Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając ten wątek, dochodzę do wniosku, że piwa regionalne chyba na dobre zadomowiły się już w domach większości z nas :-)

W sumie nie ma co się dziwić, bo są po prostu lepsze w smaku :-)

Pamiętam jak parę lat temu pierwszy raz spróbowałem Ciechana Lagerowe, to od tego czasu wszystkie Ż..., T..., i L... smakowały mi jak popłuczyny bo butelkach :-) z czasem i Ciechan już zpowszedniał :-) Z większych browarów jak dla mnie jeszcze Pilsner Urquell trzyma fason i w Biedrze jest w dobrej cenie.

Reasumując doszedłem do wniosku, że im dłuższa przerwa od wypicia ostatniego piwa, tym to pierwsze po przerwie smakuje najbardziej :-)

Od Pilsnera z Lidla wolę Argus Maestic. Robione za naszą południową granicą i ma więcej goryczki od Pilsnera.

Panowie, podajcie mi swoje typy na niepasteryzowane i niefiltrowane piwko z dużą zawartością chmielu. Takie jak za PRL-u w którym dorastałem  :D . Termin przydatności do spożycia max. 30 dni. zawartość alkoholu do 5%.

Nie mam pojęcia jak to było za PRL ale wydaje mi się, że Hop Sasa z Ale Browaru może być blisko.

5% i 14 plato na polskim chmielu. Dla mnie jest zapisany na stałej karcie menu :)

Panowie, podajcie mi swoje typy na niepasteryzowane i niefiltrowane piwko z dużą zawartością chmielu. Takie jak za PRL-u w którym dorastałem  :D . Termin przydatności do spożycia max. 30 dni. zawartość alkoholu do 5%.

Moj nr 1 to Tankowe z Grybowa (tylko nie wiem czy będzie wystarczająco chmielowe) .

Ewentualnie lane na miejscu - to samo co tankowe - tylko leją w co sobie przyniesiesz. Autentycznie prosto z tanka w keg i podpinane do kija - 100% świeżości. Masz butelkę to w butelkę, masz termos to w termos. Widziałem też Pana ze słojem na ogórki 3l oraz pana z 5 litrową bańką po wodzie destylowanej.

Ot taki lokalny folklor.

http://pilsweizer.com/oferta/

• Like 1

Moj nr 1 to Tankowe z Grybowa (tylko nie wiem czy będzie wystarczająco chmielowe) .

Ewentualnie lane na miejscu - to samo co tankowe - tylko leją w co sobie przyniesiesz. Autentycznie prosto z tanka w keg i podpinane do kija - 100% świeżości. Masz butelkę to w butelkę, masz termos to w termos. Widziałem też Pana ze słojem na ogórki 3l oraz pana z 5 litrową bańką po wodzie destylowanej.

Ot taki lokalny folklor.

http://pilsweizer.com/oferta/

Tankowe pewnie by było dobre ale ma prawie 7 volt. 

godski - ono jest tak pyszne ze tego nie poczujesz. Nie jest dodatkowo pędzone na spirycie jak niektóre mocniejsze piwa.

Będe po 7 maja w Grybowie ( a wtedy ma być dostępne) to Ci zakupie i wyśle w prezencie, jak nie znajdziesz u siebie. Podaj tylko adres na prv.

g

godski - ono jest tak pyszne ze tego nie poczujesz. Nie jest dodatkowo pędzone na spirycie jak niektóre mocniejsze piwa.

Będe po 7 maja w Grybowie ( a wtedy ma być dostępne) to Ci zakupie i wyśle w prezencie, jak nie znajdziesz u siebie. Podaj tylko adres na prv.

g

Poproszę 10 sztuk. Wyślesz kurierem DHL. Mam umowę. Dzięki. Reszta priv.