dekosz Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dorwales już Risa, czy wcześniejsze wypusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Raczej to był Risek z wcześniejszych warek aczkolwiek ręki nie dam.Cena była promo więc kupiłem i Jacuś na stałe zapisał się do Top Menu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w puszce piwa Guinness znajduje się plastikowa kula?W Lidlu poniżej 4 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Godski myślisz że prawdziwego Guinnessa za 4 zł produkują w puszce ?Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w puszce piwa Guinness znajduje się plastikowa kula?W Lidlu poniżej 4 złotych. PB202647.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w puszce piwa Guinness znajduje się plastikowa kula?W Lidlu poniżej 4 złotych. PB202647.JPGhttps://pl.wikipedia.org/wiki/Widget_%28piwo%29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Godski myślisz że prawdziwego Guinnessa za 4 zł produkują w puszce ?Rozumiem że to podróbka i sztuczny a nie prawdziwy? To czemu jak byk na puszce stoi: "Producent Guinness and co, Ireland"? https://pl.wikipedia.org/wiki/Widget_%28piwo%29Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 To jest normalny, oryginalny Guinness, nie podróbka Lidl ma często dobre ceny na zagraniczne piwa. Ceny tego piwka w puszkach w normalnych sklepach są w okolicy 5-6zł. Guinness oczywiście ma różne rodzaje piwa, które są droższe, ale ten draught tyle kosztuje. W kulce masz azot, który po uwolnieniu się tworzy tzw. efekt lawinowy piany, tworzy się drobna, gęsta i nie pękająca, zdobiąca szkło przy każdym łyku czapa piany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Kto próbował Sezon od Żywca?Tomek mnie namówił: http://blog.kopyra.com/index.php/2015/10/29/piwne-style-saison-na-przykladzie-sezonowe-cieszynskie-zywiec-saison/. Powiem, że po Porterze to dla mnie nr 2 od Żywca.Dawno mi tak koncerniak nie przypadł do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Polujcie na warke 22.07 żywca sasion. Piłem 3 różne i ta wymiata. Wcześniejsze były średnie, a ta jest super. Mało brakuje jej do kraftowcow 3x drozssych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Mix żubrów zielony&złoty.Procentowo 50:50.Lekko podgrzane.Dodatki wedle uznania:*miód*goździki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dla wszystkich miłośników smacznych płynów, obok Rybomania, więc wybór klasa:http://www.targipiw.lublin.pl/aktualnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Ostatnio dostałem kilka piw z niemieckiego kraftu. Większość poszła do piwnicy(risy i portery) kilka spróbowałem Schlenkerla weizen u nas nie widziałem tej odmiany, zazwyczaj jest urboc bądź marzen. W tym piwie wedzonka jest na pierwszym planie(dostałem też marzena i tam nie była tak dominującą i intensywna), musiałem trafić na zarabista warke, piwo wgniotlo mnie w podłogę. Zapach był tak intensywny, że czuć było go w całym pokoju. 2 tego wieczoru to zywiec sasion z 1 warki, był ok, ale tak jak pisałem polecam szukać 22.07 różnica bardzo duża na plus. 3 piwko najmocniejsze, crew w stylu imperial ipa. Zupełnie inne podejście do stylu niż naszych kraftowcow. Aromat to multiwitamina dr Wit w szklanej butelce. Bardzo, bardzo słodkich owoców tropikalnych. W smaku tak samo, piwo mimo 8,3% wchodziło jak woda. Bardzo zdradliwe. Słodycz kontrowana, bardzo krótka, całkiem mocna goryczka. Powiem szczerze, że trochę zawiodłem się i wolę jednak polska interpretacje tego stylu, gdzie piwo nie wchodzi jak woda i jest degustacyjne, z dłuższą goryczka. Ciekawym doznaniem był aromat, który był intensywny i identyczny jak dr Wit:) Pozdrawiam PS. Do świąt nie planuje pić piwka, ale w święta odbije sobie, mam kilka perełek nazbieranych i wylezakowanych w piwnicy:) Min porter komes prawie 3 letni w butli szampanowej z korkiem, wędzone barley wine, jakieś risy też się znajdą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Pacyfik browar KomorówPaleale jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Uwaga piwosze z Warszawy W arkadii w cerfurze jutro będą rzucone szklanki craft master one firmy rastal dedykowane do żywca sasion w cenie 5,99!!! Jakby ktoś chciał jadę z rana i mogę komuś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Piwa Polczynskie...a i o dziwo Zywiec Saison ???? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jako że siedzę już w Niemczech jakiś czas wypilem to i owo. Zdecydowanie polecam piwo Algäuer Buble Bier z bawarskiego browaru w Kempten. Zarówno oda lagery, weisbier jak i ciemne są pyszne. Butelka z zamykaniem ala Grolsh kosztuje ok 90 centów plus pfand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jako że siedzę już w Niemczech jakiś czas wypilem to i owo. Zdecydowanie polecam piwo Algäuer Buble Bier z bawarskiego browaru w Kempten. Zarówno oda lagery, weisbier jak i ciemne są pyszne. Butelka z zamykaniem ala Grolsh kosztuje ok 90 centów plus pfand. Niemieckie browary nawet te słabe są na tyle poprawne smakowo, że biją na głowę polskie koncerniaki.Smutne to jest i nie zrozumiałe, ale piwo za 1,60 zł jest w smaku o wiele wiele lepsze niż w PL dwa razy droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Panie, bo w takich Niemczech czy Czechach za piwne oszustwa to albo przez okno wyrzuca, albo przynajmniej do bankructwa doprowadza. A u nas? Zubr uchodzi za wzorzec, bo dobrze w leb daje, do smaku mozna sie przyzwyczaic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 I jednocześnie pokazuje to jaki ogromny pieniądz robią koncerny. Przyzwoite piwo w DE to już 30-40 centów czyli 1,60zł polski odpowiednik 2,50zł, smak to już nie ma o czym mówić słodowa żółta woda często nie smaczna (o zapachu/smaku chmielu można często pomarzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Gdzie macie te piwa w Niemczech po 30-40 centów? Mam małe zrodelko z berlina i nawet w marketach te piwa najtańsze są po 70centow... Ale krafty tam są po 1-2 euro a w pl 8-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Browar w cenie 30-40 centów można kupić w lidlu czy aldi i są to ich marki natomiast ceny normalnych piw zaczynają się od 60 centów a za ojracza można już przebierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Coloumb jakie oszustwa masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dzięki Za 1,09 kupowałem różne schlenkerle w lidlu ani aldi nie byłem i zastanawiałem się, czy może w innych miastach są dużo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 I jednocześnie pokazuje to jaki ogromny pieniądz robią koncerny. Przyzwoite piwo w DE to już 30-40 centów czyli 1,60zł polski odpowiednik 2,50zł, smak to już nie ma o czym mówić słodowa żółta woda często nie smaczna (o zapachu/smaku chmielu można często pomarzyć) A w przerwie między browarkami zapraszam na priv . Sprawę mam do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja wstąpiłem parę razy do browaru w Grybowie i piwo mają super. W ciągłej sprzedaży jest Lach i Strong, które mi najbardziej smakują, ale można tu trafić też na prawdziwe niepasteryzowane (trwałość tylko 17 dni) a także co mi się tylko raz udało niepasteryzowane i niefiltrowane - niebo w gębie (trwałość też tylko 17 dni).Więc żeby kupić tam butelkowe niepasteryzowane to na prawde trzeba się wstrzelić w ich proces fermentacji.PS. Bosacka w swoim programie kiedyś mówiła, że niepasteryzowane i niefiltrowane to najzdrowsze z PIW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi