Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy pojawił się już tutaj ten kanał, ale naprawdę warto go śledzić :)

https://www.youtube.com/user/kopyr79

Poza tym co do tematu, to jak macie gdzieś możliwość spróbować piwo Cechowe IPA , biedronkowe, to warto, bo nie było drogie.. Jakoś latem to było w tym sklepie, a teraz nie mogę znaleźć, a było całkiem dobre. 

Edytowane przez MATIG

U mnie kupno Imperium Prunum jest niestety niemożliwe :(

A odnośnie jeszcze "Podróży Kormorana". Wszystkie piwa z serii bardzo stylowe, aczkolwiek Bocków nigdy za bardzo nie lubiłem. Za to Wietbier, czy Coffe Stout po prostu fantastyczne :)

• Like 2

U mnie dzisiaj raduga zawitała w szklance. Bardzo fajne piwo. W aromacie dominują cytrusy, w smaku mocno palone,gęste, oleiste z krótką, ale całkiem mocna palono-cytrusowa goryczka. Delikatnie czuć też alkohol po ogrzaniu. Czołówka polskich black ipa moim zdaniem. Może stawać w szranki ze Śrupem, czy Black hope.

post-47668-0-42746600-1459634642_thumb.jpg

Edytowane przez dekosz

• 2 tygodnie później...

I po degustacji :) Komes to mistrzostwo swiata. Alkohol ułożony idealnie, aromat to gorzka czekolada,kawa i palonosc. W smaku wytrawne, kawowe, czuć suszona śliwkę i kakao. Wszystko kończy palono-czekoladowa goryczka. Wchodzi bardzo szybko i gładko, a to 9%. Po dwoch butlach szumi już w glowie jak na kutrze :D

Ris odlozony na późniejszą degustacje, myślę, że dodatkowe prawie 12% alkoholu mogłoby przenieść mnie na ciemna stronę tego wieczoru :D

Byłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów. 

https://www.youtube.com/user/kopyr79

oj perełka zdecydowanie.

Przeglądając ten wątek, dochodzę do wniosku, że piwa regionalne chyba na dobre zadomowiły się już w domach większości z nas :-)

W sumie nie ma co się dziwić, bo są po prostu lepsze w smaku :-)

Pamiętam jak parę lat temu pierwszy raz spróbowałem Ciechana Lagerowe, to od tego czasu wszystkie Ż..., T..., i L... smakowały mi jak popłuczyny bo butelkach :-) z czasem i Ciechan już zpowszedniał :-) Z większych browarów jak dla mnie jeszcze Pilsner Urquell trzyma fason i w Biedrze jest w dobrej cenie.

Reasumując doszedłem do wniosku, że im dłuższa przerwa od wypicia ostatniego piwa, tym to pierwsze po przerwie smakuje najbardziej :-)