Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

we Wrocławiu na końcu świata (ul. Paprotna) otwarto niedawno browar Prost (http://www.browarprost.pl/)

Super!

7 rodzajów piwa, bardzo ciekawe smaki + klimatyczna sala / pub. z uwagi na lokalizację świeci pustkami, ale browar można brać na wynos - Wrocławianom polecam :-)

W związku z tym co się dzieje w Polsce, nie da się żyć na trzeźwo, dlatego dzisiaj palnę sobie takie piwko polityczne ;) PIS and love w stylu peated imperial stout. Ekstrakt 24,5, 10,5% alko i do tego slod whisky :) zapowiada się mega ciekawie. Miłej soboty

Pozdrawiam

PS etykieta mistrzostwo świata jak dla mnie

post-47668-0-20195400-1449944017_thumb.jpg

Edytowane przez dekosz

• 1 miesiąc temu...

Chwilę temu bawiłem się w samodzielne warzenie piwa w domowych warunkach. Polecam bardzo. Ciekawe gatunki i smaki można uwarzyć. O satysfakcji nie wspomnę :-). Jedyny minus to znacznie zwiększone spożycie :-)

Jeśli lubisz samodzielnie warzyć napój z pianką, to nie hamuj się, jeszcze satysfakcję masz przy tym. A o zwiększone spożycie nie martw się, pomożemy ograniczyć.

A w zasadzie wyręczymy, nie musisz nawet próbować tego co nawarzysz :D , ocenimy jak należy i popracujemy wspólnie nad smakami :D!

Z piw, które ostatnimi czasy spożywałem, najbardziej smakował mi "Rohozec Skalak". Śmieszne jest, że "skalak" po czesku, to po prostu "krąp".

A więc autentycznie-krąp smakuje wybornie :) .

• 1 miesiąc temu...

Polecam American IPA i Warmińskie Rewolucje :)

Warmińskie Rewolucje, tak jak prawie wszystkie Kormorany są ok. Z wyjątkiem właśnie American IPA, według mnie oczywiście. Zachęcony jakimś wcześniejszym wpisem, zakupiłem kilka butelek przed paroma miesiącami. Wypiłem jedno, więcej nie dałem rady. Wyraźnie w smaku, dominowało odczucie jakiejś sztucznej goryczki. Może na to miał wpływ, kończący się okres przydatności do spożycia? Być może, reszta stoi w spiżarni, już przeterminowane, muszę wyrzucić.

To trochę dziwne, bo pozostałe piwa "Kormoran" są dobre lub bardzo dobre,