardamonu, pieprzu i kolendry. Jeśli ktoś z Was szukał idealnego piwa do białej kiełbasy to śmiało mogę polecić Edytowane 8 Października 2015 przez WiktorK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Ja tam po taniości jadę .W Lidlu Budweiser Budvar seria 120 lat po 2,30. Tyskie i inne się nie umywają. Edytowane 9 Listopada 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja natomiast ostatnio zaliczyłem dwie wpadki z piwem,typowo pod wpływem reklam w tv:1.EB2.KasztalanPo tym jak Dojlidy zj...ło się po zmianie w Żubra,to myślałem że już nikt mnie tak w ch..ja nie zrobi ,a tu proszę..........sam nie wiem co piłem,wódę z piwem,czy piwo z wódą.............Teraz już wiem że jak mi się zachcę czegoś innego,to nie szukać wśród polskich piw....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja natomiast ostatnio zaliczyłem dwie wpadki z piwem,typowo pod wpływem reklam w tv:1.EB2.KasztalanPo tym jak Dojlidy zj...ło się po zmianie w Żubra,to myślałem że już nikt mnie tak w ch..ja nie zrobi ,a tu proszę..........sam nie wiem co piłem,wódę z piwem,czy piwo z wódą.............Teraz już wiem że jak mi się zachcę czegoś innego,to nie szukać wśród polskich piw....... Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Tofiku, zdecydowanie polecam szukać wśród polskich piw! Tylko nie tych koncernowych Świat ten jest bowiem przebogaty i niesamowicie różnorodny. Od ilości premier można dostać zawrotu głowy. Cena? No cóż. Coś, za coś. Wolę kupić jedno piwko, niż czteropak ..... (tu wstaw dowolną nazwę koncerniaka w marketowej promocji). PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Kamilu- zdecydowanie masz rację,trochę nie fortunnie się wyraziłem,bo sumie miałem na myśli to,o czym Ty napisałeś. Koncerniaków jednak nie wykluczę całkowicie,bo są na szczęście takie piwa które mimo upływu wielu lat produkcji się nie zmieniają,a i mam je zawsze pod ręką,tzn w osiedlowym sklepie. Większy wybór mam w sklepach typu Piotr i Paweł,i tam zwykle ,jak już jestem ,wybieram sobie jakieś "nowalijki ciekawostki".....cena wtedy nie gra roli,liczy się przyjemność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 EB-ulecial gaz.Zero smaku, jak woda.Nie tak szybko podwine kapsla tego rodzaju.W piątek nasi grają to trzeba cos przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Od jakiegoś czasu wziąłem się za siebie i zacząłem ćwiczyć i zrzucam brzuch, więc piwo poszło w odstawke, ale raz na jakiś czas wyskocze do multitapu spróbować nowości. W polskim krafcie dzieje się oj dzieje się Piwa stoją na wysokim poziomie i dorównują tym "zagramanicznym". Dzisiaj z racji wykluczenia mnie z wypadu na ryby popijam wyjątkowo w domu Brown foot z alebrowaru. W zapachu orzechy z cytrusami, przewaga orzechów. W smaku gorzka czekolada z orzechami włoskimi i końcówka z mocna grapefruitows goryczka. Czekam na dwa piwa w chwili obecnej Ris z tenczynka i porter z malinami z hopium. Mam nadzieje ze będą super:) Ceny piw kraftowych niestety są nadal wysokie, ale raz na 3 tygodnie na 2-4 piwka można sobie pozwolić i wychodzi się na to samo, co w wekend 4pak żubra Edytowane 11 Listopada 2015 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Dzisiaj się szarpnąłem i wziąłem 4 buteleczki niepasteryzowanego , niefiltrowanego piwka po 7 zł sztuka. Łaskie Żywe z browaru Korab. Data przydatności do spożycia 05-12-2015 .Smakiem wreszcie przypomina pierwsze piwa które piłem w końcu lat osiemdziesiatych. I które po 2-3 tygodniach leżakowania w temperaturze pokojowej się psuły.Ale to jeszcze nie to. Zapach inny.Szukam dalej moich młodzieńczych smaków. Lipcowe z Lubelszczyzny. Również niepasteryzowane. Ale do powyższego się nie umywa. Edytowane 14 Listopada 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja dziś po Czesku.......o dziwo takie marki, jak Staropramen czy Złoty Bażant.....smakują fajnie,mimo iż z wielkich browarów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 @Dekosz powiedz Ty mi gdzie kupujesz rzemieślnicze piwka w Piszu ? Widziałem piwerka z Kormorana ale Birbanty czy Ale Browar że o DocBrew nie wspomne nigdzie! Plizzzz Jak jestem na działce to mam problem z zakupem ajpiej i harrych porterów i katujemy się słodową wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 W chwili obecnej większość czasu spędzam w Warszawie i tutaj piwka kupuję . Do Pisza piwna rewolucja jeszcze nie dotarła, jak chce się wypić na mazurach trzeba wozić ze sobą niestety. W kauflandzie bywa często AIPA od Kormorana i Witbier, w Polomarkecie raz na jakiś czas pojawi się Jankes z Lwówka, ale też już dawno go nie było i to chyba na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 No to licho. Latem wykupiliśmy całą półkę porterka i IPA z Kormorana i od tamtego czasu nigdzie nie ma BTW. Jeśli lubisz Stouty to polecam Mikkellera np George . Oleiste i pełne wysoko umieszczonych smaków : wanilia, migdał, karmel ..... Pychaaaa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Biedronka pozwala przetrwać w IV RP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) A może ktoś z szanownych kolegów widział Guinnessa IPA Nitro gdzieś w stacjonarnym mazowieckim ? Edytowane 17 Listopada 2015 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja wczoraj kupiłem piwo z Tęczynka , bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi